24.1.2012

Taas on pakastin täynnä!

No niin nyt on sitten käyty Kennelrehun autolla ja pakastimessa on taas tavaraa. Edellisten peuranluiden ja lihaisen läskin lisäksi siellä on nyt 5kg lohta, 5kg sika-nautaa ja 5kg kasvissosetta. Lisäksi ostin kalkkia, merilevää ja lohiöljyä. Välillä nuo saavat varmaan kasvissoseen sijaan puuroa, ainakin silloin kun isäntä sitä jaksaa tehdä. :) Pitkään aikaan en ole mitään Kennelrehulta ostanut, joten ostin nyt kokeiluksi vain pienempiä satseja. Jos tavara tuntuu kunnolliselta niin jatkossa tulemme hakemaan sieltä ruokaa enemmissä määrin. Täytyy tietenkin katsoa myös vähän miten kalliiksi tämä ruokinta tulee, minä kun vastaan meidän perheen koirien ruokinnasta opiskelijan massavalla kukkarolla. ;) Tällä kertaa ostettu satsi teki 49€.


Tässä osa koirien peurasta

Koiran paino (kg)Ruuan määrä (g)Lihaisia luita (g)Lihaa, sisäelimia ja kalaa (g)Kasviksia (g)
2050032514926
3075048822339

Näillä määrillä aloitetaan (kummatkin kyllä painaa kolmisen kiloa enemmän, mutta lisätään sitten ruokaa jos on tarvis). Touko saa luut jauhettuna, mutta jauhettuakaan luuta se ei päivittäin tule saamaan. Ainiin...ja ee hillitön luunpala, jonka Gimma nieli niin on varmaan tullut itsestään pihalle (ainakin elukka on ulostanut ihan normaalisti)!!


Olen myös agi-analysoinut kisavideota. Tuo hypärillä tippunut rima, voisikohan se johtua siitä, että olen aika lähellä estettä? Treeneissä oli aika samantapainen alku ja jätin Gimmalle tilaa niin eihän se mitään rimoja tiputtanut. Ja tuossa agiradalla, miksi ihmeessä ohjaan vastasella kun ei siihen ole tarvetta, yrittäisin nyt hallita vaan sitä koiran puoleista kättä...voi voi.. :)


Illalla tunnari, nyt palikat ympyrän mallissa. Maistoi oman viereistä, mutta vaihtoi sen samantien omaan. Ilme on tosi kiva. Eikä pure yhtään! Taas sai pallopalkan, johtuukohan puremattomuus siitä?


Ainiin, vieläkään ei olla päästy kunnolla vetämään kun ei oikein tiedä mihin täällä menisi. Tosi tyhmää. :( Pitäisi olla kunnon baana jos noille molemmilla meinaisi uskaltaa mennä.. :D Valjakkomeno on vaan ihanaa. :)

8 kommenttia:

 1. Ei ne kasvismössöä tai puuroa tarvi. Tai toki jotkut koirat tarvii ja riippunee myös siitä, mitä lihaisia luita syöttää, mutta mä en anna kasvismössöä kuin vain kasvavalle alle vuotiaalle koiralle. Mitään ongelmia ei ole ollut; Tikka on elänyt pian vuoden ilman hiilareita ja Kipinä vielä kauemmin :).

  Naudan maha on kaiken alku ja juuri, A ja O, joten älä unohda sitä :).

  -riitta

  VastaaPoista
 2. Haluaisitko kertoa hieman naudan mahasta? Olen kyllä googlaillut sitä ja hyvältä ravinnolta se vaikuttaa.

  Tässä vaiheessa jatkan vielä kasviksen/puuron antoa. Varsinkin kun Gimmalla nuo luumäärät on ajoittain aika isoja niin ei vatsa menisi niin kovaksi. Meillä ei ole luusahaa, jolla saisi luuta pienittyä.

  VastaaPoista
 3. Mä en anna luuta lainkaan niin paljon kuin BARF määrittelee ts. mä en barffaa vaan raakaruokin :). Minusta moinen luumäärä, mitä BARF suosittaa, on ihan järjetön.

  Kalaakin meillä saa aniharvoin.

  Tärkeintähän koiran ravinnossa on rasva ja proteiini, kun ei puhuta kasvavasta koirasta vaan aktiivisesta harrastuskoirasta.

  Naudan mahassa on paljon entsyymejä, jotka tehostavat ruoansulatusta. Sanotaan, että mitä pahemmalta haisee, sen parempaa se on ravintona koiralle eli ei kannata metsästää mahdollisimman mietoa mahaa, vaan ihan tujua tavaraa :). Mahassa on jonkin verran myös protskua, mutta vähempi. Mahassa nyt on vähän yhtä ja toista ja siksi se lemukin on sen mukainen. Kun koirat syö naudan mahaa normisti (mulla vähintään 300 g per kirsu / vko) niin ripulitilanteessa se on paras lääke! Hiiteen riisit ja muut eläinlääkäreiden historialliset uskomukset ja naudan mahaa veteen, niin koirakin toipuu eikä tarvitse pitää päiväkausien nälkä kuuria ja timmissä kunnossa olevan koiran paino ei pääse liikaa tippumaan.

  Raakaruokinnassa mun mielestä voi unohtaa kaikki hienot teoriat ja katsoa koiraa. Kun koira voi hyvin, sen ruoka on toimiva - vastaa se teorioita tai ei. Ja aikuinen koira ei tarvitse viikottain kaikkea, riittää, kun se kuukauden sisään saa kaikkea tarvitsemaansa, niin sen ravitsemus pysyy silloin tasapainossa :)


  -riitta

  VastaaPoista
 4. Mä oon samoilla linjoilla edellisen kirjoittajan kanssa.. paitsi meillä kyllä syödään puuroja ja kasviksia mutta en ajattele että niitä on välttämättä pakko antaa..

  Luita meilläkään ei syödä noin paljon kuin esim. tossa taulukossa ja munkin syöttäminen on enemmän raakaruokintaa kuin barffia..

  Keesi saa kaikki luut paitsi br kaulat jauhettuna.. ihan siksi koska sitä ällöö raa`at luut ja en jaksa taistella asiasta.. Noi ruoka määrät on kanssa tosi yksilöllisiä meillä Keiko esim syö noin 650 päivässä ja keesi vetelee ehkä 300 vaikka ei paina paljon mitään.. kuluttavat tosi paljon..

  VastaaPoista
 5. Vaikka tuo taulukko ei ole todellakaan ole mikään absoluuttinen totuus niin itseä ainakin helpottaa lähteä liikkeelle kun on jotain arvoja joihin voi nojata. Meilläkin tuo taulukko on jo muokkaantunut ja tosiaan luiden määrää on vähennetty huomattavasti tuosta. :) Käytätkö Tiia jotain lisäravinteita ruuassa?

  VastaaPoista
 6. Joo on hyvä että on jotain mistä alottaa. :) Annan c:tä ja b:tä ja nyt oon antanut E:tä kuureina.. Noita c tä ja b tä ajttelin myös ruveta kausiluontoisesti antamaan juteltuani duunissa koirahomeopaatin kanssa..

  Öljyistä annan pellavansiemenöljyä, lohiöljyä ja välillä kalanmaksaöljyä..noita siis vaihtelen eli kaikkia ei oo joka kuukausi..

  Sitten yleensä aina merilevää ja valkosipulirouhetta..

  Musta voi hyvin alottaa ilman lisiä ja katsoa minkälaiseksi se oma ruokinta tapa muodostuu ja sitten miettiä tarviiko lisiä. :) Ei niitä välttämättä edes tarvitse ainakaan noin paljon kun mä syötän :D

  VastaaPoista
 7. Mä en kans ole hirveästi antanut lisiä. Ainoa on tuo pellavasiemen-auringonkukkaöljy miksi. Muista öljyistä mun koirat ei tiiä :).

  Kipin spondarin myötä alan nyt syöttää heppojen Joint balancea (edullinen nivelvalmiste!). Sunkin koirat treenaa ja liikkuu niin paljon, ettei olisi pahitteeksi.

  Noin muutoin ne saa joskus ja jouluna merilevää, Dorwestin Easy-greeniä ja oluthiivaa (B-vitsku). Ja omenaviinietikkaa. E-vitamiinia pitäisi hakee, että saisi sitä lorauttaa kans joskus ruoan sekaan. Mutta näitä siis annan tosi harvoin, kun satun muistamaan tai kun on jotain erityistä syytä antaa jotain.

  VastaaPoista
 8. Suuri kiitos neuvoista! Olen oppinut vaikka kuinka paljon jo nyt, vaikka taivalta on vasta vähän takanapain. :) Kiva nähdä muuttuuko noiden olemus ruokinnan myötä.

  VastaaPoista