22.2.2012

Lisää ruokaa :)

Eilen käytiin hakemassa kunnon täydennys Kennelrehun autolta. Ostin possun jauhelihaa 19,5kg. Jauhelihaa menee aika paljon kun se on meillä ruokinnan pääkomponentti. Mika haluaa nyt tehdä "valmisruokaa" noille, joten otin sulamaan sisäelimiä (maksa, sian sydän, sian keuhkot ja sian munuainen), naudan mahaa ja kasvissosetta. Lisäksi mukaan menee osa lisäravinteeïsta: öljyt (rypsi-pellaöljy -seos ja lohiöljy), kalkki ja merilevä. MSM ja Biotiini laitetaan edelleen erikseen (niitä menee niin vähän muutenkin). Erikseen annettavaksi nyt tulee myös rypsiöljy (Toukon energialisä), lohi (kummallekin), Gimman luut ja luu-mix (vain Toukolle). Itse en ole "valmisruokaa" kaivannut, lisään aina aamuisin purkkilisäravinteet ruokiin eikä se minusta ole hankalaa. Mika kuitenkin jää taas koirien kanssa kesäksi (toivavasti saan edes Gimman matkaan...) niin jos tuo tyyli sopii hänelle paremmin niin sitä sitten on kokeiltava. :) Ja voihan aina valmiitakin seoksiakin ostaa. Sen sijaan tuota Kennelrehun 19,5kg laatikossa jauhelihaa meille ei enää tule. Aika moista sörsseliä; muuta kuin lihaa oli minun mielestä joukossa aivan liikaa.

Tänään on ollu hiljainen päivä kun flunssailen edelleen. Ihan hanurista kun olisi hyvät kelitkin. :( Toukkis pääsi kuitenkin vetämään Mikaa minareilla. Hyvä niin, koska Toukolla on ollut ihan liikaa energiaa. Meille on nyt tuohon lähelle tehty ladut, joten toivottavasti pääsen mahdollisimman pian hiihtämään! Pukkailemaankin oli jo kova hinku. Silloin kun olen ollut terve niin on tullut lunta taivaan täydeltä (syvässä lumessa nuo ei jaksa minua vetää) ja nyt sitten olen taas kuumeessa. :(

Tunnari otettiin tänään kerran sisällä. Gimma kävi perusteellisesti kaikki kapulat läpi eikä minusta reagoinut omaan mitenkään, sitten napsaisi väärää (viereinen kapula) ja työnsi sen omaan kiinni. Otti kuitenkin oman ja toi sen. Illalla vielä tunnari ulkona. Ensin otin seuraamista ja sitten istumisen (kummatkin pallopalkalla). Isäntä tulikin sopivasti tähän väliin pihalle ja tehtiin tunnari. Nyt kapulat oli yhdessä rivissä. Haisteli hyvin ja nappasi oman. Luovutus oli hyvä. Pihalla tunnari onnistuu jo siis pallopalkallakin! Nyt lisäsin vihdoin tunnisteen "tunnistusnouto", jotta kaikki tunnarit ovat samassa paikassa ja pystyn seuraamaan etenemistä paremmin. Toivottavasti tämä tästä vielä iloksi muuttuu, eipä ainakaan kouluttajien mukaan ole syytä muuhun uskoa. Treeniä vaan, ehkä joskus sitten onnistutaan hallillakin!

11 kommenttia:

  1. Minä oon kanssa kuullut, että tuo KR jauhis on aika sillisalaattia. :s

    VastaaPoista
  2. Se 10kg jauhis on minusta ihan jees kun ei sen minusta pidä olla mitään ihmislaatuista. Tuossa 19,5kg laatikossa oli kuitenkin tosi paljon jännettä ja jotain kalvoja, jolla ei ole mitään ravinto-arvoa. Eli jatkossa otamme tuon 10kg laatikon, ompahan sitten valmiissa pusseissa yms. :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä on varmasti koirat onnellisia hyvästä ravitsemuksesta! :) Pienenä vinkkinä: kannattaa antaa lisäravinteet iltaruoan yhteydessä! Koirilla ja ihmisillä mm. kalsium-aineenvaihdunta on tehokkaimmillaan iltaisin ja öisin, joten iltaruokaan annettuna ravinteista on suurempi hyöty. Meillä kalkki, merilevä B-vitamiini tarjoillaan iltaisin, öljyn aamuisin antamaan päiväksi energiaa. MSM kaipaa kaverikseen samaan aikaan annettuna C-vitamiinia vaikuttaakseen parhaiten :)

    VastaaPoista
  4. Nyt täytyy kysäistä, että mitä tarkoitat "valmisruualla"? Onko se siis itsetehtyä valmista mössöä, johon on sekoitettu eri lihoja, sisäelimiä ja kasvista sekä lisäravinteet? Teettekö sitä isomman satsin kerrallaan ja sitten pakastatte loput? On aina kiinnostavaa lukea ihmisten eri tavoista raakaruokkia, siksi kyselen :)

    VastaaPoista
  5. Onko muuten tuo sinun biotiini silkkaa biotiinia vai sinkki-biotiinia?

    VastaaPoista
  6. Noora: Meillä nuo lisäravinteet annetaan aamusin kun se on ruokinnallisesti helpompaa. Minä kun ruokin nuo melkein aina aamusin niin isännän ei tarvitse sitten miettiä lisäravinteita jos ruokkii illalla. Eli käytännön syistä pysytään tässä "rytmissä". :) Pistän kuitenkin tuon C-vitamiinin korvan taakse. Miten paljon sitä annostellaan? Miksi muuten syötät B-vitamiinia?

    Sirkku: Eli siis ihan oma sörsseli tuo on, siksi laitoin heittomerkeillä valmisruokaa. :) Isäntä vaivasi sen tuosta 19,5kg jauhelihaa, mukaan mahaa, sisäelimiä, kasvissosetta ja osan lisäravinteista. Sitten pussitettiin ne päivän satseihin ja uudestaan pakkaseen. Tarkoitus on laskea vielä jossain vaiheessa ravitsemuksellinen arvo ruualle. Katsotaan nyt tehdäänkö tästä "valmisruuasta" vielä tapaa. :) Kesällä varmaan isäntä tulee tällä tyylillä ruokkimaan kun minä asun muualla. :)

    Minna: Mukana on myös sinkkiä. Tätä ainetta siis: http://www.vitabalans.fi/index.php?id=153

    VastaaPoista
  7. Ai tuota on rakeinakin! Millä annostuksella menet?

    VastaaPoista
  8. Itse huolehdin C-vitamiinin koirille pääosin perusravinnosta: kuurina marjoja, vihanneksia yms. C-vitamiinipoitoisia aineksia. C ja B-vitskut ovat vesiliukoisia, niitä ei käytännössä voi antaa liikaa ellei sitten ole jokin huonolaatuinen valmiste (täynnä täyte- ja lisäaineita). Tuntemani homeopaatit suosittelevat Ester-C:tä, jos haluaa purkista C:n antaa.

    B-vitamiineja on paljon ja ne ovat monessa kehon tehtävässä mukana. Raa'at kananmunat taitavat tehdä samalla aterialla joistakin B-vitamiineista ja A-vitamiinista hyödyttömiä, joten kananmuna-aterian kaverina annan välillä eri aterialla myös A- ja B-vitamiinit. Myös B-vitsku on vesiliukoinen, joten ylimääräisinä kuureina annettuna siitä ei ole ainakaan haittaa, kunhan senkin tarjoilee mieluiten perusravinnon kautta. Mä vaihtelen eri elimiä ja kasviksia, välillä kuureina merilevää ja oluthiivaa.

    Tulipahan taas pitkä vastaus, toivottavasti vastasi edes kysymykseen :)

    VastaaPoista
  9. Minna: Meillä Touko saa kolme mittaa ja Gimma kaksi mittaa. Mittana käytetään Plaque Off:n mukana tullutta mittaa (vastaa ehkä maustemittaa, voin vielä tarkistaa asian). Annostus ollaan laskettu koirien tuotteen annostuksesta (niissä on vähän eri sisältö niin laskea saa..) ja sitten punnittu haluttu annostus. Ninjalle siis ehkä puolitoista maustemittaa. Eli purkki kestää sulla ikuisuuden. :)

    Noora: Meillä ei koirat saa marjoja, me syödään ne itse. :P Tuota C:tä voisi katsoa kun seuraavaksi suuntaan kaupoille. B:tä nuo ei varmaan tarvitse, luulisi että sitä tulee ravinnosta tarpeeksi?

    VastaaPoista
  10. Minna: Meidän mitta on vajaa maustemitallinen. Eli Ninjalle ehkä 1,5 maustemittaa voisi olla hyvä annostus. Harmi kun meidän putelista on tehty niin monta lahjoitusta, että enää ei voida siitä sulle antaa. Paljoa sä et sitä kyllä tarvitse. :)

    VastaaPoista
  11. Sitä mäkin kattelin nopsaan tuolta, että aika pienellä annoksella menee. Täytyy kysellä, jos joku hankkis tuon mun kanssa kimppaan. Vaikka noita aikuisia koiria on kolme, ei nekään tuota pönikkää taida ehtiä tuhoamaan.

    VastaaPoista