16.1.2011

Tokoa ja vetoa


Meillä on ihan hirveä karvanlähtö. Furminoisin Gimman ja karvaa lähti ihan törkeesti. Yritin Furminoida Toukkistakin, mutta eihän siltä mitään tuolla harjalla lähde. Sais jo loppua karvan tiputtelu..

Eilen illalla Niina ja VäiVäi tuli kylään. Vähän käytiin tuossa pihalla ensin pyörimässä kun Tou ei ole pitkään aikaan nähnyt VäiVäitä. Pihalla olivat ihan normaalisti, mutta sisällä huomasi, että Tou pyrkii Väiskiä välillä alistamaan. Sellaista pientä kuten pään painamista toisen selän päälle, tönimistä jne. Mutta tosi hyvä tilanne oli taas Toukolle ettei pääse luulemaan olevansa ainoa uros maailmassa. Illalla saatettiin Niina ja Väi kotiin. Takas tulin pulkalla koiravaljakolla. Vitsit tuo vetotouhu on siistiä...ja hullun touhua!! 

Tänään oltiin tokon koulutusohjaajien päivällä Lohjalla. Niinan kanssa sinne sutastiin kera Geen ja Väin. Alkuun luennoitiin ihan sellaista tuttua asiaa ja sitten oli käytännön harjoitukset. Pörsti sitten tuli kysymään halutaanko me olla harjoituskoirakkona näyttämässä uutta zetaa.. Voitte uskoa, että taas pääsi pieni jännitys ilmaan edes ajatuksesta..ei meitä koskaan ole kisoissakaan noin monta ihmista katsonut  ...ja kun minä en ole koskaan liikettä edes kävellyt saati sitten nähnyt, paperilla sitä olen katsonut. Hyvin Pernilla alusti asian, että "tämä koirakko ei kyllä ole aijemmin uutta idaria tehnyt..".  No selvisin! Tosin ennen kuin otettiin liikeitä niin kokeilin jäävien seisomista. Gee tarjosi koko ajan istumista (sitä ollaan hinkattu). Sain sen jäämään seisomaan niin kuinkas ollakaan istumisen se sitten zetassa seisoi.  Maahan Gee näyttää menevän aika varmasti, mutta juuri seisomiseen se herkästi tarjoaa istumista (ja toisinpäin). Itse tuosta idarista; se oli yllättävän kiva kävellä, tosin odotin joka kerta koiran viereenpäästyä "käsky" sanaa. Sehän kun alossa-avossa aina tulee jäävissä. Lisäksi eihän me olla sitä vielä harjoiteltu, että kävelen "väärältä puolelta" ohi, joten olihan se selvää ettei Gee pysy paikallaan. Mutta ei koiraa syyttää jos ohjaaja sitä ei opeta.. Huvittavaa vielä kun lopuksi seuruutan koiran viimeistä törppöä päin.   Laitetaan vielä videota näkyville kun Niina spontaanisti sen kuvasi. Kiitos Niinalle, kiva kun on näin kivoja ystäviä ja mikäs siinä kun ei itsekään tiedä olevan kuvattavana.



Seuraamispisteessä sain vinkkejä poikitukseen, pallo keskelle ympyrää ja sitten ympyrää vasemmalle kiertämään. Palkka aluksi ihan pienen suorituksen jälkeen. Tätä täytyy pohtia. Sitten otettiin paikkamakuu 3minuuttia. Niina oli vahtimassa Geetä, minä olin piilossa. Juuri kun lähdin sen sivusta niin toinen kyynär oli inan ilmassa, siitä heti huomautus. Muuten oli Niinan mukaan tosi levollisen oloinen. Sitten ruutua. Ruutu löytyy tosi hyvin, lätkällä ja ilman. Ehkä löytyi Niinan kanssa pohtimisen jälkeen syykin lähtöääntelyyn, otan tosi usein pannasta kiinni ja kysyn missä ruutu. Pannasta kiinni ottaminen on Gimmalle tosi nostattava juttu. Eli katotaan onko sillä vaikutusta kun sen jättää pois.

Nyt täytyy vähän miettiä tavoitteita oikeasti ja jotain suunnitelmia niiden eteen! Tunnariakin olen miettinyt ja olen alkanut tulla tulokseen, että olisiko kuitenkin hyvä aloittaa opetus alusta post-it -lapuilla kuten Caniksessa siitä taannoin oli. Onhan se hullun touhua, mutta siinä ei olisi niitä kapuloita häiritsemässä..en tiedä, mietitään vielä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti