14.4.2012

Pläskin hampaat saavat olla rauhassa

Torstai-aamusta ajettiin elukkatohtorille näyttämään hammasta. Ensimmäiseksi eläin joutui puntariin...27kg!!! Huh-huh...pikkasen pläski! ;) Lääkäri katsoi hammasta ja sanoi: "voidaan se poistaa jos sinä sitä haluat". Tässä vaiheessa totesin lääkärille, etten minä mitään poistoa halua vaan se tehdään jos se on eläimen terveyden vuoksi tarpeellista. Ja tarpeellista se ei kuulemma ole. Hammas ei ole tulehtunut. Se voi kuulemma joskus olla tarpeen poistaa (eli tulehtua) tai sitten ei. Hampaan alapuolelle tulee selkeästi näkyvä tulehduskohta, josta pystyn havaitsemaan jos poisto tarvitsee tehdä. Tämä kohta tulee myös araksi. Onneksi lääkäri ei ottanut käynnistä hintaa (!), mutta ostin samalla matolääkkeet koko katraalle 22€:lla. Suosittelen muuten ostamaan matolääkkeet elukkalääkäriltä, saa halvemma kuin apteekista. :) No nyt on hampaan kunto lääkäriä myöten tarkistettu, vaikka olisi pitänyt uskoa alunperin jo Minna the ihmishampiasiantuntijaa. :D

Illalla päästiin vielä aksailemaan. Sanni oli taas suunnitellut meille haastavan radan. Tällä kertaa keskusteltiin rimoista, kun radassa oli paljon juoksukohtia. Varsinkin takaakierrot (3) ja minun liike on Gimmalle myrkkyä. Se ei keskity näissä tapauksissa yhtään hyppäämään. :( Eli tiputusvirheitä tuli 2,3,4 aidoista. Kepeille piti pari kertaa hinkata menoa, mutta kun osasin vain ohjata ja ottaa haltuun niin se meni kivasti. Helpoimmin päästiin kohdat 4-21. Kepeillä Gimma kepitti hyvin, minä jäin vain odottamaan keppien alku/keskikohtaan ja ohjasin siitä putkeen. Tästä pääsin hyvin latasemaan A:lle. Kerran sain varastamaan A:lta, mutta aika hyvin nykyään ignooraa hämyt! :) A:lta muurille, aidalle (12) ja puomille oli tosi helpon tuntuista menoa. Putkeenkin Gimma irtoi nätisti ja kunhan muistin vaan lopun niin hyvin koko loppukin meni.

ATD-treenit 12.4.2012

Lopuksi illalla vielä tunnari. Videopäiväkirja raksuttaa ja ensimmäinen otos nauhalla. :) Oma rivissä kolmas oikealta. Gimma oli aika väsynyt, mutta päätin silti tehdä päivän tunnarin. Merkkaa taas oman, mutta ei ota ja jatkaa haistelua. Ei onneksi härki vääriä! Nappaa oman ja tuo sen...kävellen.. Me päästään treffaamaan Riittaa ennen belggarien tokoleiriä, eli todella pätevää apua saadaan! Alla vielä todistusaineisto, kannattaa kelata kun meni hermo MovieMakerin kanssa niin se on kokonaisuudessan Tuubissa. Ei voi kun itselle hokea: "Älä tyri nyt, älä lyö yli nyt. Älä antaudu angstin valtaan." ;)







13. päivä perjantai, mutta ei ahdista. :) Illalla mentiin treenaamaan hallille Hannan ja Minnan kanssa. Hanna oli suunnitellut kivan radan ja höylättävää riitti vaikka profiili ei aluksi kovin haastelliselta vaikuttanut. A:lle meno tökki juuri niin kauan kunnes ymmärsin vekata. Sen jälkeen Gimma meni joka kerta oikein. :) Aidalle (8) paras ratkaisu oli yllätykseksi persjättö. Muutaman kerran Gimma hyppäsi tosi pahasti, onneksi ATD:n hallilla olevissa siivekkeissä on tapit teipattu ettei koira helpolla itseään suolista. Gimma oli ihanan liekeissä taas eikä älyttömästi rimoja tippunut. Viimeinen toisto oli ihan paras! Koska mulla on palanut käämi MovieMakerin kanssa niin vain yksi pätkä on nähtävillä. No näkyy siinäkin meidän normiongelmat, ohjauksen hitaus ja koiran unohtaminen selän taakse..

ATD 13.4.2012




Tänään käytiin ATD:n kimppatokoissa. Ei hirveästi ahdistus kyllä vähene... Paikkamakuu oli hyvä (3minuuttia). Seuraaminen aivan hiljaista, lisäksi Gimma tykkää nakkikädestä. ;) Istuminen x2, ihan jees, mutta niiiiin hidas. :( Luoksari, plaaaah.. Ruutu, ihan jees vaikka ajautuu toiselle sivulle. Kun taputin niin sain Gimman varastamaan ruudusta, muihin hämyihin ei mennyt. Hyppynouto oli jees, tasamaametalli oli jees ja hyppynoutometalli oli ihan jees. Hyppynoudossa ote ennen hyppyä olisi saanut olla kovempi. Lopuksi vielä kaukoja ja Gimma liimaantui kun vieressä tehtiin noutoa.... :( Voihan pjärkele.. :( No hinkutettiin niin että tajui ettei tarvitse liimantua vaikka kapula lentää ja yrittää keskittyä. Onnistuttiin tässä, nyt vaan kotitreeniin myös kaukot taas. Kaikki hajoaa...

2 kommenttia:

  1. Onnistuit kuvailemaan tilanteen oikein, niin pystyi sen perusteella kaukona arvioimaan oikein. ;)

    VastaaPoista
  2. Minkäs sille voi, että on suu-asiantuntija. :)

    VastaaPoista