26.3.2012

ATCanis tokoilua

Ensin otettiin seuraamista Minnan häiriköidessä. Ihan ok meni, ei reagoinut montaa kertaa häiriöön ja ymmärsi työskennellä. Liikkeestä istuminen oli seuraavana ja se oli taas niiiiin vaikeaa. Monta hienoa seisomista elikko teki.. Vaikka yritin kävellä todella hitaasti niin ei. Saatiin lopulta onnistuneita toistoja, mutta hitto kun oli taas vaikeaa. Jää vähän kyllä hämärän peittoon tämä ihme häröily. Sitten ruutu, en koskenut koiraan vaan annoin suullisen virittelyn. Meni ruutuun hyvin eikä reagoinut ruudussakaan Minnan hämy-käskyihin. Loppuosaa ei otettu (palkkasin ruutuun). Hyppynouto oli jees. Metallissa en tajunnut käsky-sanan jälkeen antaa namia niin pääsi ääni. Otettiin uudestaan ja äänettömästi meni. Paluu taisi molemmilla metsku-kerroilla ravia. Sitten tunnari, samat rituuaalit kuin ennen. Gimma menee kapuloille, merkkaa kumminkin mielestä oman, mutta ottaa lopulta väärän. Nappasin pannasta kiinni elikko jäähylle. Toistolla oma tuli. Väliin kaket, joissa oli niin vaikeaa taas noudattaa opittuja liikeratoja vaikka matka oli todella lyhyt. Tämän jälkeen uusintatunnari ja oma tuli. Sitten vielä luoksarin stoppia ja Minna palkkasi stopeista. Tunnari ja luoksari...ne suurimmat murheenkryynit... Lopuksi otettiin vielä ohjattua kun sain idean Minnan ja Kitan treeneistä. Ensin laitoin vaan Gimman merkillä ja siitä suuntia. Ensimmäistä kertaa laitoin kapulat kunnolla taakse eikä ollut mikään ongelma, erotti hyvin suunnat. Lopuksi tehtiin vaan monta merkkiä eikä noudettu kapuloita. Ensin se oli tietenkin hurjan hankalaa (eihän merkillä voi mennä kun on kapulat esillä..). Gimmalle taitaa olla parempi vahvistaa enemmän merkkiä suhteessa noutoihin eli tämä olisi hyvä muistaa jatkossa...

3 kommenttia:

  1. Itse en veisi tunnarista noin jäähylle. Tunnarivirheet Gimman osalta kuulostaa siltä, että sen tekemiseen on puututtu ja se on epävarma eikä enää ole ihan varma mitä pitäisi tehdä. Aika pommi idea viedä epävarma koira jäähylle. Kehittäisin treenin, jossa onnistuu ja saisi taas varmuuden siitä, mitä pitää tehdä = haistella ja tuoda oma.

    VastaaPoista
  2. Tilanne on juuri tuo, Gimma on epävarma, mutta en tiedä miten helpottaisin liikettä. Jos et halua antaa step-by-step -ohjeita niin minun on pakko vaan jatkaa kunnes nähdään ja päästään treenaamaan yhdessä. Ainakin nämä kysymykset pyörii mielessä:
    -Mitä jos koira ottaa väärän (kuuluuko minun reagoida jotenkin)? Vai pitäisikö antaa sen luovuttaa kapula?
    -Uusitaanko yritys heti väärästä?

    Toivottavasti Gimma tyrii Jessican koulutuksessa niin kuulisin häneltä tähän apuja. En oikeasti osaa tässä tapauksessa muuta kuin kuunnella muiden neuvoja. :(

    VastaaPoista
  3. Jos mun koirat tuo väärän, niin mä annan niiden tuoda (yleensä en koskaan treenatessa tahdo edes tietää missä oma on, jos liikkuri vie) ja totean sitten, että ei tämä ole oma, hae oma. Mä en siis tee siitä numeroa, koska tunnarissa epävarmuus on kaiken pahuuden alku ja juuri. Jos koira joutuu miettimään, että apuaapua, minkähän näistä tänään uskaltaa viedä, niin se ei enää tee kunnolla tunnarin haistelutyötä ja virhemarginaali paisuu.

    Tornitunnari on kiva! Ja muitakin hyviä juttuja on, mutta nyt ei jaksa kirjottaa, että aamulla selviää töihin. Laita vaikka säpöä niin muistan ehkä jopa raapustella asiasta?

    VastaaPoista