25.10.2010

Tokokisat lähestyy ehkä pitäisi siirtää ajatusta sinnekin suuntaan..

Lauantaina Gimma sai viettää vapaapäivää pitkästä aikaa. Gimma ja Toukkis pääsivät pitkästä aikaa pellolle juoksemaan kahdestaan narulelun kanssa, voi sitä riemua mikä heillä oli. Toukkis on ottanut tavaksi myös vaanitaan ja hyökkäyksen. Hyvän näköistä kun Tou maastoutuu ja Gimma valmistautuu juoksemaan ohitse. Bestikset mitkä bestikset..


Sunnuntaina oli taas agsat. Maxit aloittivat, joten Gimma pääsi tokana radalle. Minä tykkään yleensä katsoa kun monta koiraa menee ennen meitä niin näkee miten ihmiset ohjaa, mutta yllätyksekseni osasin radan ja pystyin sen muistamaan. Paniikkia ei tainnut tulla kertaakaan! Rata näytti suurinpiirtein tältä:

Missään suhteessa nuo esteet eivät ole (hyvä jos sijaitsivat suunnilleen samassa suunnassa, mitä olivat harkoissa..), mutta en ossaa paremminkaan rataa piirtää. Lisätietona, että numero 9 oli musta putki, jos sillä nyt mitään merkitystä ylipäätään on.. Meille homma tökkäsi jo ensimmäisen esteen pakkovalssiin, vaikka sitä ollaan treenattu. Kouluttaja palkkasi Gimman pari kertaa ykkösen jälkeen, joten sitten se sujui. Lisää siis pakkovalssitreenejä!! Putken jälkeen ongelmana oli pituus. Gimma yritti kääntyä katsomaan putkesta missä olen, joten ohitti pituuden. Putki-pituus -yhdistelmää ei ollakaan ennen treenitty, joten sitä on myös treenattava. Lisäksi saatiin mietittäväksi olisiko hyvä viedä palkka valmiiksi johonkin (jos ei ole apparia), jotta palkka ei aina tulisi minulta (esmes tässä pituuden jälkeen). Lisäksi kasilta-ysille lähetystä harkattiin yksinään, koska tarkoitus oli etten saata Gimmaa putkelle vaan juoksen pituuden ja suoran putken välistä esteelle kymmenen. Sekin onnistui lopuksi. On kyllä ollut onni päästä noin hyvää agiohjaukseen. Viime kerralla sain huomautuksen kun koira ampuu lähdössä saman tien kun kättä liikutan. Nyt oltiin viikko harjoiteltu sitä, että käsi nousee, mutta lähtöluvasta lähdetään. Tosi pieni juttu, mutta helpottanut meidän kummankin elämää kentällä (minä saan aikaa, ja Gimmallekin tulee kunnon lähtö eikä vain sutasua). Yksinharjoiteltavina esteinä oli kentän päässä A, keinu, kepit, puomi sekä yksi aita. A:ta harkattiin aika paljon ja hyvin se stoppasi! Kiitos Minnalle tuhannesti kontaktiharjoitteluvinkeistä!!! Gimma tajuaa todella hyvin kontaktit, se osaa nostaa pudonneen jalan takaisin takaisin pinnalle ja osaa takajaloilla hakea kontaktipintaa. Vielä ollaan siinä tasolla, että pystyn juoksemaan ohi, mutta jälkeen en pysty jäämään jälkeen. Keinua otettiin kerran, mutta lopetettiin kun suoritus ei ollut niin hyvä kuin olisin halunnut (treeniä apparin kanssa jatketaan). Yhdellä aidalla tehtiin jaakotusta ja pakkopalssia, hyvin onnistui (tosin nyt tila oli pienempi, joten koira ei päässyt kiihdyttää hirveästi). Treenien lopuksi katselin keppejä..kaaria oli vain viisi (yksi ensimmäisessä ja toisessa välissä, yksi keskellä, yksi toiseksi viimeisessä ja yksi viimeissä välissä). Ajattelin, että ei se ota jos ei anna (kiitos Niinalle ja Minnalle rohkaisusta!!). Gimma veti kaikki 12 keppiä ihan ilman mitään ongelmia.Otettiin keppejä siivekkeen kierron kautta ja putkesta. Olen vieläkin niin tyytyväinen, Niina taitaa olla oikeassa kun sanoi, että "minulla paljon suurempi luopumisen tuska kaarista kuin Gimmalla". No vielä en silti kykene luopumaan alun ja lopun kaarista.. Paljon siis tuli harkattavaa taas tältä kertaa. Tosin nyt on tokotuskokeet tulossa niin agi saa nyt jäädä vähän vähemmälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti