29.1.2012

Tokoa

Olen jo tässä vaiheessa muokannut ruokintaa hieman. Kummallakin vatsa meni kovin kovaksi niin oli muokkausten aika. Touko saa päivittäin ehkä kolmasosan (jos tätäkään) suunnitellusta määrästä "lihaista luuta" (=Murren Luu-mixiä), tätä määrää paikataan ihan lihalla/kalalla. Gimmallakin olen vähentänyt luun määrää, luun määrä sillä tosin riippuun luun koosta (kun saa kokonaisia luita). Lohiöljyn lisäksi mukaan saattaa kippaantua välillä pellavansiemen ja auringonkukkaöljyä. Riitan vinkistä seuraavaksi ostetaan myös naudan mahaa.


Eilen oltiin tokoilemassa. Ensin otettiin perusasentoja ja seuraamista. Perusasennot alkaa olemaan aika hanurista, huononee vaan..plaah.. Paikkamakuu (kolmisen minuuttia), vahtisin piilosta. Elikko ei liikuttanut elintäkään, tosin ihan kirahvilta se näyttää. :) Tunnari kisanomaisesti, meni vauhdilla kapuloille, tönäksi väärää, otti oman. :D Hyppynoutoa kylmähköllä metallilla, ei mitään ongelmaa. Sitten merkkiä, jossa ollaan umpikujassa. Minna päästäänkö me sun merkinopetuksen tehokurssille? Gimma turhautuu herkästi jos ei saa palkkaa, olenkohan kriiteissäni kuitenkin epäselvä vai nostanko vaatimustasoa liian nopeasti? Haluan koiran aivan suoraan merkin taakse. Luoksarin stopit oli jees, maahanmenot on huonoja. Lopuksi ruutua lätkällä, Gimmalla ei ajatustakaan hakea merkkejä ruudusta! :) Ja lopuksi myös ruudusta seuraamaantuloja, hienoja ja elikko pysyi ruudussa.


Olen vähän ajatellut yrittää saada luoksarin maahanmenoa hyvään tilaan ja sitten ilmoa Gimman kokeeseen. Kokeessa voi kuitenkin paljastua jotain, jota en ole osannut treenata niin sekin on hyvä tässä vaiheessa saada selville. Jossain vaiheessa on muutenkin pakko saada otettua liikkeet putkeen, jotta näen alkaako elikko kiehua aivan hulluna.

10 kommenttia:

 1. Merkin oppii parilla treenikerralla, usko pois. :) Idean opetuksen voit aloittaa ihan minkä tahansa esineen taakse menolla ja siitä siirtyä pyörimistä molempiin suuntiin (tällä varmistetaan se, että koira osaa hahmottaa "miten siellä merkin takana kuuluu olla" ELI naama suoraan kohti ohjaajaa).

  Sama periaate kuin ruudun paikan haussa; haluan elukan tietävän, mihin sen kuuluu mennä ja osaa tehdä sen myös ilman pysäytyskäskyä. Ruudussa sitä teen esim. jättämällä koiran ruudun taakse seisomaan ja menemällä itse lähtöpaikkaan -käsky ruutuun ja koiran tulee osata hakeutua myös sieltä suunnasta oikeaan paikkaan. Sama sit lopulta merkin kanssa, osaa korjata paikan, jos jätän sen esim. merkin eteen.

  Tämmöiselle syväterävyys-vammaiselle ohjaajalle ihan ehdotonta, kun ei osaa arvioida koiran sijaintia.

  VastaaPoista
 2. Ymmärrän mitä haet, mutta en tiiä miten siihen tilaan pääsen. Minä en ossaa.... :/

  VastaaPoista
 3. Paikan päällä tää pitäiskin aloittaa; saisin varmistettua, että ymmärsit pointin ja osaat edetä. Oon hieman ylibuukattu, mutta maaliskuun lopussa oisin ajamassa siitä ohi!

  VastaaPoista
 4. Kertokaa mullekin sitten, kun joku saa malikka palikan tajuamaan tuon merkillä pyörimisen.
  Nimim. kokeiltu on useamman kerran ja bc pyörii kerran jälkeen kuin väkkärä, mutta palikalla ei säteile!

  VastaaPoista
 5. Riitta, Minnalla on kato tervu.. ;) Mutta joo, tulen heti tänne hehkuttamaan kun Gimma oppii tuon! :D

  VastaaPoista
 6. Avainasemassa on mielentila - koiran tulee kyetä oppimaan. Näkemäni bortsut on automaattisesti hyvässä tilassa/ ne saadaan tilaan helposti. Belgeillä se ei sit aina ihan ookkaan niin yksinkertaista, kun ei se ajattelu ole niin tärkeetä.. :P

  VastaaPoista
 7. Nii-i.. Käsi on vieläkin pystyssä avun tarpeessa. :)

  VastaaPoista
 8. Malit ei ajattele Minna ollenkaan ;). Kun ei säteilen niin ei säteile. Oon saanut opetettua nostamaan takajalkaa ja nostaan ne seinälle ja tekeen ties mitä, mutta ei säteile mikään, mikä liittyisi merkin ympäri kieppumiseen. Nooh, ehkä 10 vuoden päästä ;P - ja Kipinä sentään tietää, että merkille mennään suoraan taa, silti se ei tajua tuota leikkiä.

  VastaaPoista
 9. Miten olet Riitta merkin opettanut Kipinälle?

  VastaaPoista