10.12.2010

Ensimmäinen Savikon koulutus

Pihalla tuli heti mukava yllätys, Suvi oli meidän kanssa samassa ryhmässä bordercolliellaan. Mutta aika karu yllätys tuli siinä vaiheessa kun pääsin halliin sisälle, sporttikoirahalli oli kylmä!!! Ja olin tietenkin varustautunut sisävaatteilla kun hallin sivuilla kerrotaan sen olevan lämmitetty.  Täytyy ensi kerralla siis varata lämmintä päälle vaikka kuulemma joskus se on lämmin... 

Meille oli suunniteltu 8 esteen rata, mutta me pääsimme kuudenteen esteeseen asti. 






Rata oli siis helppo, mutta kyllä tökki... Kepit tuntui tosi vaikeilta Gimmalle! Tosin kun kolme estettä on putkeen, jonka jälkeen on suoraan kepit niin sillä kasvo vauhti niin paljon, että eihän se seuraavaan väliin enää taipunut. Kerrankin jarrutti niin että pers melkein laahasi maata pitkin, mutta sekään ei riittänyt.. Lisäksi olen ohjaajana kuulemma aivan pökkelönä kentällä, että minunkin tarttee valmistautua siellä juoksemaan eikä lähdössä olla kuin sotamies. Kontakteja tullaan tekemään kuulemma paljon, palkka aina maahan!!! Nyt koira kyttää minua, mikä ei ole toivottavaa. Lisäksi harjoiteltiin lähtöjä, ohjeeksi muistaa kehua kun koira pysyy. Yhtään liikettä etutassuissa ei tule lähdössä sallia. Yleensäkin olla selkeä koiralle!


Näin ensimmäisen kerran jälkeen täytyy sanoa, että kouluttaja oli kiva ja tuntui olevan hyvin perillä rodusta. Lisäksi hän toi asiansa hyvin esille eli näin aloittelijakin ymmärsi hänen puhetta.


Lopuksi kuvia Gimmasta ja Toukosta pellolla riehumassa narulelun kanssa. Liikuttajan kannalta helppoja tapauksia. Välillä jos viittee heittää lelua, niin siinähän se sitten on.


Toukkis esittee kungfu-taitoja

Taistelua

Vauhdissa on mitellä voimia

Äkkijarrutukset rulettaa

Rallittelua, "ota kiinni mandariini.."

"Tuutko leikkii mun kaa?"

Ja taas vauhtia piisasi

Taas mennään..

Taistelu alkakoon..

"Tuutko leikkii mun kaa?" -kysyy Toukkis

"Voin mä tulla" -vastaa Gimma

*tumps* ...nopea sukellus...

...mutta nopea nousu...

Taas mitellään lelun kuninkuudesta

Vihainen seisoja..tähän voit kuvitellä ärinää..

Väliin mahtuu myös rauhahetkiä..

...jolloin kumpikin miettii seuraavaa siirtoa...

Kaunis Gimma

"Otan sulta lelun pois"

Ja mitä käy Toulle...

...nyt tuli suora syöksy pääedellä hankeen...


Onnellinen lelun omistaja 



On nuo vaan niin ihania. 

Illalla vielä viesteilemään Niinan kanssa. Minä jäin odottamaan Gimman kanssa kun Niina lähti pallon kanssa, Niina huusi Gimmaa joten voitte kuvitella että pitelemistä oli.. Eipä tarttenu paljoa vihjata kun ampui Niinalle (500m). Sitten takaisin minulle, tällä välin Niina siirtyi ceelle (150m). Palkkasin Geen koiranmakkaralla ja otin uuden lähetyksen. Viisastuneena tästä eteenpäin lähetän koiran kun se lukitsee suunnan. Vähän hetsasin ja lähetys. Ampuu todella hyvin ja juoksee täysillä Niinan luo!!! Niin onnistuneet reenilöt kuin olla ja saattaa. Oli kyllä aika voittaja olo niiden jälkeen.  Onneksi päästiin tällä kertaa ilman häiriötä treenimään, koska selkeästi kaksi hevosta taluttajineen sotki aivan liikaa jälkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti