14.10.2010

"Vie"

Tiistaina aamusta kävin aksaamassa. Otettiin keinua, A:ta, keppejä ja rataa. Keinussa Gimma alkaa himmaamaan vähän liian aikaisin, täytyy kysyä vielä reeneissä voisinko ottaa sittenkin 2on2off keinulle, jotta saisin sen juoksemaan täysillä päähän asti. Koska nyt ollaan siinä pisteessä, että Gee tulee kovaa ja jää kontaktin eteen. Pelkään, että se siitä rupee loikkimaan jos asialle ei tee mitään.A-este onnistui kivasti, ainoastaan pari toistoa meni mönkään (tuli läpi). Lisää vaan harkkaa! Kepeissä oli jo kolme kaarta pois, eli keskellä oli tyhjä=>kaari=>tyhjä=>kaari=>tyhjä. Yhtään ei epäröinyt.Hieman näytti vauhti laskevan kun otettiin keppejä yksistään, mutta ei mitenkään katastrofaalisesti. Radanpätkän olin ottanut vanhoista reeneistä, mutta jälkikäteen Niina sanoi minun harkanneen todella lyhyillä esteväleillä...hups... Kummaa kun se olikin niin vaikean tuntuista.

Tiistaina illasta käytiin Niina kanssa tekemässä viestiharkat. Matka oli vajaa 300m siivu (mitattu kartasta) avonaisella sänkipellolla. Niina otti Gimma ja vei sen B-pisteelle. Tarkoitus oli juoksuttaa useampi pätkä, mutta kun huomasin matkan pituuden niin ajatettelin, että ennemmin lyhyempi reeni, jotta ei vaan himmaile yhtään eikä myöskään väsy (tarkoituksena jättää hullunkiinto silmiin). Houkuttelin vähän Gimmaa, jotta saataisiin sille mielikuva minusta (vaikka se on varmasti sillä silloin kun näkee minut, mutta tarkoitus on että se säilyy kun olen lopulta piilossa). Niina laittoi Gimman B-pisteellä lepäämään, josta otti sen ja lähetys. Pinkoi ihan sika kovaa. Sitten minä otin Gimman vastaan. Tuntui että koira ei palkkautunut kunnolla, lihapullat meni alas, mutta vähän vastahakoisen oloisesti. Koko ajan kyyläsi Niinan suuntaan. Sitten tuli ylläri kun naapuri meni ulkoiluttamaan pikkukoiraansa kymmenen metrin päästä lähetyspisteestämme jatkaen Niinan suuntaan.. Laitoin Gimman hetkeksi maate ja ajattelin ottaa riskin, lähetän koiran, jos se juoksee sen pikkukoiran suuntaan niin käsken Gimman takaisin. Ja mitää tekee pikku-Gimma, posottaa ihan täysiä Niinan luo!Tässä vaiheessa kun ei ollut tarkoitus ottaa mitään häiriötä, mutta onneksi toiset koirat eivät yleensä tuota häiriötä kun työskennellään, mutta kerta se olisi ensimmäinenkin. Taas samat rutiinit Niinalle ja lähetys minulle. Sitten juostiin vielä Gimman kanssa yhdessä Niinan luo (jolla nyt pallo esillä), jotta saatiin vahvistettua Niinan päätä. Hienoa, ettei Geellä ollut mitään ongelmaa juosta Niinalle, tuntui jopa siltä että Niinan pää oli vetovoimaisempi kuin minun....

Eilen kävin ostamassa Murresta vähän ruokaa taas vaihteeksi. Koska kummatkin tuntuvat *askovan ihan sairaasti ja kummallakin on ilmavaivoja niin päädyin kokeilemaan Luu-mixiä, broilerin rankoja ja -siipiä. Jos saisi niillä vähän kovetettu vatsaa. Lisäksi ostin ydinluut kummallekin, naudanmahaa, naudan sisäelinseosta ja possun palalihaa. Gimma sai myös pk-liivit. Ensimmäistä kertaa elämässään nuo sai maistaa kokonaisia siipiä ja rankoja. Alkuoletus olisi ollut, etteivät olisi halunneet niihin koskea (kun kumpikaan ei halunnut koskea siansorkkiin kun joskus menin niitä ostamaan), mutta Gimma olisi vetänyt rankoja ja siipiä vaikka miljuuna. Oikein rutina kävi kun se pisti popsien niitä. Toukkis (se meidän perheen roska-automaatti) sen sijaan oli epäileväisempi. Kohmeista siipeä ei halunnut syödä (voisikohan johtua yhdestä hampaasta josta on pää "irti"?? voisiko se vihloa??). Sulatuksen jälkeen söi kun piti kiinni. Ihme miäs, yksi päivä se ryösti Gimma ruuat pöydältä syötyään omansa (se siis söi vielä silloin kaksi mittaa aamusin ja iltasin +lisukkeet), jälkkäriksi siis meni vielä mitallinen Gimman muroja..

Illalla tokoilemaan! Hyvä, että vähän tulee sitäkin tehtyä, koska sai paikan Pornaisiin. Piti ilmoa toiseenkin avoimen luokan kokeeseen niin tuplaan mahdollisuuden ykköstuloksen.

4 kommenttia:

  1. Näkyykö/ kuultaako pulpa Toukon hampaasta?

    VastaaPoista
  2. En mä tiiä, miltä se näyttää? *nyt nolottaa*

    VastaaPoista
  3. No siis näkyykö siellä tummaa/punertavaa? Pulpan näkyminen/kuultaminen ei tietysti ole mikään edellytys, sillä pelkästään kiilteen pois kuluminen voi aiheuttaa vihlontaa.

    VastaaPoista
  4. Täytyypä katsoa kun isäntä tulee miltä hampi näyttää. Jumppa-poika on vähän hankalampi käsiteltävä.. ;) Tosin nyt se nukkuisi....

    VastaaPoista