6.2.2012

Koti-tunnaria, pöytä-treeniä ja Toko-koulutusta

Sunnuntai-iltana taas tunnari kotona. Nyt kapulat ovat viettäneet kolmisen päivää sisällä, tällä kertaa Mika vielä antoi minulle oman käsillään (ei siis pihdeillä). Kapulat oli kahdessa rivissä 3+3 kapulaa (oma takana keskellä). Gimma haisteli hyvin, nenällä tuuppi vähän kapuloita, mutta ei aukonut yhtään suuta! Oma tuli, mutta luovutus oli taas kaukana. Tämän jälkeen otettiin pelkkiä luovutuksia. Gimma yritti tarjota tietenkin ensin luovutusta kaukana, mutta olin vaan hiljaa antamatta vinkkiä ja tarjosihan se malinois luovutusta juuri halutulla etäisyydellä. :) Noudossa Gimma tulee juuri sopivalle etäisyydellä niin eiköhän se sen tunnarissakin opi tekemään.

Seuraamistreeneissä olen huomannut, että Gimma hakeutuu kropallaan tosi herkästi selkäni taakse. En oikein tiedä onko se huono juttu, vähän tuntuu siltä, että tehköön loppukropallaan mitä tahansa. Kunhan etupäällään  on oikeassa kohdassa. Pitkä tie jatkukoon... ;)

Tänään oli agi ja toko-koulutus. Meidän aksaohjaaja oli katsonut kisavideot ja antoi niistä palautetta, aivan mahtavaa! Olen kyllä todella otettu miten tosi moni on jaksanut meitä neuvoa ja kannustaa vaikka ei tämä kovin ruusuiselta tieltä toden totta ole aina tuntunut. :) Aksassa harjoiteltiin pelkkää pöytää kun halli oli juuri kasteltu. Pohja oli siis erittäin jäässä, pinnassa hiekkakerros. En uskaltanut revitellä, jotta ei anturoista lähde nahka irti. Aika hyvin Gimma oppi hakemaan pöytää, mutta onhan se niin eri siinä kiihkossa sitten kun yksittäisenä esteenä harjoiteltuna.. Sitten tokotteluun.. Olen vieläkin niin fiiliksissä!!! Ensin otettiin Sirken kanssa ohjatun alkeita. Olen nähnyt siitä eri opetusversioita, mutta ne eivät ole vain kolahtaneet. Nyt kolahti! Eli koira laitetaan aivan kuin merkillä naama ohjaajaa päin. Pannasta kiinni ja heitetään kapulat. Sitten koira odottamaan ja katsotaan kumpaa se haluaisi noutaa, lähetetään se noutamaan kuitenkin se vähemmässä arvossa oleva. Gimma ymmärsi heti tämän jutun. :) Kun jäi aikaa niin katsotiin myös merkkiä. Yritettiin saada Gimmaa liikkumaan merkillä ja siinä jopa hieman onnistuttiin! :O Tähän tarvittiin erittäin suurta siirtoa minulta, jotta Gimma korjasi, mutta jostain on lähdettävä. Katsotaanko saanko Gimmaa pyörimään merkin ympärillä. :) Tämän jälkeen mentiin Ansulle esittelemään noutokiekauksia. Myös Ansulla oli hyviä pointteja ja pureskeltavaa. Noudossa en ole halunnut Gimman ottavan kontaktia, mutta ehkä se voisi sen ottaa kuitenkin kapulan laskeutumisen jälkeen (haluan koiran näkevän mihin kapula laskeutuu). Tämä voisi vähentää kiihkoa (eli laskeutumista yms.). Äänetelyyn paneuduttiin tällä tavoin: Normi nouto alku, mutta liikkurin käskyn jälkeen vapautus ja palkka (pallo tällä kertaa, voi käyttää namppaakin), siitä nopea irroitus ja koira noutoon. Kertaakaan ei päässyt ääntä. Samaa voidaan tehdä ruudussa. Kun hiljaisuus toteutuu sitä aletaan vaatimaan. Gimmalla on niin kova motivaatio tehdä töitä, että ei sitä pienellä tapeta. ;) Vaatimusta vaan peliin kun on sen aika. Ansulta tuli kyllä niin paljon hyviä pointteja, että en voi muutakuin suositella häntä jos hänen koulutuksia on. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti