16.1.2009

Onnistumisia ja epäonnistumia, mausteena pohdintaa..


Ollaan harjoiteltu seuraamista sekä uudella tyylillä (koulutuksessa opittu menetelmä), että vanhalla, jolla olin aikaisemmin aloittanut opettamisen. Ihanaa reenata pitkästä aikaa ulkona. Varastojen vieressa otettiin seuraamista ja sivulletuloa kun ulkona tuppaa istumaan muuten ihan vinttaan. Reenit ovat olleet superlyhyitä. Lisäksi ollaan metsästetty onnistuneesti aidan takana räkyttäviä koiria. Tarkoituksena kävellä ohi syötellen Gimmaa ilman, että se reagoi haukkumiseen. Ollaan onnistuttu vaihtelevasti. No Gimma taitaa olla vähän herkkis tällä hetkellä kun edellis iltana käveltiin yhden talon ohi, missä koira haukkui.. No en tiedä tekikö se pisteen tälle sopalle, mutta niiden kiinalainen postilaatikko...sille piti haukkua karvat pystyssä! Ja tämänkin postilaatikon ohi ollaan kävelyltä ennenkin, tosin siitä on aikaa.


Eilen tein tuon tuolle ruudun läheiselle kesannolle. Pohja oli ehkä hieman jäässä, mutta pinta ei (aika nollakeli oli). Gimma oli kiinni taas puussa ja hermostuneena vinkui minun tampatessa ruutua. Heti kun menin Gimman luo niin nokka meni maahan (mä en edelleenkään käsitä, miten se ymmärtää tehdä sen, koska sen kanssa ei ole montaa ruutua tehty). Käskin sen ruudun edessä istumaan, josta tuli lupa siirtyä ruutuun. Ruudusta nappasin sen pois niin, että nameja jäi maahan. Hieno likka! Toisaalta kun ajattelee järjen kanssa, niin Gimma menee ulkona enemmän nokka maassa ja jos se haistaa jotain niin niin nokka sillä on maassa. Harvemmin se hajuja ilmasta alkaa ottamaan.


Lisäksi eilen harjoiteltiin kosketusalustaa (hiirimatto) ja taaskaan mä en käsitä, mutta päivässä se oppi astumaan tassulla siihen. Eli tällä hetkellä mennään silleen, että heitän maton maahan, Gimma astuu siihen ja siitä palkka. Ja palkan jälkeen matto vaihtaa aina palkkaa. Enimmillään olen viskannut mattoa parin metrin päähän. Vielä ei ole ihan tarkkaa visiota mihin tuota temppua aijon käyttää (ehkä ruudun opettamiseen??), mutta jos ei tuolla tempulla mitään käyttöä ole niin sitten ei ole. Mielenvirkistykseen se ainakin toimii. Lisäksi aivan käsi emäntä oppii myös käyttämään naksua paremmin. Vihjeita saa antaa miten naksulla aletaan vaikeuttamaan asioita.. Esim. miten saan Gimman seisomaan kummatkin jalat matolla? Kun jotenkin tuntuu hullulta, että viimeksi palkkasin sen siitä, että se laittaa yhden tassun siihen ja nyt kun se odottaa palkkaa se ei sitä saa..


Niin ja ne ja ne tossut...ne ei ole tullu vieläkään... Ensiviikon alussa saavat luvan tulla, mä olen niin kyllästynyt noihin lasten kurakintaisiin. Nyt ne vuotaa kun ne ei kestä mitään..pakkasella ne kovettuu.. No on meillä onneksi tuo eläinlääkäri asemalta ostettu kenkä vielä ehjä, että sen kanssa jatketaan. Olisi se nyt viimein kiva tuon koiran kanssa käydä edes pienellä lenkillä sen sijaan, että käydään tuossa sadan metrin päässä tarpeilla. Ei ihme jos koira saa hepuleita.. Jalan tilanne on kohtalainen, vähän se on auennut, mutta muuten haava näyttää hyvältä.


Mulla on itsellä pieni masennus päällä, kun ei olla edetty ihan siihen tahtia mitä odotin. Tulee ihan fiilis, että tänä vuonna ei ole mitään mahdollisuuksia edes harkita alo-luokan korkkausta. Lisäksi tuntuu, että Gimma oppii sisällä hyvin asioita, mutta ulkona sitä ei kovastikaan kiinnosta mitä MINÄ teen. Miten saan koiran kiinnostumaan itsestäni ulkonakin (no tietty rajansa kaikella, en mitään palvomista todellakaan odota, lenkillähän me ollaan..vaadinko liikoja?)? Toko-kurssistakaan ei ole kuulunut mitään. Jännää tuon kanssa mennä kurssille kun se tuntuu olevan kiinnostunut enemmän muista koirista kuin minusta. Toisaalta se olisi pentukurssi, että tuskin oltaisiin ainoita..vaikka minua se ei juuri lohduta.. Olen katsellut muitakin kursseja, että päästäisiin vihdoin kunnolla treenaamaan. Hemmetin tassu..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti