31.7.2009

Kaikkea menoa ja meininkiä on ollut, omistaja vaan ei ehdi päivitellä blogia


Mistä sitä alottaisikaan.. No ehkä viime keskiviikosta eli tokosta. Me otettiin luoksetuloa, paikallamakuuta ja kakeja. Tyhmässä järjestyksessä tein taas asioita. Luoksarit meni ok. Paikallamakuussa Gimma makoi entistä täpäkämmin mentaliteetillä "KOSKA SE MAMMA KÄSKEE LUO...KOSKA???" eli ihan ylitäpäkkänä pönötti. No niin siinä sitten kävi, että minun luoksehan se siitä tuli..  Ihan oma vika, aivojen käyttö omistajankin puolelta olisi sallittua.. Kaket meni ok. Pitää vaan jaksaa olla laamana, muuten pomppii.


Viime torstaina oli tottikset suuremmalla porukalla. Paikalla Jessican tiimi, Elina ja Heta sekä Riitta ja Kipinä. Toukkis pääsi leikkimään Hetan kanssa ja Gimma tottistelemaan. Aiheena ensin seuraaminen. Gimma oli taas unohtanut miten seuraaminen meneekään ja se painoi.. Pakotteetkaan eivät toimineet aivan ajatellulla tasolla. Tästä kiekasta on videokuvaa, mitä en ole vielä kerennyt katsomaan. Toka kiekka oli huomattavasti parempi. Nämä tauot ei vaan tee hyvää tuolla seuraamistreenille, jota pitäsi tahkoa urakalla. Lisäksi otettiin noutoa, koska halusin näyttää Jessicalle millä mallilla se on. Jessican mielestä liikaa hetsasin Gimmaa. Gimmalle kuulemma riittää pelkästään, että sille heittää kapulan. No niinhän se menee. Se tykkää kapulasta niin että vaihto patukkaan ei meinannut onnistua..  Ihme malinuija...tai sitten Tuli on tartuttanut Gimmaan kapulavimman..


Viikonlopuksi suunnattiin mökille. Gimma pääsi ensimmäistä kertaa moottoriveneeseen, koska viimeksi mentiin yhteysaluksella ja autolla mökille. Typy oli vähän ihmeissään kun isäntä sitä nosti veneeseen. Takajalat lähti oikeen tekemään uimaliikettä.  Ensin veneen pohja oli kummallinen Gimman mielestä, mutta se ihmetys meni yhtä nopeasti ohi kuin tulikin. Gimma istui tosi nätisti minun jaloissani koko matkan katsellen maisemia. Tosi helppo tapaus taas tässäkin tilanteessa, ei piippausta, säätämistä yms. Möksällä Gimma nautti olostaan ja oppi uimaan! Siitäkään asiasta ei sitten sen pitempää "projektia" tullut. Vielä Gimma ei suoraan kalliolta lähde uimaan, mutta rannasta lähtee sellaisella voimalla että heikompiä hirvittää..  Gimmalla on lisäksi hyvä uimatyyli, että hieman harjoitusta niin se on aivan pro.  Keppiä Gimma jaksoi hakea uimalla niin kauan kuin sille sitä heitti,  mutta en uskaltanut sitä uittaa tuntitolkulla vaan käytiin sitten uimassa useamman kerran päivässä muutaman kapulan heiton verran. Lisäksi käytiin mustikassa (emäntä keräsi mustikoita 30litraa  ) ja Gimma yllätti sielläkin. Ei jättänyt minua yksin metsään vaikka olin ihan varma että möksälle se lähtee taas rapsutuksia kerjäämään. Muutaman kerran jo pääsin ajattelemaan että nyt se lähti, mutta silmäily ympärille paljasti Gimman patsastelevan jossain kalliolla. Äitikin kehui Gimmaa, että miten ihana se on kun se on niin luottavainen. Tosi kiva reissu!


Tiistaina otettiin tottista. Oli mielettömän painostava ilma ja se näkyi hieman matalampana vireenä. Lisäksi Gimma oli ehkä väsynyt ja hieman jumissa aktiiviviikonlopusta. Teemana oli taas seuraamista ja oli kuulemma ihan ok. Ihan inan edistää, mutta Jessican mukaan ei puututa siihen nyt. Sitten noutoja niin että Jessica piti Gimmaa, minä lähdin kapulan kanssa ja tiputin sen Gimmasta noin parin metrin päähän. Sitten "nouda", Gimma syöksyi kapulaan ja lähti tuomaan sitä minulle => palkka. Tosi hyvin meni, ei tosiaan tarvinnut sen enempää hetsata. Oli tosi kivat minireenilöt.


Joka ilta olen iltaruuan yhteydessä ottanut luoksareita. No aloin ihmetellä kun koira ravaa luokse tosi löysästi. Syy selvisi taas peiliin katsomalla. Olen joka kerta ottanut luoksarin loppumaan eteeni, josta Gimma on päässyt kupille.  Onneksi tajusin rikkoa kaavaa ja välillä pääsee täydestä vauhdista kepulle niin asia korjantui parissa päivässä. Miten sitä itse onkin välillä niin kaavamainen..?


Keskiviikkona kävin työpäivän päätteeksi Silveriltä ostamassa Gimmalle ruokaa ja sain kaupan päälle pitkään ettimäni metallirasiat. Lisäksi katselin Gimmalle uutta leveää nahkapantaa, mutta sen osto jäi, koska haluan että Gimma on mukana sitä sovittamassa. Lisäksi kuolasin keltaista narupalloa, jonka pitäsi olla kestävä. Vielä vanhoista narupalloista ei ole palat lähteneet irti niin yritän niillä ketkutella ennen kuin keltaisen pallon ostan (ovat kyllä haljenneet yms.). Keskiviikkona oli myös toko. Otin hyppyä, joka on mielestäni ihan kympin arvoinen. Itse täytyy olla vaan tarkka koska sanoo pysähtymiskäskyn, että antaa koiran kääntyä eikä huuda seis käskyä kun koira on ilmassa... Kaket meni jees kun taas muistin olla tooosi rauhallinen. Paikkamakuun oli tosi pitkä ja lopussa meni lonkka-asentoon, prkele! Ruutu oli ihan sikahyvä. Sitä otettiin muutama kerta ja joka kerta onnistui täydellisesti. Olen sijoittanut alustan tahalleen melkein takarajalle, koska useimmiten koirat jäävät etureunaan pönöttämään. Lopuksi kokeilin kaverin metallikapulaa, joka olisi pitänyt jättää välistä. Normaalisti otin sillä noutoa ja se meni metallin luo nappasi sen, tiputti ja alkoi jaloilla leikkimään sillä eikä halunnut tuoda sitä. No pitihän se sen suuhun ottaa kun homma aloitetiin ja kaksi pitoa otettiin. Tosi hyvin piti kapulaa kuitenkin suussa (ei kalissut tai heilunut) vaikka käsiä heiluttelin vieressä. Nyt kyllä metallikapula saa jäädä unholaan, eikä siihen kosketa ennen kuin Gimma osaa noutaa. Aikaisemmin Gimma ei ole karsastanut mitään ottaa suuhun, että aika yllärin pisti. En kuitenkaan jaksa stressata, että tästä mikään ongelma tulisi, koska piti sitä kuitenkin hyvin.


Torstai oli vapaapäivä kun oli niin kuumaa, että ei viittinyt mennä tottistelemaan. Tänään lähdetään taas möksälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti