11.12.2008

Lenkki päättyi lyhyeen...



Tavalliseen tapaan suuntasimme lenkkeilemään metsään. Lenkin tarkoituksena oli ottaa kivoja kuvia kameralla (kännykän sijaan..) kun lunta vielä on. No alkulenkki menikin kivasti ja Gimma kirmasi tapansa mukaan.

Kuvaaminen oli hieman haasteellista kun puista tippui lunta koko ajan..



Taas jotain syötävää etsimässä.. :)



Yhtäkkiä huomasin kuitenkin Gimman nuolevan tassuaan ja mielessä ajattelinkin siellä olevan lumipaakku (mutta toisaalta ajatus sanoi, ettei tuolle lumipaakkuja tule). Jatkettiin matkaa ja taas Gimma nuoli tassua. Katsoin lumessa olevaa tassun jälkeä ja vertahan siinä oli. :( Kurkkasin tassua nopeasti ja huomasin siinä olevan kunnon vekin ja lähdettiin kotia kohti reippaasti. Verta tuli tassusta joka askelmalle. Alkoi tulla jo hienoinen paniikki kun ajattelin, että tässä sitä ollaan repaleinen tassu, nuori pentu jne... Kotiin päästyä katsoin tassua paremmin, ruuttasin siihen desinfiointiainetta ja paketoin jalan. Kun jalka oli paketissa kävin hakemassa yläkerrasta possunkorvan, jotta saan vaihdettua vaatteet ja soitettua isännälle. Onneksi Mika pääsi töistä lähtemään ja sai meille heti ajan Espoon eläinsairaalaan. Pienen odotuksen jälkeen päästiin sisälle ja lääkäri totesi, ettei pahempaa ole tapahtunut (eli jänteet ja muut olivat ennallaan). Haava todettiin varpaanvälin mittaiseksi. Vaihtoehtona olisi tikkaus ja avoimena hoitaminen. Me valittiin sitten jälkimmäinen miettimisen jälkeen. Varpaasta kuulemma tulee hieman erillään oleva, mutta niinkuin lääkärille todettiin, tuo ei ole alumperinkään mikä showchamppion... :) Pääasia on, että jalan asentoon tuo ei vaikuta ja normaalia elämään pystytään elämään. Jos yksi varvas sojottaa hieman eri suuntaan niin sojottakoot! Kotiin tuomisina tuli kauluri, sidetarpeita ja resepti Gimman kera. Antibiottiresepti on tosin varmuuden vuoksi jos haava alkaa mätimään. Taas Gimma sai kehuja, tällä kertaa kahdelta lääkäriltä. Niin nätisti se makoi pöydällä ja antoi ajaa karvoja, desinfioida ja ylipäätään katsoa kipeää tassua! Niin ylpeä tuosta kakarasta olen!!!

Reipas potilas.



Tällä hetkellä Gimma nukkuu jaloissa nätisti eikä sillä ole kauluria. Pari kertaa se on tassua nuolassut ja kiellosta lopettaa samantien. Kauluria käytetään vasta sitten kun tuota ei voi vahtia, koska on se helpompaa olla ilman sitä. No yötä odotellessa... Huomenna käydään ostamassa jonkinnäköinen kenkä jalkaan, jotta ulkoilu helpottuu ja tassu ei missään nimessä pääse kastumaan.

Smile!



Sunnuntaina piti mennä ekan kerran treeneihin, mutta meillä on nyt ainakin kahden viikon sairasloma niin sinne ei mennä. Eikä sinne mennä ennen kuin jalka on oikeasti terve vaikka se ottaisi enemmänkin aikaa.

Summa summarum hyvä ettei käynyt pahemmin. Mitä opin on se, ettei koiralle anneta mitään jos sen joutuu viemään klinikalle, koska tällöin ei ole mahdollisuutta rauhoittaa koiraa. Ja jos sitä osaisi ensi kerralla olla hieman rauhallisempi...

Loppu hyvin, kaikki hyvin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti