21.9.2011

Junttojen tokot

Nyt on ensimmäinen Junttojen koulutuskerta takana (yhteensä niitä on 5kertaa). Tällä kertaa koin aivan ahaa-elämyksen ja ymmärsin jarrunamien syvän olemuksen. Ensin tunnari kokeen omaisesti kun kouluttaja halusi sen nähdä. Oli tosi epävarma eli täysen sellainen mikä se on tällä hetkellä. Taisi tuoda ensin väärän, jonka jälkeen toi oman jyystettyä sitä. Lopputuloksena teimme välissä luoksarin (johon käytän vaan painokkaammin käskyjä) ja lopussa taas tunnari.. Ja koira toimi! Toi oman ja haisteli kunnolla, mikä on erittäin hienoa koska olen pelännyt tehdä tunnaria vauhtiliikkeiden yhteydessä. Muutama kerta nyt tehdään jarrunameilla ja sitten homman pitäisi olla kunnossa. Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato, mutta nyt alkoi usko omaan touhuun herätä. Oma tuli vielä pureskelematta minulle, mikä on tämän hetken paineessa suuri ihme! :) Olen kyllä niin tyytyväinen ettei tosikaan. :) Kunhan saadaan appari niin kokeillaan tunnaria kotona, kera jarrunamien. :)


Tiistaina kävin ottamassa yksin vähän tottista. Unohdin eteenmenopallon kotiin. :( No otettiin sitten ruokakipolle. En näyttänyt yhtään palkkaa vaan lähetin sen vaan eteen, ei ollut hyvä (vähän poukkoili ja vauhti oli laimea). Sitten otin narupallolle, näytin sitä (jätin Geen makaamaan ja vein lelun) ja nouto ja eteen. Ampui hyvin, mutta joutui sitä vähän etsimään kun narupallo on liian pieni. No ensi kerralla oikeat vermeet niin eiköhän se siitä.. Tosin jos kokeessa poukkoilee vähän niin se on helpompi saada maahan (hallinta on helpompaa kun vauhtia on vähemmän ;) ).


Tilasin Lennu-Tuotteelta viestipannan pienillä muutoksilla. Viikon päästä se pitäisi tipahtaa postilaatikosta. Mikään ei siis ole esteenä kokeeseen menolle. :)


Joka päivä Gimma on joutunut enemmän ja vähemmän tekemään töitä ruuan eteen. Aika paljon ollaan tehty kaukoja. Tänään Gimma alkoi jopa piippaamaan ruuan vuoksi (kippo kaukoissa takapalkkana)! Jaksan ihmetellä tätä ruokahalua päivästä toiseen.. Vähän kytee ajatus jäljestämisestä kun koira on niin ahne, mutta toisaalta vuorokauteen ei ole tullut tunteja lisää (ja ensiviikolla alkaa ohjatut treenit 3-4krt/vk). Lisäksi olen harjoitellut etujalat vadilla liikettä, mutta kun yritin tyynyllä samaa niin haluaa mennä takajaloilla 2on2off-asentoon, kökkö. Projekti ylösmenokontaktit ei oikeen tuulta purjeisiin.. Lenkillä ollaan otettu maahanmenoja (eteenmenon vuoksi) ja luoksarin stoppeja. Maahan ei kyllä mene jos vauhtia on riittämiin, joten kokeessa voi käydä kylmät.. 


Tänään lenkillä tuli peuroja vastaan, olisitte nähneet Gimman ilmeen. Otin Geen sivulle kun huiteli jossain (havaitsin onneksi ne ensin) ja annoin Geen katsoa kun ne loikki tiehensä. Oli kyllä sellainen patsas ettei silmätkään värähtäneet..patsas joka oli valmis millä tahansa sekunnilla räjähtämään.. :) Mutta pysyi hienosti sivulla!


Toukkis on ollut pätevänä metsästyspoikana Lapissa. Nyt isännästä alkoi tuntumaan, että Toukkis vihdoin tajuaa mikä hänen tehtävänsä on. Toukkis-saastetta luvassa lisää kun isäntä palaa kotiin ja saan kameran purettua. On jo ikävä pikku-miestä! <3 Tosin niin taitaa Gimmallakin taitaa olla ikävä; Gimma on jo muutaman kerran käynyt ovella kun auton ääni on kuulunut.


Todisteita:  ;)


Huomaa Toukkiksen otsarypyt; työt tulee ottaa tosissaan!

Iloinen "pieni"-mies :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti