10.1.2012

Voi elämä :(

Gimmalla on kylmähalkeama yhdessä tassussa! Voi perhana sanon vaan.. :((( Ilmeisesti tuli sunnuntaina kun tehtiin lenkki ja Gimma sai sai kaahata puuterilumella, jossa hankikanto petti välillä (puuteri artikkeleiden mukaan jäätyy herkimmiten tassunahkaan). Ei nämä viimetalvena näin nopeasti tulleet. :( Tosin kerran jäätynyt tassu kuulemma jäätyy herkemmin uudelleen. Halkeamisen syistä ei ole tarkkaa tietoa, mutta lyhyesti kirjoitettuna syy voi olla geneettinen tai hienorakeisessa kylmän sään lumessa, joka tarttuu hikisiin tassuihin tai märässä syksyssä, joka heikentää tassujen kestoa tai turkin laadussa tai tai.. Minä epäilen itse tuota puuterilunta, mutta mistä sitä tietää. Joka tapauksessa ketuttaa satasella. No nyt on sinkkipastat jaloissa ja äidille lähtee soitto. Meille tehdään nyt tossuja kummallekin (vaikka Toukolla ei vielä halkeamia ole), koska olen aivan 100%:n varma, että jossain vaiheessa valjakkokaudella noita tulee vaikka nyt niistä selvittään.


Iltaisin ollaan taas väsätty kaukoja. Gimma tulee luokseni "tehdään jotain meiningillä" niin tehdään kaukoja. :P Loppuukohan koiran aktiivisuushalu kohta?? Jos ei niin omistajan ainakin. ;) Voisin tässä joku päivä yrittää noita kuvata niin näkisin itsekin tarkalleen takajalkojen elämän.


Maanantaina ensin aksat, sitten tokot. Aksassa taas voi morjes päivä ja eipähän taas turhaan pääse lajista innostumaan. Ihmisnuolta harjoiteltiin, ekan kerran onnistui tuurilla. Sitten räjähti esteet.. Gimmalle ei vaan sovi, että heilun esteiden edessä kun en ehdi alta tarpeeksi nopeasti pois. Vaikea rata, koiran piti olla koko ajan hallinnassa näpeissä niin eihän sellainen nyt meiltä vielä suju. :(


Tokossa otettiin tunnaria ja luoksarin stoppia. Tunnarissa saatiin neuvoja. Hyviä neuvoja, mutta olen vakavasti sitä mieltä, että ne ei sovi Gimmalle. Kouluttajan mielestä koiran tulee mennä kovaa kapuloille ja palauttaa vauhdilla, haistellen kuitenkin rauhallisesti. Ymmärrän, tämä on ideaalia, mutta kun tuolla elikolla jäätyy järki (jo siinä vaiheessa kun kapulat lasketaan) niin minusta on parempi lähteä siitä, että vauhti vaan otetaan pois. Olen Riitta Korrin kanssa siitä samaa mieltä, että tuolle koiralle se vauhdin tekeminen ei ole ongelma. Eli lyhykäisyydessään tehtiin näin: koira sivulle, liikkuri vie kapulan muiden sekaan, itse kapuloiden eteen nameja syöttämään samalla koiraa rauhoittaen, sitten päästö kapuloille ja kun merkkaa oman niin se riittää. Mutta tuo syö ruokaa (frolic) ihan päättömänä niin eihän se minusta kapuloilla ollut mitenkään rauhallisella mielentilalla. Sitten kun itse olen siinä kyyläämässä niin sille tulee kiire ja alkaa napsimaan vieraita => siitä huomautettiin ja elikko meni epävarmaksi.. Jatkan siis vanhalla mallilla. Luoksarin makuuseen sain vinkkejä, miten sitä alan työstämään ja ne vaikutti meille toimivilta. Eli lähinnä palkan suuntaa yms. Vaikea selittää, mutta palkkaus vähän samaan tyyliin kuin keilaisi. :D Katsotaan miten tämä lähtee sutimaan, toivottavasti luoksari saataisiin kohtuuajassa kasaan.


ps. Ilmoittaudun ensimmäiselle agi-startille, joka on 21. tammikuuta Vantaalla..ja siellä on makseissa 46 osallistujaa.. :O

2 kommenttia: