16.4.2011

Juoksua juoksua

Täytyy kyllä ensiksi kehua tuota meidän hienoa seisojapoikaa. Isännän kanssa yksi ilta mietittiin miten meidän elämä voisi olla paljon hankalampaa tämän sekalauman kanssa, mutta onneksi Touko-Pouko on aivan ihana uros. Vähän tuossa piippailee satunnaisesti ja jos Gee sattuu menemään ohitte niin nenä vie takapään suuntaan. Ei muuta. Piipistyskin on niin vähäistä, että se liikkuu melkein Toukkiksen normaalin puhemäärän tasolla (Tou on siis kova mies puhumaan...lue piippari ;) ). ..Ja Gimma on kyllä hehkeä narttu, että kyse ei ole siitä. Jos lenkillä tulee uroksia vastaan niin useamman metrin päästä vedetään liinat kiinni ja niitä sitten vedetään eteenpäin yms. Ja omistajat ihmettelee mikä niiden sesseille tuli.. :}


Perjantai aamuna Gimma pääsi canicrossailemaan. Se on juoksussa nyt niin ärstyttävä eläin taas! Koko ajan etsi riistaa ja menee eteenpäin häntä pystyssä. Jos joku hänen korkeudelleen jotain sanoo harjas on pystyssä ja muutaman kerran on jotain yrittänyt suustaan örveltää. Ja siihen yritykseen jäi, vaikka miten on juoksu niin silti on paras käyttäytyä. Olen nyt pyrkinyt kerran päivässä crossailemaan toisen kanssa, joten maanantaina lähtee tilaus uudesta vetovyöstä ja liinasta. Vielä on vielä mietinnässä tilaanko XS (1,5m, venytettynä 2m) vai S-koon liinan (2,3m, venytettynä 3m). Vähän olen tuohon lyhemmän puoleen kääntymässä, mutta jos jollain on antaa käytännön kokemusta niin mielellään otan sitä vastaan. Vanha naru meillä on reilusti yli 3m pitkä (venytettynä vielä enemmän) ja se on aivan liian pitkä..


Tänään oltiin AT Caniksella aamusta tokoilemassa. Kummatkin hulitsut oli mukana, mutta kun isäntä heitti meidät hallille niin kummatkin oli hallissa yhtä aikaa ja se oli virhe. Hyvä jos omia ajatuksiaan kuuli kun kummatkin räkyttää narun perässä niin hulluna. Toukon kanssa seuraamista, hyppyä, metallia ja ruutua. Toukolle olen ruutua opettanut lelun kanssa, mutta Toukkiksen kanssa ei ole koskaan tarkoitus startata voittaja niin eipä sillä ole väliä vaikka ei oppisikaan. Itse en oikein tykkää opettaa koiraa sinkoilemaan lelun perään, mutta Toukkis-Poukkis saa nyt sitä tehdä höntsäilyn vuoksi. Ja tykkäsihän Toukkis touhusta (tosin oliko siinä touhussa mitään järkeä on toinen seikka, sen näkee sitten joskus tuottaako tämä tulosta). Gimman kanssa seuraamista, metallia ja hyppynoutoa. Olen niin kädetön tuo elukan kanssa. Minä en tiiä mitä teen noudon haukkumisen kanssa, joka on tosi kamalaa.. :( Pitäiskö vaan laittaa tuo elikko hihnaan ja estää meno joka kerta kun meinaa haukkua? En tiiä... :(( Metallin kerran tiputti (ennakoi palkkaa), mutta muuten metsku oli ihan hyvä (jos ei oteta huomioon haukkumista). Hyppynoutokin oli jees, pitoja otettiin myös. Pitojen treenaus tuntuu jotenkin vaan turhalta kun koira on ihan läkähdyksissä (haukuttuaan kentän reunalla) niin otekin on huono huohotuksen vuoksi. Lopuksi agikeppejä ja reippaasti tuo ne taas meni, pätevä likka. Tosi hyvin jarrutti kovastakin vauhdista eikä lentänyt ekasta välistä pihalle vaikka tekonurmella sitä on välillä tapahtunut. Toukkis kokeili isännän kanssa rengasta ja A:ta. Toukkis vähän jännitti ensin kumpaakin estettä, mutta hienosti isäntä sai Toukkiksen ne menemään. Leluohjaus oli päivän sana. Olen luvannut Toukkikselle oman Wubban (Toukkis on ominut Gimman "TK1 Wubban" kun Gimma ei siitä niin välitä) "hyvästä" tokotuloksesta. :)

3 kommenttia:

  1. Eikö siitä Korrien vinkistä ollut apua noutoon?

    VastaaPoista
  2. Mulla on (Manmatin oletan?) 1,5m liina, jalkakäytävä/lenkkipolku käyttöön jossa tulee porukkaa vastaan, joutuu ohittelemaan ja kurvailemaan en haluais senttiäkään pidempää, vaikka oma koira kulkeekin reunassa vetäen kaikesta ohitse, mutta niiden muiden varalta ja joskus hankalammissa paikoissa (liikennevaloryppäät tms). mennessä kaipaisi lyhyempääkin, aina pitää keriä kun on mahdoton käskyttää "puol metriä oikeaan, ohita toi ja palaa 40cm vasempaan". :D Toki sulla on isommat koirat mut hyvin on kelpien takamuksen ja mun jalkojen välissä tilaa.

    VastaaPoista
  3. Minna: Tunnustetaan, en ole sillä menetelmällä lähtenyt edes noutoa työstämään. Jotenkin olen niin kaavoihin kangistunut, että ruuan tunkeminen suuhun kesken reenin ei tule luonnostaan minulla.. Mutta täytyy nyt oikeasti tehdä asialle jotain!

    VastaaPoista