23.7.2011

Hyvä treeni alle ehkä rauhoittaa???

Seinäjoella suunnattiin maanantai-illalla työpäivän päätteeksi kentälle. Gimma pääsi ensin vähän jalottelemaan sitten kentälle. Vähän aikaa Gee sai huilia kentän reunalla kun mietin mikä meininki siellä on. Kohta ohjaaja tulikin sanomaan, että treeniä saa vaikka kentällä on menossa jokin testi. Eli häiriötä oli kivasti. :) Ensin paikkamakuu (6min), hyvin meni. Tosin matka oli 50askelta vaikka oikea matka olisi ollut 30 askelta (minun törttöilyt osa 1). Paikkamakuussa en vapauttanut heti vaan jäin istumaan Geen kanssa nursille ja silittelin sitä rauhallisesti (kiitos Minna vinkistä!). Sitten vapautus ja Gimma oli valmiina. Kehuin sitä ainoastaan aktiivisuudesta ja siirryimme lähtöpisteeseen. 50 askelta meni kivasti, täykkäri huono (pylly meni maahan eikä työstänyt peräpäätä hyvin), täykkärin jälkeen jatkoin yli puoleen väliin kunnes muistin, että tässähän pitäistä juosta ja mennä hidas (törttöilyä osa 2)...ja luin säännöt juuri ennen kentälle menoa.. Palkkasin koiran ja otettiin uudestaan muutama askel => täykkäri, juoksu ja hidas. Lasken taas askeleita niin keskittyneesti ja paniikissa, että en muistanut käskyttää koiraa ollenkaan (törttöily osa 3). Onneksi käskytyksen puuttuminen ei aiheuta merkittävää katastrofia, mutta harmonian ja reiluuden kannalta se olisi ihan kiva juttu... Loppu kaavio kivasti. :) Muut olivat niin touhuissaan kentällä, että en viitsenyt pyytää heitä henkilöryhmään. Katsotaan sitten kokeessa miten menee (kääks..).. Sitten koira uudelleen makuuseen (n.5min) ja kivasti taas oli 50askeleen päässä (tänä aika muutaman metrin päässä Geestä otettiin tokohyppyä useammalla koiralla). Taas jäin maahan kehumaan Geetä, vähän autoin sitä kyljelleen ja silittelin sitä.  Lopuksi vähän luoksetuloja helpotettuna, tulee kokeessa ehkä jotenkuten eteen... Tämä treenataan tietty myöhemmin kuntoon. Paljon olisi hiomista niin kuin tekstistä huomaa, mutta ajattelin asian niin että niitä voi myöhemminkin korjata. Se, että venytän kokeeseen menoa ei laske rimaa yhtään painvastoin se vaan nostaa sitä. Nyt mennään näillä mitä on. :) Vähän on parempi fiilis, mutta silti jännittää aivan sairaasti......


Pientä pohdintaa.. Jotenkin tuntuu, että en osaa kouluttaa tuota koiraa yhtään. Koko ajan toistan virheitä, joista minulle on sanottu useamman kerran. Gimma onneksi antaa aika paljon anteeksi, mutta ehkä senkin raja jossain vaiheessa tulee vastaan.. Gimma ensimmäinen koira, jota koulutan kisamielessä, joten siinä mielessä voi olla osaksi tyytyväinen jo saavutettuun.. Toisaalta tavoitteet ovat taas korkeammalla kuin tämänhetkinen taso. Esim. seuraaminen on mitä on, sitä en ole saanut muutettua. Olen koiraa kohtaa epäreilu, välillä vaadin suoraa (ehkä onnistumatta siinä, välillä en). En vaan jaksa aina tahkota seuraamista. Toisaalta mitä enemmän katson videoilta eri seuraamisia niin ehkä joka koirallakin on jotenkin oma tyylinsä...ehkä..??


Maanantai-iltana Gimma lähti pupun perään. Pitkään se ei mennyt, mutta ei reagoinut mitenkään kun huusin luo. Nyt asialle on jotain tehtävä, viimeistään kun muutan takaisin kotiin. Olin niin vihainen, että vastaantulevalle turkiskauppiaalle/mustalaiselle olisin sen myynyt.. Vieläkin kiehuttaa koko ajatus..!!


Keskiviikkona mentiin Petikkoon. Ensin paikkamakuu 10minuuttia. Makoi hyvin ja veti jopa lonkalle, JES! Sitten kaavio ja uusi paikkamakuu, noin 5minuuttia. Nyt ei mennyt enää lonkalle kuten arvelinkin, mutta jäin taas maahan koiraa rauhallisesti kehumaan. Jäävät onnistuivat hyvin, mutta ne ottanut luoksetuloa.


Torstaina oli Niinan aksa, mutta reenit olikin peruttu eikä siitä oltu Niinalle infottu ollenkaan. Reenasimme kahden ja pääsin myös itse Geetä ohjaamaan. Oli kivaa! Niinalla ja Gimmalla menee oikein kivasti, kontakteilla luistelee (tämä on vain koulutuskysymys), mutta koska Niina osaa ohjata hyvin niin Gimma taipui tosi hyvin. Ihme, että likka jaksoi vaikka mittarissa oli yli 30astetta lämmintä..



Puomia kaikki jalat ilmassa


Perjantaina pidettiin vapaapäivä ja käytiin isännän kanssa uittamassa hulitsut.


Lauantaina... Onneksi isäntä tuli videokameran kanssa tuekseni. Oli aivan sikahuono-olo ja meinasin, että pyöryn koko paikkaan. Tuomarikin taisi huomata jännitykseni kun hän kysyi, että onko eka koe ja jännitänkö. Vastasin joo ja tuomari sanoi "älä yritä edes laskea askelia, kävelet vaan tuon koiran kohdalla asti (paikkamakuussa olevan) ja käännyt". Tein työn käskettyä, enkä laskenut askeltakaan, muutakuin kun jätin koiran paikkamakuuseen. Vire Geellä oli ehkä enemmän kuin kohdillaan (painoi ihan *itusti..), lisäksi vielä haukautin sitä ennen liikkeelle lähtöä (olin ensimmäisessä parissa). Gee nousi siitä lisää ja tuomari sanoi, että älä peläyttele häntä. :) Hienoa oli huomata, että vire säilyy vaikka lämpöä oli kolmenkympin huitteilla + ukkosta ilmassa (joten oli sairaan painostava keli). Mutta pääasia toteutui, nyt minun pikku rakkaani on BH AD TK1 TK2 RUUTIPUSSI GIMMA!!!!!!!!!!!!!!!! Video tulee ehkä myöhemmin (jos sitä kehtää näyttää... :P ) kun minä en saa itse Mikan veljen kameraa purettua (tarttee varmaan jonkun ohjelman..??). Arvostelu näkyy myös videolla, sitä en jaksa nyt muistella. Arvostelu oli juuri meidän näköinen ja allekirjoitan kaiken mitä tuomari siinä sanoi. Kaupunkiosuus meni kepeesti. :) Kokeen jälkeen tuomari kysyi, että mihin kokeisiin tähdätään ja oli ihan yllättynyt kun kerroin että viestiin. :D Ehkä Gimma näytti wannabee-suojelususkoiralta poikittaessaan. :P

11 kommenttia:

  1. Mahtavaa! Hurjasti onnea taitaville! :)

    VastaaPoista
  2. Onnea hyvin käyttäytyvästä koirasta! Mahtava tuo puomikuva :D

    VastaaPoista
  3. Kiitos Tia, Eeva ja Veera. :D Tästähän sen kaiken pitäisi nyt alkaa..

    VastaaPoista
  4. Hei HIENOA - ONNITTELUT hyvin käyttäytyville!! :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos Jenni. <3 Terkkuja ihanaiselle siskolikalle!

    VastaaPoista
  6. Hei!! Onnittelut kirjainhärpäkkeestä ja hienosta kokeesta! :D

    VastaaPoista
  7. Mia; En minä hienosta kokeesta tiedä mitään. :D Aika karua se meno oli, mutta näet sitten kun videon tänne laitan.. :D Mutta kiitos onnitteluista. :)

    Mikaela; Voi kiitos. Ihanaa kun kävit täällä pyörähtämässä. Toivottavasti syksyllä nähdään taas, viimeksi ollaan tavattu viime kesänä! :O Sinullakin on mennyt kuulemma shelttien kanssa vallan mainiosti!

    VastaaPoista
  8. Ihan liian pitkä aika sitten! Mä käyn aina lukemassa teidän kuulumisia täällä, mutta niin harvoin saan aikaiseksiksi kommentoida. Huomenna varmaan nähdään piirinmestaruustokossa? :)

    VastaaPoista
  9. Mikaela: Ehdottomasti, ollaan samassa paikkamakuussa.. :)

    VastaaPoista