21.4.2009

Jälki nro3 ja muuta löpinää


Aloitetaan jäljellä..


Lämpötila +1 astetta, kesanto. Pelto oli yllättävän jäässä. Pinta meni rikki, mutta siihen se jäikin. Jälki tampattu semmassa saatujen ohjeiden mukaan. Joka askeleella kaksi palaa Pedigreen lamma-riisi makkaraa (tein niistä samanmoisia kuin makkarakuutioista). Jälki vanheni noin 5minuuttia, eli sen aikaa, että hain koiran kotoota. Gimma oli motivoitunut, kesannolle siirryttäessä nokka siirtyi maata kohden. Hieman tiellä lastenrattaita työntävä ihminen häiritsi, mutta käskystä "Jälki" nokka kävi maahan. Pituutta noin 10metriä. Mielestäni ihan ok suoritus tähän harjoittelutasoon nähden. Yksi pala makkaraa/askel on riittävä mielestäni jatkossa. Ei muuta muutettavaa.


Peltolenkki oli hmmm...mielenkiintoinen. Gimma tuntuu nyt ottavan jahtauksen päätehtäväkseen. Eritoten linnut ovat niin kivoja ajaa ojasta ylös. Jos kerin ennen kovinta vauhtia käskyttämään Gimma tulee luo (muuten ajaa sorsat ylös ja tulee luo). No tavoitteena on se saada luo vaikka vauhti olisi mimmoinen.. Metsässä Gimma oli tosi ihmeellinen, koko ajan etsi jotain saalista. Otinkin lenkin sitten hallintalenkkinä, aina kun Gimma meni mielestäni liian kauaksi minusta käsky kävi. Suoraan minun luo se ei aina tullut vaan teki pieniä kaarroksia (joista en vaan pidä). No syy metsässä pyöriskelyyn selvisi kun oltiin palaamassa takaisin. Metsästä oli juuri lähtenyt kettu, joka oli meistä alle 100metrin päässä. Mihinkään sillä ei tuntunut kiire olevan (taas näitä cityeläimiä ). Iltalenkillä vielä bongattiin siili, että varsinainen luontopäivä meillä. Hallintaa pitää saada lisää ja tavoitteena on, että tuo tottelee tilanteessa kuin tilanteessa. Minua ei lämmitä ajatus, että se lähti kuin näki eläimen (sitä ei vaan lähdetä). En tiedä onko tilanteeseen mahdollista päästä, mutta tavoitteena se on. Muut belgien omistajat voivat sitten kommentoida blogiin onko tavoite saavutettavissa!


Lenkeillä/sisällä ollaan harjoiteltu liikkeestä maahanmenoa ja istumisia. Tosi hyvin tuo teknisesti ne tekee! Varsinkin parketilla maahanmenovauhti on kiitettävä, liukumattomattomilla alustoilla sen sijaan on hitaampi (ei kuitenkaan mikään älyhidas).


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti