5.11.2011

Toukkis Tiltun koirakoulussa ja Gimma tokoilee

Taas torstaina suuntasimme Tiltun koirakouluun arkitottelevaisuuteen Toukkiksen kanssa. Tällä kertaa oli koiria enemmän paikalla. Mukana oli myös pieniä haukkuvia koiria, joita Toukkis inhoaa. Tämä tuli siis suoraan kuin tilauksesta, aivan mahtavaa. :) Tällä kertaa Toukkis ei päässytkään niin helpolla kuin viimeksi. Rotikka tunki sen pyllyyn kiinni niin Tou pelästyi sitä ja yritti väistää ja rähähti. Kerroin kuitenkin, että olemme töissä eikä ketään sitä syö. Myös pikkurekut selkeästi tuotti painetta ja loppuajasta Toukkis olikin jo aika läkähdyksissä (ja sisällä ei minusta ollut lämpimämpää kuin viimeksikään). Eli painetta otti, mutta onneksi meillä on vielä koko marraskuu treenejä. Tämä tekee Toukolle niin hyvää!! :)


Perjantaina hölkkäilin Gimman kanssa 5,56km, 40minuuttia lenksu kesti. On se vaan niin paljon helpompaa mennä Gimman kanssa tämä lenkki kuin Toukkiksen kanssa 3,14km. No ehkä se tästä. :) Olen tarkkaillut Gimmaa, hihnalenkillä (kävely) Gimma peitsaa tosi usein. Noilla "juoksulenkeillä" en ole kertaakaan sen huomannut peitsaavan eikä se myöskään vapaana ollessaan peitsaa. Myös Toukkis peitsaa usein minun kävelyvauhdilla. Mysteeristä..tai siis miksiköhän näin tapahtuu?


Gimma ja Toukkis ovat nyt olleet ilman muroja tiistaista asti. Päätin tehdä pienen ruokintakokeilun ihan muuten vaan kun pitäisi saada pakkasta tyhjemmäksi kun meille on tulossa muutama poron vasa pakkaseen pohjoisesta. Toukkis syö puuroa ja lihaa höystettynä öljyllä ja biotiinilla. Gimma syö toisella ruualla lihaisia luita ja toisella puuro-lihaa samoilla höystöillä kuin Toukkis. Tarkoitus on myös lisätä kasviksia mukaan kunhan jaksan. Toukkis ei saa lihaisia luita, koska oksentaa herkästi luiden palasia. Lyhyellä ajalla on jo voinut huomata, miten *askan määrä on pienentynyt puoleen. Ainoan mutta puolen tuottaa kustannuspuoli, jonka epäilen ainakin olevan tällä lihansyöttämisellä suurempi..mutta katsellaan. Broilerin siivistä Gimma tykkää kuin hullu puurosta. Syötin sille niitä kerran kädestä (toiste en sitä tee) ja Gimma puri minua käteen aika hyvin. Mutta kun annoin sille teerin jalkoja niin niitä Gimma ei millään haluaisi syödä. Jännää miten määrätyt (lintu)riistat tuottaa sille tuollaisen inhotunteen (ilmeisesti se on jokin tuoksu??).


Lauantaina tokoiltiin Agitokolassa. Tänään tehtiin (taas) melkein kaikkia VOI-liikkeitä. Aloitin sillä, että Gimma sai höntsäillä pallon kanssa jo hallin ulkopuolella. Tarkoitus oli siis antaa Gimman vaan purkaa itseään antamalla sen pitää palloa.

 • Kaukot; taas nampan avulla ja hitto miten hienosti Gimma teki se-ma -vaihtoja! Vain muutama toisto oli huono ja niistä ei tietenkään tullut palkkaa. Pitää olla vaan selkeä niin hitto miten Gimmalle tulee hienot kaukot joskus. :) Tässä liikkeessä ollaan tehty töitä ja kivaa miten se tulos vaan näyttää päivä päivältä paremmalta.
 • Hyppynouto metallilla; kokeilussa oli pieni metalli jossa paksu keskiosa. Aivan mahtavalla innolla nouti vaikka kapula oli todella olemattomalla maavaralla (suu täyttyy hiekasta, tosin sillä ei ole koskaan ollut vaikutusta) ja keskiosa oli paksu (sillä olen luullut olleen vaikutusta). Vinkaus tuli taas lähdössä.
 • Seuraamista; ihan jees, taas pääsi välillä "piip". Perusasennot keskimääräistä useammin hyviä. Poikitti vähän, mutta ei mitenkään älyttömän pahasti.
 • Eteentuloja; hitto, vaikka vahingossa tein seuraamista ennen niin silti Gimma ei kertaakaan hakenut sivulle. Muutama toisto vielä kauempaa ja otti jo laukakin tullen ihan hyvin eteen. Vielä pientä vinoutta esiintyy, mutta olen niiiin tyytyväinen likkaan! Gimma on osoittanut tässä liikkeessä taas hyvää oppimiskykyään. Hitto kun osaisin opettaa sitä joka osa-alueella.. :/
 • Paikkaistuminen; puolessa välissä taas palkkasin nampalla (ja kehuin piilosta). Gimma tekee tasaisen hyvää työtä ja taaskin istui tosi nätisti. Ehkä jossain vaiheessa pitäisi päästä välipalkoista eroon.
 • Paikkamakuu; veti lonkalle lopussa, mutta muuten oli nätisti. Olin taas hallin ulkopuolella, mutta onneksi sain yhden ryhmäläisistä vahtimaan Gimmaa.
 • Luoksari; viritin taas kumpaankin suuntaan aksapainot ja niiden taakse palkka. Vuorotellen otin eri suuntia. Ei oikein ennakoinut ja pysähdykset eivät olleen älyttömän napakoika. Tämä liike koettelee nyt tosissaan..
 • Ruutu; lätkällä ja ilman. Hienoja toistoja jokainen! Tein myös kävelyharkkaa, koska maassa pysyminen on Gimmalle hankalaa. Välillä se olikin kyynäreet ilmassa ruudussa. :(
 • Tunnari; otti oikean, tiputti ja maistoi väärää, toi oikean. Voihan kökkö. Eli meni kapuloille hyvin, söi Frolicit ja alkoi haistelemaan. Otti oman, ja toi sitä vähän matkaa. Sitten tiputti sen ja meni haistelemaan muita. Nosti yhtä väärää ja jatkoi haistelua. Palasi lopuksi omalle ja toi sen.
Lopussa tein huomion..toko kestää puolitoista tuntia, Gimma tokoili aktiivisesti hallissa hyvällä vireellä tunnin, vartin leikki ja vartin makoi hallin laidalla. Ja minä kokeessa pelkään sen vireen laskevan....voi minua.. Kotona Mika auttoi vielä tekemällä uuden tunnarin. Vieläkin oli epävarma, mutta otti oman ja toi sen. Toistoja vaan tarvitaan, eli tarvii oikeasti vaan tehdä, tehdä ja tehdä tunnaria!

4 kommenttia:

 1. Heippa pitkästä aikaa Eeva,

  oli pakko kommentoida tohon peitsaamiseen että meillähän Heta peitsaa ihan älyttömästi ja oikeastaan aina kun oomme hihnalenkillä. Peitsauksesta on tullut sille niin tapa, että mun on kauhean vaikea saada sitä nostamaan ihan tavallista ravia lainkaan.

  Kun käytiin fyssarilla hän oli kuitenkin sitä mieltä, että se vaan yksinkertaisesti johtuu siitä, että vauhtia on koiran rakenteeseen nähden ollut liian vähän. se ei saa ikäänkuin mahtumaan jalkojaan normaaliravissa, pienessä vauhdissa mahan alle. joten peitsaa. ja kun on tottunut peitsaamaan, niin peitsailee sitten vaan vaikka vauhtia olisi enemmänkin.

  tsekkasi koiran ja oli kaikin puolin lihaksistoltaan kunnossa, ei jumeja tms. selkäkin on hetalla kuvattu, joten ei pitäisi sielläkään puolella olla mitään.

  mä lakkasin stressaamasta koko peitsauksesta tämän jälkeen. sen huomaa, että meillä etenkin alkukilometrit kun koiralla olisi menohaluja ihan kiitettävästi, peitsaa enemmän kun loppulenkistä, jollon on saanut puhallettua jo vähän pois ja saattaa välillä rennosti ravatakin.

  t. elina & heta

  VastaaPoista
 2. Kiva kun kävit Elina lukemassa blogia, teidänkin kuulumisia olisi kiva lukea (vink vink :) ). No asiaan.. Luulempa että meilläkin taitaa noilla kahdella olla vaan tapa tuo peitsaus kun ollaan hihnakävelyllä. Juoksulenkeillä kun Gimma ravaa tosi kauniisti vierellä.

  VastaaPoista
 3. Monet isot koirat tosiaan peitsaa paljon hihnassa, koska vauhti on liian iso käyntiin ja toisaalta taas liian hidas raviin. Mä käytän flexiä hihnana, koska se antaa palikallekin mahdollisuuden raviin. Olen myös sen verran niuho, että olen opettanut "ravia" käskyn eli jos alkaa peitsata patistan raville, koska tosiasia on se, että ravi hoitaa kroppaa, peitsaus ei - haluan että mun koirat ravaa paaaaljon. Sen takia meillä vapaanakin on usein ravi-käsky päällä ja lenkkeily on mukavaa ja rentoa :)

  Mutta tosiaan, kuten Elinakin sanoi, mitään syytä suurempaa ei tarvitse peitsailuun hihnassa olla.

  -riitta

  VastaaPoista
 4. Hyvä, että sinäkin olet samaa mieltä. Olen miettinytkin että pakko on joku yhteinen tekijä olla kun kaikki peitsaa. Ja se on minun vauhti. Flexiä en kyllä aijo hommata, koska pelkään käsieni puolesta. Täytyy vaan jatkaa ravilenkeillä.

  VastaaPoista