11.4.2012

Mitään ei taaskaan vaihteeksi osata...

Jos ei kiinnosta lukea vali-vali-tekstiä niin suosittelen heti suuntamaan jonnekin muualle. Veetuttaa niin rankasti vaihteeksi, että tekisi mieli vaan myydä tuo mustalaisille ja aloittaa pitsinnypläys. Kaikki kumpuaa siitä, että oltiin Minnan kanssa ATCaniksella taas treenamassa. Gimma kävi ihan tuulella ja kaikki meni päin sitä ja jotain ja niin kovaa, että jaksaa taas vituttaa.. Ensin tehtiin seuraamista, ihan ok, täykkärissä kerran päästi ääntä. Namia sai satunnaisesti. Minun kädet oli kuulemma ok. Sitten istuminen, ihan ok ja sai herkkupalkan. Luoksetulo kisamaisesti, venyy seisomisen ja maahanmeno ihan ok. Lopuksi yrittää tulla suoraan sivulle. No niimpä tietysti. Eli luoksarien treenausta lyhyeltäkin matkalta. Ruutu oli kiva, se tehtiin myös kisanomaisesti. Hyppynouto oli myös jees, paitti puri kapulaa luovutuksessa. Metsku oli ihan hyvä. Perusasennot kummissakin noudoissa hyvät (puumerkki seinään)! Sitten se tunnari ja voi elämän kevät kun ei se vaan onnistu... Tehtiin siis tunnari valmiiksi ennen treenejä. Rauhoitin eläimen ja minusta se oli ihan ok. Oma oli piilossa yhden agilitypussinpainon alla. Haistelee hyvin kaikki kapulat ja merkkaa oman, mutta ei näe sitä joten päätyy taas riville. Haistelee ja sitten nappaa vaan jonkun jonka kiikuttaa minulle. Kerron, että tämä oli nyt väärä tuoppa oikea. Tuo taas randon kapulan, lähetän uudestaan jolloin meinaa taas napata vaan jonkun............ Meni hileet ja käskin elukan lopettaa tuollaisen touhun. Uudella lähetyksellä löytää oman. Mä en vaan pysty katsomaan tuota toimintaa kun minulle kiidätetään vääriä ilman mitään aivotoimintaa (kerran ymmärrän, sitten on oma tultava). Ihan oikeasti, vituttaa niin paljon. Ja tietenkin sen jälkeen kun käskin lopettaa sen possuilun niin eläin oli paineessa. Minnan kanssa päätettiin ottaa tunnari seuraavaksi ulkona. Jos tämäkään ei toimi niin sitten kompostikehikkoon kapulat kiinni.Sitten kaukot. Olin taas vääntänyt hyppyesteitä kaukokehikon ja Minna meni vierelle palkkaamaan. Jokin sille meni korvaan (heilutti päätä ja korva kenotti kuten aina kun siellä on jokin roska tms.) ja kaupanpäälle kun Minna seisoi vieressä niin eihän sieltä voinut nousta ylös. Tai nousi, mutta niiasi takaisin x2. Pikkasenhan se jumitti viimekerrallakin Minnaa namin toivossa, mutta ei tälleen. Ihan oikeesti, voisikohan kennelliitto julkaista uuden laji tokoa vampeille niin me voidaan osallistua. Mikään ei vaan onnistu..... :(((

Koulun jälkeen pelkkä tunnari pihalla, vieraat riviin ja oma piiloon lumikasaan. Haisteli hyvin omat läpi ja irtoi kyllä aika kauas haistelemaan. Kehotin tulemaan lähemmän ja Gimma jatkoi haistelua lähempänä. Oma löytyi ja palkaksi tuli märkäruokaa.

Illalla vielä tunnari. Tällä kertaa laitoin kapulat riviin, oma toinen oikealta. Haisteli kaikki läpi, mielestäni ei merkannut omaa. Tarkisti lähiympäristön, palasi riville ja merkkasi oman. Nappasi sen, tiputti ja haistoi viereistä. Otti oman ja palautti sen. Palkaksi sai märkäruokaa.

Yritän olla onnellinen onnistumisista, mutta kyllä tämä syö ihmistä. :(

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Minulla alkaa pikkuhiljaa tulla aika epätoivo. Kisatkin olisi tulossa (tosin ehkä tuo aloittaa juoksun niin ei sinnekään päästä), mutta ei sinne ole mitään järkeä mennä hakemaan vain jotain tulosta. :( Muutakin käyttöä rahoille olisi. Ihan hanurista kaikki taas vaihteeksi.

Yritän vielä pohtia eroja kotitreenin ja hallitreenin välille, jos näistä löytyisi vaikka syy. Osa on mielestäni kaukaa haettuja, mutta olkoot.

 • treeneissä mulla on hanskat, kotitreeneissä ei
 • kotona olen ottanut seuraamista ja istumista ennen tunnaria, hallilla olen noudattanut normijärjestystä viimeaikoina
  • hallilla kuitenkin teen aina enemmän liikkeitä kuin kotona
 • kotona olen ottanut välillä pelkkää tunnaria
 • kotona kapulat ovat välillä hajustettuja, treeneissä aina hajustettuja
  • kaikki tunnarit on kähmitty, mutta jos kotona treenaan niin tuorein haju on Mikan tai sitten ei ole tuoretta hajua (eli teen yksin tunnarin)
 • hallissa ehkä lähetysmatka lyhyempi
 • kotona kapulat on nykyään laitettu valmiiksi, Gimma ei ole nähnyt kapuloiden laittoa
 • kummassakaan paikassa ei nykyään liikkuroida
Samat rituaalit aina:

 • hajustan vasemmalla kädellä kapulan
 • vältän käsien pesua ennen treenejä
 • vihjaan "tunnari"-sanalla liikettä ja nyt lisäsin myös silityksen
Seuraavalla treenikerralla vielä viritän kameran, jotta saan taltioitua liikkeen. Meinasin jo Riitta laittaa sinulle postia, mutta hankala sinun on neuvoa kun mitään tuoretta aineistoa ei ole näyttää. Toivottavasti pystyttäisiin nähdä ennen belgileiriä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti