10.4.2011

Eipä Toukkis kovin väärässä ollut...

...Gimmalla alkoi juoksu eilen, ohjatut agit ja tokot siis menee tauolle. 


Eilen olin Geen ja Niinan kanssa agsaamassa AT Caniksella (kivaa kun jossain voi treeniä pöksyt jalassa). Ihmeteltiin rimojen lentämistä ja ainakin minun ohjauksella on siihen vaikutusta. Jos olen epävarma (eli liikehdin miten sattuu, yleensä nykimällä) niin Gimmakin alkaa hosumaan. Lisäksi kilpajuoksu saa sen kuumumaan, joten parempi on ohjata sitä kauempaa vähemmällä juoksemisella. Hyvin likka irtosi ja ohjautui.


Tänään olin Toukkiksen kanssa juoksemassa saman lenkin minkä juoksin Gimman kanssa. Hengissä olen vielä, hitto Gimman vetäminen ei ole mitään siihen verrattuna miten kovaa Toukkis vetää. Koko matkan huusi nätisti, nätisti. Jos huomenna kävelen niin hyvä on. Kaksi kilometriä takakenossa laittaa etureidet aika koville..

8 kommenttia:

  1. Pieni gallup: Katsoin, että Gimman vasen etutassu on valkea, onko myös kynnet valkoiset? Kuluvatko nopeammin kuin mustat?

    VastaaPoista
  2. Gimmalla on tosiaan vasen etutassu valkea, mutta niin on myös oikea etutassu hieman varpaista valkea. Kaikissa neljässä jalassa pikimustat kynnet, jotka kuluvat minusta ihan normaalisti. Tosin minusta Gimmalla sekä Toukkiksella kasvaa kynnet tosi nopeasti, joten niitä saa leikellä vähän väliä.

    Mistä moinen ajatus? :)

    VastaaPoista
  3. Yhdellä kaverin koiralla kuluu valkean tassun valkeat kynnet aksarevittelyssä liian nopeasti ja joillakin koirilla ilmeisesti valkea kynsiaines on pehmeämpää. Tekemäni gallupin perusteella mitään säännönmukaisuutta ei kuitenkaan ole löytynyt.

    VastaaPoista
  4. Ok. Meillä pikemminkin takajalan kynnet kuluu nopeammin kuin etujalkojen kynnet (tämä koskee myös Toukkista).

    VastaaPoista
  5. Mä odotan kauhunsekaisella innolla, että Jullelle uskaltaa ostaa vetovaljaat. Se poika on aivan hulluna vetämiseen ja saa siitä jotain ihan ihme kiksejä...

    Osallistun myös kynsikeskusteluun: En ole ikinä kuullut tuollaista väitettä. Ninjalla valkoiset kynnet käyttäytyy aivan samalla tavalla sekä etu- että takajaloissa; kasvaa yhtä nopeasti, on yhtä kovia ja kuluu yhtä hyvin/huonosti.

    Takajaloissa tosiaan kuluu meilläkin kaikilla koirilla kynnet enemmän. Syytä tähän en ole edes miettinyt. Asian kanssa on eletty kesään mennessä 10v, joten tuntuu normaalille. :P

    VastaaPoista
  6. No niin Minna, eiköhän oteta jotkut vetokisat tavoitteeksi.. ;) Kaksi hullua kera hullujen koirien..
    Minä olen kyllä pohtinyt tuota takajalkojen kynsien kulumista, mutta en ole koskaan ajatellut sen olevan epänormaalia.

    VastaaPoista
  7. Meilläkin takajalkojen kynnet kuluu nopeammin, mutta oletan sen liittyvän siihen, että koira työntää takajaloilla ja siinä samalla kynnet kuluu... Ne kynnet on eri mallisetkin kuin edessä.

    VastaaPoista
  8. Epäilen, että sellainen tavoite jäis saavuttamatta. :D

    VastaaPoista