12.12.2009

Pitkä päivityskatko loppui ja alkaa taas kohta...


Miten koulu voikin häiritä näin paljon vapaa-aikaa??


Viime lauantaina reenilöt Konalassa. Tein Gimman kanssa ruutua lähiharjoitteluna. Meni ihan hyvin vaikka alusta oli hieman peitettynä. Jostain kumman syystä Jessican ja Santerin saavuttua paikalle Gimma häiriintyi (tehtiin ruutua siis silloin) ja niille piti pöhistä. Tiedä häntä mikä aivopieru.. Onneksi kuitenkin käskystä jatkoi työskentelyä. Sitten otettiin seuraamista. Gimma oli jotenkin vaisun oloinen vaikka muutamia ihan hyviä suorituksiakin (kai??) tuli.


Kotona ollaan otettu lähinnä kaukkareiden istu-maahan-istu-maahan -vaihtoja. Vaihdot ovat mielestä nyt aika hyvällä tolalla (säpäköityneet, mutta koira ei kuitenkaan liiku). Maksimi matka on ollut 5m. Ongelma on, että en oikein tiedä miten kaukoissa kuuluisi palkata. Olen palkannut nyt melkein joka noususta, maahanmenoista satunnaisesti. Namin saa joko ottaa koppina tai sitten tuon sen. Olen alkanut pohtimaan, että tuoko usein palkkaus myöhemmässä vaiheessa epävarmuutta/hitautta kun palkkaus harventuu?


Torstaina Gimma pääsi Tamaralle hierottavaksi. Koira käsiteltiin kokonaan jumeja etsien. Tuomio oli, että mitään jumeja ei ole. Koira on hyvässä kunnossa, ei yhtään lihottamista, mutta ei myöskään laihduttamista. Kovan rasituksen jälkeen ruokaan olisi hyvä lisätä proteiineja. Selän lihaksisto on vielä kehittymätön ja sille on annettava aikaa. Ohjeeksi saatiin ravilenkit. Lisäksi saatiin venytysvinkkejä. Selkä, lonkat ja kyynäreet tuntuivat olevan terveitä. Olen kyllä itse kovin tyytyväinen käsittelyyn. Tamaralla vaikutti näin noviisin silmiin olevan hyvät otteet, sekä koiran käsittely on taitavaa. Gimma jaksoi olla tosi nätisti koko käsittelyn ajan, olen ihan ylpeä "pikku"-Gimmasta. Erinäiköiset venyttelyt yms. sujuivat tosi kivasti. Ihanaa miten Gimma on niin kiva koira tavallisessa elämässä! Seuraavaa käyntiä suositeltiin sen jälkeen jos aloitamme agilityn, muuten ei tarvetta.


Perjantaina perinteiset ryhmätokot. Kaukkareissa Gimma meni vähän sekaisin, kun ohjaaja välttämättä halusi että näytän sille miten seisomasta-maahan vaihtot tehdään (enkä ole tehnyt niitä yhtään). Täytyy niitä harjoitella kotona jotenkin, että Gimma tajuaa näissäkin liikkeissä pitää takajalkansa paikallaan. Itsekseen tehdyt vaihdot sujuivat ihan ok hallilla. Liikkeestä seisomiset ja maahanmenot menivät ihan ok. Ei sekoittanut kertaakaan liikettä! Olen nyt tarkoituksella tehnyt seisomista ja maahanmenoa ihan sekaisin (saman reenin ajan), jotta koira oikeasti kuuntelee mitä sanon eikä toistele papukaijana asioita. Paikallamakuu oli ihan ok (nuuski maata ja katseli ympärilleen). Täytyy lopettaa täysin namien anto maahan (annoin sille ennen jalkojen väliin namin välipalkkauksena tai kun tulin koiran luo), jotta tajuaa maan nuuskimisen hyödyttömäksi. Ainoa mikä sai sapen kiehumaan oli Gimman kurittomuus. Pari kertaa meinasi lähteä luotani (kerran leikkimään, toisen kerran jotain katsomaan), tuli käskystä takaisin, mutta ihme meininkiä silti tuollainen toiminta. Tiedä sitten oliko vaikutusta namilla palkkaamiseen (Tamara suositteli, että otetaan muutama päivä rauhassa ja ettei pariin päivää saalispalkkaa, jotta hieronnan tulos oli parempi) vai mikä. Ruokahalu oli kyllä kohdallaan..outoa...


 Gimma ja Toukkis kävi puntarilla. Gimma 23,2kg ja Touko 27,9kg...ja Touko on matalampi kuin Gimma...


PS. Vuoden aikana täällä on käynyt yli 7500 vierasta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti