15.10.2010

Tokotusta ja agitusta

Torstaina tokotettiin pienellä porukalla Sirkuskentällä. Ensin paikkamakuu 3,5minuuttia. Paikallamakuurivin taakse tuli joku toinen porukka, joka harjoitteli leikkimistä koiran kanssa. Eli häiriötä piisasi. Gimma oli yllättävän rauhallinen, lonkka-asentokin jäi tällä kertaa tekemättä! Jännitän kaikista eniten jostain syystä paikkamakuuta, ehkä johtuen siitä kun nyt pitää olla kokeissakin piilossa. Ei auta kuin treeniä vaan sitä, jotta saan luottoa koiraan. Nyttenkin oloa helpotti, että pääsin piilosta välillä kurkkailemaan mitä koira tekee (ei laidunna, mene lonkkalle tms.). Paikkamakuun jälkeen Gee meni hetkeksi autoon. Sitten vähän seuraamista, joka kuulemma "ei ole kovin pahan näköistä". Itsestä kyllä se tuntui välillä karmivalta. Sitten kaket, meni muuten hyvin paitsi viimeisellä vaihdolla hypähti inan eteenpäin.Lopuksi luoksari. Ihmettelin miten lähtö ja stoppi olivat tosi ponnettomia, no olin jättänyt koiran makuulle ja matka oli aivan liian lyhyt. Palkan sai ekaa kertaa apparilta stopista. Tämän jälkeen otin suoria luoksareita ja vielä leikittiin pallolla.

Tänään illalla oltiin agsaamassa ja tokottamassa AT Caniksella. Ensin noutoa. Voihan kiusus, miten tuo nyt puree kapulaa...En tiedä johtuuko tuo mahdoton pureminen siitä kun yritän siirtää luovutusta eteen (ja siinä on muuten työtä..) ja koira purkaa epätietoisuutta kapulaan. Ei se noin paha ole ollut koskaan. Lisäksi kierroksia oli taas kivasti, ampu haukkusarjan kera kapulalle. Nyt pitää alkaa hallilla myös tokoilemaan, jotta Gimma ymmärtäisi ettei hallin tarkoitus ole ainoastaan olla agihalli. Tulee kyllä huominen koulutus tarpeeseen. Eikä tarvitse tämän perusteella epäillä, ettei huomenna ongelma näkyisi. Hyvä niin, näkeepähän Lentsu sitten ongelman niin kuin se on. Sitten agiin.. Kepeissä edelleen kolme kaarte pois ja se ei aiheuta edelleenkään mitään onkelmia.Nyt tein putki-aita-kepit-putki -settiä, jonka Niina oli väsännyt. Aidalta joutui hakemaan kepeille eli ihan hyvä reenilö. Lisäksi harjoiteltiin vaikeita keppikulmia, eli Gimma tuli minua kohti ja siitä täyskäännös kepeille. Kerran vain epäonnistui. Otettiin myös kontakteja joissa vähän ennakoi kontaktialuetta, täytyy olla siis tarkkana. Ehkä olisi hyvä myös treeniä myös kontaktien hakua peruuttamalla, koska sohvalla ja kaivonkannella tätä ollaan tehty ja niillä ne sujuu. Kyllä se esim. puomillakin korjaa jalan takaisin kontaktille (jos esim. toinen tippuu), että kait se on jotain tajunut, mutta saisi tajuta vielä nopeammin ja vielä paremmin.Kontakteilla meillä ei ole edelleenkään kaaria..mutta toivottavasti kohta on niin päästiin niilläkin treenimään. Treenien lopuksi (vahingosta viisastuneena) laitoin Gimman kiinni ja otin kaaret pois. Sitten mentiin valoja sammuttamaan ja tässä vaiheessa Gee keksii juosta itse kepeille ja pujottelee niistä puolet läpi. Ei sentään mennyt kaikkia kahtatoista kun pysähtyi ihmettelemään minua..jäin meinaan tuijottamaan tapahtuu suu ammollaan. Eihän me ollaan vielä kertaakaan menty keppejä ilman ohjureita..

Toukkis oli myös agsaamassa ja se keskittyi namien haalimiseen. Sen kanssa treenaus on niin kivaa, ei haittaa jos vähän homma pissii..pääasia että Toulla on hauskaa. Ja mikä ettei olisi hauskaa kun nälkäkurki saa ruokaa jumppaamisesta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti