21.11.2011

Kaikkea puuhailua

Viime torstaina Gimma pääsi taas ravailemaan. Sama reipas 5km lenkki taas vedettiin. Itsellä on ollut ihan fiilis, että paino olisi lähtenyt laskuun mutta näin ei ole käynyt. Ihan saman painoin mitä ennenkin. :( No toivottavasti jossain vaiheessa saisin ne muutaman "Seinäjoen kilon" karistettua..


Toukkis pääsi samana torstai-iltana Tiltulle. Taas mukana oli meille haastavia koiria ja voi miten Tou oli pätevä. Jaksoi tosi hyvin keskittyä ja otti kontaktia kun sille muutaman kerran äristiin. Oli aivan ihanaa kun tunnin loputtua kaksi ihmistä tuli kyselemään Toukkiksesta ja kehumaan sen käytöstä ja tottelevaisuutta. Siis meidän pikku-Toun! <3 Poika on kyllä niin pätevä, maailman paras seisojapoika.. <3 No kuitenkin jos tiputaan maan pinnalle niin paljon sen kanssa on vielä tehtävää, mutta mikäs siinä treenatessa kun poika on pääosin niin kiva. Ei mikään järjenjättiläinen, mutta mutta söpö kaikessa tyhmyydessään. Seuraavaksi vähän kuvia kun sain Mikan mukaan niitä ottamaan.


"Mä joskus ihan vähäsen perusasennossa tiirailen muita..."


"Äippä on opettanut mua ottamaan kontaktia seuraamisessa"


"Joskus mä osaan keskittyä näin hyvin, tosin en kovin kauaa"


"Välillä mä lepään"


"Ja useimmiten mä pyrin näyttämään vaan tosi komealta pojalta"




Sunnuntai-aamusta kävin Toukkiksen kanssa crossailemassa. Meno tuntui hyvältä, alkaa ilmeisesti oma kunto alkaa nousta. :)


Maanantaina aksailtiin (rata alla, ympyränumeroiset). Oli aivan älyttömän hyvät treenit! Uusi kouluttajamme tuntuu tosi mukavalta! Paljon tuli vinkkiä ja kouluttaja osasi muuntaa treeniä minun ohjaukseen sopivaksi. Oli hienoa huomata, miten kouluttajan selkeillä ohjeilla (mm. älä rykäse käsiä alas Gimman ollessa hypyn päällä...joo tiedän tämän, mutta teen sitä näköjään tiedostamatta) sain Gimman menemään radan osan täysin puhtaasti. Myös oikea-aikainen ohjaus on tärkeää ja sen opin vain harjoittelemalla. Lopussa olleen puomin kontaktin Gimma otti joka kerta älyttömän hienosti (juoksin joka kerralla täysillä ohitse antamatta muuta kuin suullisen käskyn ja luotin koiraan)! Vaikka itse sanon niin sen alastulokontaktit on kyllä niin hienot. Oli kiva, että kokenut kouluttajakin oli sitä mieltä että Gimma on hyvä aksakoira ja sanoi, että keväälle on ihan mahdollista ottaa ensistartti (jos minä vaan uskallan ;) ). Pitää vaan jaksaa treenata, meille ei vaan ole sitä helpointa tietä annettu (nopea koira, aloitteleva ohjaaja). Kepit tökki jostain syystä aivan sikana, tuntui että Gimma oli aivan överivireessä eikä keskittynyt yhtään. Eli kepit tehotreeniin. Gimma kyllä osaa ne ja saa luvan mennä vaikka miten päässä vippaisi. ;) Mutta rengas, se sujui joka kerta (mentiin noin kymmenen kertaa se)! Aivan uskomatonta! No täytyy sitäkin muistaa treeniä, jotta ei vaan ollut tuuria.


ATD-reenit 14.11.2011




Tiistaina oli ollut juoksupäivä, mutta koulu esti sen. :( Plaah.. Lisäksi Toukkiksen tokot Tiltun koirakoululla estyi koulun takia.


Keskiviikkona illasta pääsimme ATD:n kimppatreeneihin Sirkuskentälle. Gimma otti ensin merkkiä. Laitoin pallon merkin taakse (näitä ehkä kolmisen kappaletta) ja sitten yksi hämy ja sitten vaan lähettelin. Gimma ajautuu aina minusta katsottuna merkin oikealle puolelle (seisoo merkin vieressä). Tuleekohan tästä jotain ongelma? Metallissa tein taas niin, että heitin kapulan ja sitten lähdinkin tekemään vähän seuruutusta, josta nouto. Nouti aivan hipihiljaa ja hienosti. Olenkohan oikeasti vaan saanut sen huutamaan Sitten seuruuta, jossa paljon namppaa ja paljon piperrystä, sivuaskelissa yritti ensin vinoa perusasentoa, mutta korjasi sitten hyvin. Tämän jälkeen tehtiin tunnaria. Gimma meni haisteli ja toi oman nätisti etuhampailla! Ihmeiden aika ei ole ohi..


Kotona yritin vielä pikkumerkeillä naksutella suoraa asentoa merkin takana, mutta Gimma vain tarjosi merkkiä minulle...


Torstaina Toukkis pääsi Tiltulle ja pärjäsi oikein hyvin. Selkeästi sitä ahdisti yksi pikkuterrieri joka hyökki sitä kohden välillä. Kokosi kuitenkin itsensä ja kykeni toimimaan. Hieno mies!


Perjantai-iltana Toukkis pääsi juoksemaan 3kilsan lenksun ja viikonloppu oltiin Naantalissa. Lauantaina Gimma pääsi juoksemaan 4,8kilsan lenksun.


Tänään mennään aksaamaan. :)

2 kommenttia:

  1. Touko näyttää kuvien perusteella olevan hyvässä lihassa! Ei yhtään semmonen kuivan kesän orava kuten edellisen jahdin jälkeen(?).

    ps. Nään sieluni silmin, kun juokset tuulimyllynä käsiä viuhtoen ja Gimma sinkoilee näiden ohjeiden mukaisesti.. :P

    VastaaPoista
  2. Ei ole kuivan kesän orava (aivan ihana ilmaisu, täällä sohvalla nauretaan kippurassa!). :D

    Vai minä olen tuulimylly.. :D No aksavideoita luvassa tuulimyllystä.. ;) ps. se merkkivideo tulee tämän viikon aikana!

    VastaaPoista