21.3.2012

Tokoa ja agia

Taas on pakastin pullollaan. Ei ihan ole "koirien hyllyt" koirille riittäneet vaan valtaus muun pakastimen puolelle on vaivihkaa tapahtunut.. Rehuautolla käydessä mukaan tarttui 10kg jauhelihaa, 10kg lohta (luulin tilanneeni 5kg, mutta ei se ole niin vakavaa) ja 5kg broileria. Kala on kyllä halpa komponentti ja sitä pyrin pitämään mukanaa ruoassa niin paljon kuin mahdollista (jauheliha 10kg/16€, lohi 10kg/14€). Paljon netistä on saanut lukea miten raaka lohi ei uppoa koiriin, mutta meillä sitä menee juuri niin paljon tarjoaa. Nuo vetää sitä ihan silmät kierossa. :)

Eilen käytiin treenaamassa tokoa Minnan ja Kitan kanssa ATCaniksella. Toko on vaan niin kivaa. <3 Mutta voi miten olen surku, onneksi Minna on hyvin tarkka ja antaa suoraan palautetta. :) Enää en tarkkaa liikejärjestystä muista, mutta jotenkin näin mentiin. Ensin pikkusen seuraamista. Tosi korrekti, muutaman kerran yritti vilkuilla Minnan suuntaan, mutta pieni pakote teki terää. Tuo aktivoituu kyllä niin ihanasti. :) Tasamaametalli: vähän äklötti nosto (käytin isoa metskua, en muista koska oltaisiin viimeksi tällä otettu) ja hieman kalisi. Vauhtia olisi saanut myös olla enemmän, mutta lähtö oli hiljainen niin pallon sai palkaksi. Sitten hyppynouto, varasti ja tehtiin uusinta, jolloin tsemppasi eikä lähtenyt mistään hämyistä. Oli myöskin hipihiljaa. :) Sitten tunnaria, minua jännitti sikana, mutta minkäs ihminen itselleen voi. :) Gimma sai taas karkkia maahan kunnon kasan ja pääsi haistelemaan. Merkkasi oman, katsoi minua ja toi sen. Minnan mukaan ilmeilen koiralle aika paljon ja tämä on saatava pois. Ensikerralla voisi olla katsomatta koiraan kokonaan! Mutta olen niin tyytyväinen, oma tuli vaikka tein sille killerin tekemällä pari noutoa ennen. Ainakin oma usko nousee jos ei muuta! Ruutuun Gimma juoksi hyvin. Minna huuteli käskyjä, mutta pysyi eikä noussut kyynäreilleen. Tehtiin myös merkkiä ja vähän jää sivuun. Yksi todella hyvä merkki tehtiin, mutta en malttanut olla kokeilematta uudelleen ja taas valahti merkin sivulle. Luoksarissa Minna palkkaili stopeista ja tässä liikkeessä apparin apu onkin tosi tarpeen. Ensikerralla onkin pakko ottaa paaaaljon luoksarin stoppeja, jotta ne saadaan joskus kuntoon. Lopuksi vielä makuu noin kolme minsaa ja siellähän se pötkötteli Kitan kanssa. :)

Tänään käytiin aksaamassa Hannan ja Minnan kanssa. Rimat pysyivät aika hyvin ylhäällä eikä koira ollut yhtään hullunkiilto silmissä. Hämyihin koira välillä lähtee, mutta niitä pitää vaan jatkaa niin ehkä tuo joskus tajuaa.. Olen todella fiilareissa treeneistä, onnistuin välillä itsekin ohjaamaan. :D Yhden erittäin negatiivisen huomion tein videoista, Gimma siirtyy joissain lähdöissä (liikkuu peppu maassa eteenpäin). Tämän ei todellakaan ole sallittua ja elukka saa luvan lopettaa moisen!

Rata kopioitu täältä: http://valmennusryhma.vuodatus.net/    



Toukkiksen emä taas loistaa. Sellalle myönnetään Saksanseisojakerhon (SSK:n) Kanakoirataulu 2011. Taulu myönnetään KAER-kokeissa voittajaluokan vuoden menestyneimmälle koiralle, jonka kahden VOI-kokeen tuloksen keskiarvo on paras. Ei mikään turha saavutus! Sella on kyllä taitava! Tosi idioottia kun Toukon kanssa ei ole kokeisiin asiaa puuttuvan pallin vuoksi. En vaan pysty käsittämään miksi se estää kokeissa käynnin. :(

2 kommenttia:

  1. Huhhu, kyllä teillä raakaa kuluu! Oletko laskenut kuluja per koira verrattuna nappulaan? Tietty se koirien hyvinvointi on pääasia ja sen mitä ruokaan kuluu meillä ylimääräistä, säästää fyssarikuluissa.

    Nyt vasta katsoin teidän agivideota äänillä, hei joku muukin koira kiljuu radalla! Hyvännäköistä menoa :)

    VastaaPoista
  2. En ole laskenut. Pitäisi jotenkin päättää miten laskee kun noita lisäravinteita nuo sai jo osaksi nappula-aikana. Nopealla laskutoimituksella Touko syö noin 50€/kk (ruoka-annosta tullaan varmaan laskemaan vähän tulevaisuudessaja) ja Gimma 35€/kk (pelkät lihat). Ei tuo ruokinta maksa mielestäni edes niin paljon kuin joskus RC:a syötettäessä. On raa'assa myös omistajankin hyvinvointi, paskan keräämistä tulee paljon vähemmän. :)

    Ai vasta nyt kuulit Gimman kiljuntaa. :) Tällä kertaa muistin videolla pienentää ääntä kun sitä ei jaksa erkkikään kuunnella. Sitten kun se hyppii ja haukkuu lähdöissä niin minulla oikeasti lähtee vielä joku päivä kuulo vasemmasta korvasta..

    VastaaPoista