13.1.2011

Toukkis kyläilee

Edellispäivänä käytiin Suvin luona kylässä Latokartanossa. Toukkis oli tällä kertaa mukana. Toukkista selkeästi jännitti kerrostaloympäristö. Suviakaan Tou ei tainnut muistaa, joten ensin käveltiin huomaamattomasti Suvista ohi "Suvia ei ole"-meiningillä kun Suvi piteli ulko-ovea auki. Sitten varovasti moikattiin ja rappukäytävän tutkiminen jatkui harjas koholla. Vähän epävarmasti Tou liikkui, mutta uskalti kuitenkin ottaa etäisyyttä minuun. Eli ei se nyt mikään täysin arka ole, mutta kun itse vertaa sitä Gimmaan niin herkästi. Sisälläkin Tou oli selkeästi vieraskorea eikä se saanut läheskään sellaista hepulia Suvin silityksestä ja lässytyksestä (tykkäsi toki huomiosta) jos vertaa siihen, että jos minä tuolleen tekisin niin Tou olisi sylissä ja huonekalut uudessa järjestyksessä. Samoin jos Suvi esim. pamautti laatikon kiinni niin Toukkis haukahti. Sitä se tosin kotonakin tekee jos jokin uusi ääni kuuluu. Se on kova vartioimaan kun mitään ei näy, mutta jos jotain näkyy niin se älisee minun jalkojen juuressa ja Gimma menee tutkimaan asian..huvittava pari..

Gimmalla jossain vaiheessa alkanut "kokeilukausi" ei ota oikein loppuakseen. Minua alkaa pikku hiljaa ärsyttämään tämä toiminta. Olen yrittänyt miettiä asiaa, mutta olen siihen tulokseen tullut, että muualla kokeileminen/kyseenalaistaminen (tai en tiiä mikä tällä toiminnalle olisi oikea termi) ei taida näkyä, ainoastaan lenkillä ongelma tulee eteen. Todella yleinen tilanne on, että kutsun Gimmaa luo (ja se kuulee sen varmasti) eikä lotkauta korvaa tai sitten se haistelee vielä nopeasti jotain (käskyä on noudatettava heti eikä hetken päästä..) ja tulee luo. Jos se ei lotkauta korvaa niin tulee heti palaute ("HEI"/"NYT" eli suomeksi viimeinen varoitus, jos nyt ei ala tapahtua niin minä suutun..). Tätä "HEI"/"NYT"-sanaa se ei ole kertaakaan jättänyt tottelematta, mutta minua niin sapettaa se, että joudun sitä käyttämään (eli omasta mielestäni kovistelemaan). Olen nyt miettinyt, että otan seuraavaksi remmin käteen (lenkkeilen useimmiten Gimma vapaana) ja jos ei heti reagoi ensimmäiseen käskyyn niin remmi lentää, uusintamahdollisuutta en anna. Minusta tuo on selkeää kokeilemista, joka saa nyt luvan loppua. Perjaatteessahan ihan normaalia käytöstä tuo on (ei omena puusta kauas putoa..jos siis sukulaisiin vertaa..), mutta naurettavaa olisi sanoa että ei tässä mitään ongelmaa ole. Ongelma on ja se ratkaistaan. Tänään Gimma ignoorasi taas käskyni. En antanut uusintamahdollisuutta vaan heitin remmin Gimman perään ja käskin sen painua sinne syvälle. Lähdin kävelemään kotiin ja Gimma lähti pelästyttyä perääni ja kutsuin sen siitä luo. Tämän häppeningin jälkeen Gimman kuulo jostain syystä parantui..   Katsellaan onko tuolla pysyvää vaikutusta.. 


Eilen punnittiin myös molemmat koirat. Ajatus lähti siitä kun treeneissä minulle sanottiin Gimman olevan hoikka ja minusta se on ihan jees kunnossa. Gimman paino oli 25,5kg ja Toukkiksen 33,8kg. Kummatkin olivat juuri syöneet eikä vielä käyneet iltapissillä, joten voinen olettaa, että Gimman paino on pysynyt ennallaan ja Toukkis on vähän hoikistunut (-1,5kg). 


Tässä kuvatodistetta, miltä tuo teistä näyttää?







Eilen myös koiruudet saivat aivojumppaa kun niiden pitkäaikainen juoksuttaminen ulkona on tällä kelillä vähän arveluttavaa. Totta kai koiruudet kävi pellolle vähän rallaamassa ja tietenkin sillä reissulla Gimmalla lähti jalasta pieni pala ihoa irti.. BTW, huomasin yksi päivä, että Gimmalla on jossain vaiheessa lähtenyt anturasta 0,5cmx0,5cm palan irti. Ei se mitään ole missään vaiheessa ontunut tms., joten tiedä häntä koska tämä on tapahtunut. No asiaan. Gimmalla kaukoja kolmesta metristä. Pesuvati oli väärinpäin takajalkojen alla. Vähän Gimman oli hankala pysyä vadin päällä, mutta sallin maahanmenossa jalkojen tippuvan vadin sivulle kun se ei muuten onnistunut. Seisomiset onnistui tosi hyvin ja tosi varmasti! Eli ainoa liike mitä jalat teki oli sivuttaista. Nyt tarttis keksiä vaan jokin isompi (eli leveämpi) alunen takajaloille. Lisäksi vati on sen verta korkea, että istumiset ovat siinä hankalampia suorittaa Gimmalle. Korkeutta kuitenkin saisi alustassa olla muutaman sentin verran (ja olisi hyvä jos sitä voisi madaltaa treenien edetessä), jotta se helpottaisi alkutreeneissä Gimmaa. Mistä minä kehitän tuollaisen pienen laatikon tms.? Tuli taas pitkästä aikaa intoa treeniä, kun huomaa, että koira osaa. Ja kun ottaa huomioon kuinka vähän sitä seisomista ollaan tehty! Voi kun saisi itselle tämän innon myös tunnariin....no kaikki aikanaan... Toukkis teki myös vatitemppuja. Tarkoitus olisi saada jokin päivä Tou seisomaan etujaloilla rauhallisesti vadin päällä. Tämä onnistui Gimmalta joskus vuonna ö päivässä, mutta olen suunnattoman yllättynyt Toukon etenemiseen. Se läpsäyttää jo vatia!! Sille vaikeinta on työskennellä jos se joutuu lähtemään minusta pois päin, minulla kun on namit ja eihän nameille voi pyllyä näyttää! Se on niin hyvä kun se voimalla ja kamalalla nopeudella tekee asioita niin toistojen saanti nopeaksi on hankalaa (juuri namien imun takia). Touko on sitä mieltä, että vatia jo koskettiin niin kaikki nampat tänne ja heti, eihän nyt kerran tehtyä tartte enää toistaa.. 


Yön pimeinä tunteina pientä malinoissia rääkätään...

Illalla ATCanikselle Niinan kanssa..saas nähdä mitä tehdään.. 

6 kommenttia:

  1. Gimma on samanlainen nälkäkurki kuin keiko.. No ei musta se näyttää ihan hyvältä. =)
    Sulla sama inhokki liike kun mulla.. Olen tähän mennessä yrittänyt unohtaa koko tunnarin olemassa olon. Typerä liike! :D

    VastaaPoista
  2. Niin tuo eläin on minustakin ihan ok-kunnossa, mutta ei todellakaan mitenkään edes timmissä kunnossa..
    Minä luulin, että kaukot olis ultimate inhokki, mutta kyllä tässä vaiheessa ehdottomalla ykkössijalla on tunnari..eiliset treenit meni taas niin mäkeen.. Siis aivan typerä liike! :/

    VastaaPoista
  3. Munkin silmään Gimma on ihan normaalin nuoren koiran näköinen. Nätti :) Sarakin alkoi levitä vasta 3-vuotiaana.

    VastaaPoista
  4. Eiköhän siinä niin käy, että vanhemmiten me kaikki aletaan leviämään... *reps* Älä vaan anna Saran lukea tuota, se voi suuttua. ;)

    VastaaPoista
  5. Kävin pitkästä aikaa lueskelemassa.. Eihän se liian laihalta näytä, mut lihasta tarviis :D

    VastaaPoista
  6. Kyllä lihasta tarvitaan. Tosin Gimma on kuulemma ihan ammattilaisten mielestä "juoksijarakenteinen" (kun taas Toukkis on "kehonrakentaja"). Eli muskelimimmiä siitä ei saa (mikä on ihan hyväkin), mutta on Gimma jo paljon lihaksikkaampi mitä vuosi sitten. Ehkä talven vetoharjoittelu jättää jotain mimmin punttiin kiinni. :)

    VastaaPoista