19.9.2011

Hei hei Seinäjoki ja Etelä-Pohjanmaa!

Ihan huisilta tuntuu olla kotona!! Heippa Seinäjoki ja EePee! Nyt se 4,5kk on takana ja koulu taas alkaa täällä etelässä. Työpaikka oli kyllä nappivalinta, parempaa en ole vielä kokenut. :) Nyt se on kuitenkin ohi ja siitä olen hyvin onnellinen, on tuo matkustaminen kuitenkin kokonaisuudessaan aika raskasta. Isäntä ja seisojat tulevat perästä luultavasti sunnuntaina, täällä odotellaan!


Perjantaina siis palasin etelään, tosin äidin ja isän luo. Gimma odotti pyynnöstä isän kanssa ulkona. Nätisti se siinä isän kanssa seiso kunnes näki minut! Tuli luo, menin kyykkyyn vastaan. Gimma istui eteeni ja vitisee minkä kerkee, takapää tärisi vaikka kuinka kauan ja silmät sillä meni ihan kiinalaisiksi. Oli likka kyllä onnellinen! Äippä ja isä oli kyllä pitänyt likasta tosi hyvää huolta ja pelko läskistymisestäkin oli ollut aivan turhaa. Likka on jopa hoikistunut ja lihaksetkaan eivät olleet lähteneet (Gimma oli päässyt pellolla juoksemaan)! :D Aivan parasta oli kuulla kun isä selitti lenkillä kaverilleen (joka muuten kehui Gimmaa kauniiksi belgialaiseksi! lue:tunnisti rotuisekseen ;) ), että "on se kiva ottaa hoitoon tuollaisia koulutettuja koiria". :) 


Hullu ruokahalu on koiralla vaan kasvanut (!!!) ja viikonloppuna se meinasi vetää Topin murot ruoka-tynnyristä. Ihmettelin kun kuului ihme haukkominen => Gimmalla pää ruoka-tynnyrissä kun oli sen jollain ihmeellä saanut auki. Vedän sen sieltä pois ja silmät möllöttää (näytti pyörtyvän) ja panta (!!) oli kireänä kurkun ympärillä (normisti siis löysä). Löysään pantaa kun koiran kurkku on niin täynnä kuiva-ruokaa ahmimisesta ja alan sitä hieromaan, jotta ruoka liikkuisi johonkin. Taju palasi kunnolla kun Gee röyhtäsi.. Ihan hullu elikko...oli vähän vatsa pinkeenä loppupäivän...! 


Viikonloppuna harjoiteltiin vanhemmilla lähinnä kaukoja. Huomasin, että Gimma herkästi kuumetessaan siirtyessä istumisiin vetää takajalat alleen (=etujalat paikallaan). Nyt olin tarkkana ja palkkasin ainoastaan jos takajalat pysyivät paikallaan. Suurin osa toistoista oli hyviä, mutta täytyy olla vaan tarkkana! Mutta kertaakaan ei juminnut, useasti kyllä tarjoaa seisomista kun siitä on palkattu aivan liikaa.. Ainiin harjoiteltiin me myös etujalat vadilla seisomista kun Gimmalle pitää varmaan opettaa ne ylösmenokontaktit.. Ensimmäinen kriteeri oli kummatkin etujalat vadilla ja sehän oli Geelle helppo juttu (ennen ollaan vaan harjoiteltu takajaloilla).


Viikonloppuna mettälenkillä Naantalissa tuli tietty vastaan irrallaan oleva labukkamix (no joo oli Gimmakin auki, mutta otin sen heti kiinni kun huomasin toisen). Tämä toinen oli joku kouluttamaton piski, jonka kalastin kiinni...se hyppi vaatteeni kuraseksi ja yritti hyppiä Gimman päälle. No Gimman huumori oli aika tiukassa kun se yritti senkin päälle hyppiä.. Eikä ukko vaivautunut edes tulemaan nopeasti hakemaan piskiään. Ja minä olin tietenkin se "ämmä" + kaikilla muilla kivoilla lempinimillä höystetty.. Minua ei voisi vähempää kiinnostaa jos ihmiset pitäisi koulutettuja koiria vapaana, mutta tuollaisia tapauksia joissa ei ole mitään kontrollia...


Viikonloppuna tuli myös funtsattua aika paljon kisaamista. Olin suunnitellut Gimmalle sekä pk-kisoja että toko.. Ja kumpaakin pitäisi treenata (+kaikki muut treenit).. Tulin siihen tulokseen, että pk-kisoihin asti panostetaan enemmän niihin touhuihin ja sitten loppuvuosi tokoon. Tosin tokon osalta loppuvuotena ei ole paljonkaan kokeita, niin ehkä VOI1:n haaveilu jää ensi vuoteen. :( Pk-kokeisiin haluaisin tänä vuonna, jotta pääsen näkemään ollaanko yhtään treenattu niin kuin olisi pitänyt (maaston osalta). Täytyy toivoa, että kisapaikka saataisiin.


Ainiin, Gimmahan aloitti juoksun vanhemmilla...mutta se loppui melkein saman tien! Koskaan noin lyhyttä juoksua koira ei ole pitänyt (ja tosi niukalla vuodolla). Tuli vain mieleen, että voikohan stressi siirtää juoksua? Toivottavasti juoksu olisi kuitenkin ollut tuossa, jotta päästään treenimään täysillä syksy!




Pätevä metsä-mies!

4 kommenttia:

  1. Lorppa lähettelee Gimmalle paljon terveisiä! Lore olisi mielellään eepeen metsiä esitellyt Gimmalle enemmänkin ;-)

    VastaaPoista
  2. Musta tuntuu että Lorppa the mään olis tehnyt kyllä mitä tahansa saadakseen jäädä Gimman seuraan.. ;)

    VastaaPoista
  3. Tervetuloa takasin tänne etelään! Haluaisitteko lähtee lenkille joku ilta? Olis kiva nähdä taas pitkästä aikaa

    VastaaPoista
  4. Kiitos, on se oma koti vaan..oma. :)

    Voidaan me tulla lenksulle tai treenaamaan..! :P Mä voisin vaikka laittaa tekstaria kun tiiän paremmin aikatauluni. :)

    VastaaPoista