4.4.2012

Tokoa x3

Maanantaina aamusta taas Minnan kanssa tokoilemassa, en enää muista tarkalleen mitä tehtiin. Hitto kun jää heti kirjaamatta niin unohtuu. Pjärkele! Illalla mentiin taas koulutukseen, paikalla Mari ja Sirke. Ensiksi Sirkellä kysyin apua vinoihin perusasentoihin (eteenistumisen/kapulanluovutuksen jälkeen). Ihan vaan koira istumaan ja itse eteen ja siitä sivulla. Näitä jatkossa! Sitten istumisen arpomiseen. Mun käskyt kuulemma on hyvät, nyt vaan treeniä. Sirke myös heitti, että onko koira kuulolla? Siihen en osannut vastata mitään, koska seuraamisessa minusta Gimma on aina tosi hyvin kuulolla. :/ Vai voisiko sillä kuitenkin olla ajatukset jossain muualla vaikka sitä ei näy/minä en sitä näe päällepäin? Sirke oli kuitenkin mieltä, että istumisen ongelmat ovat kuitenkin kovin yleistä tässä vaiheessa olevalle. Kuuntelutreenejä voi tehdä ja sitten itse peruuttaa ja randomina käskee asentoihin. Kummatkin jutut kuulosti hyvältä ja nämä otetaan treeniin! Marin kanssa tehtiin tunnaria. Toi oman, mutta taas hallista toisten tehdessä noutoa alkoi kiehumaan. Lisäksi jostain syystä tassulla painoi/siirteli omaa ennen nappaamista. Mistä tämä? Särkeekö hammas? Mari oli vähän sitä mieltä, että ei lähtisi poistamaan nameja kokonaan heti. Perustelut kuulostivat hyviltä joten lähdetään nyt vaikeuttamaan namien kanssa ja vähennetään nameja asteittain. Hyvä koulutus taas kerran!

Keskiviikkona taas Minnan kanssa tokoilemassa. Ensin istuminen, koira istui. :) Ei nopea, mutta hidaskaan, semieläin. :) Istumiseen voisi lisätä vähän herkumman ruuan, jotta sille saisi suuremman arvon. Tämä kylläkin edellyttää, että muistan ottaa treenihin muitakin kuin Froliceja. :P Gimmalle on meinaan hurjasti auttanut nami seuraamisessakin (ihme, koska se ei ole "namikoira"), esim. täykkärit on nopeutuneet. Ehkä pallo (vaikkakin parempana palkkana) saa jäkitystä aikaan?? Sitten hyppynouto, jossa heitin tosi vinoon. Koira meinasi kiertää, mutta kielsin (näitä ei ole treenattu..!). Avitin, joten saatiin onnistunut suoritus. Ei palkkaa. Metalli seuraavaksi, josta palkka. Sitten tunnari, johon tein Marin ohjeesta vähän muutoksia. Nyt koira istuu vieressä, matka kapuloille parisen metriä. Suu täyteen karkkia ja etsimään. Töni suullaan omia, mutta oma tuli. Jatketaan näin. Ainakin itselle henkisesti ollaan lähempänä kisa-asetelmaa kun koirakin jo istuu. :P Sitten kaukot. Minna palkkaili. Vähän kyyläsi oletettavasti Minnaa (namit vetää puoleensa), mutta eipä se nyt haittaa kun muistutin omasta olemassaolostani ja koira kiinnitti siten minuun huomion. Tosi monta todella hyvää vaihtoa tuli. Jatketaan näin kaukojen osalta! Lopuksi luoksaria, stopit jees, maahanmeno jees! :D Stopissa Minna palkkasi (pallo), maahanmenossa palkkasin itse (nami). Lopuksi otettiin Gimmalla vielä häiriöpaikkamakuu Kitan ja Minnan häröillessä. Niin kauan pysyi maassa hyvin kunnes Minna heitti pallon Gimman edessä, sitten nousi kyynär. Minna oli onneksi ajantasalla ja pääsin huomauttamaan tästä. Loppuajan pysyi hienosti. Illalla vielä tokoilut pihalla. Seuraamista: niin korrektia (kuten aina pihalla). Myös askeleet meni jees. Istumisen istui! Tunnarissa matka taas pari metriä ja suu täyteen karkkia. Vähän elikko lähtee tahmeesti (suu täynnä frolicceja taitaa jumittaa koiraa ;) ), mutta haisteli hyvin kaikki kapulat (oma kolmas vasemmalta), merkkasi oman (taas tassulla!), katsoi minua nappasi sen ja tuli luovutukseen vähän epävarmasti. Ihan jees siis. :) Sisällä vielä kuuntelutreeniä istumisesta (=käskytystä niin että olen selkäpäin koiraan) ja onnistui kaksi kertaa! Hyvä Gimma, ehkä joskus tämä istuminenkin tulee selkärangasta! Paljon taas tuli hyvää ja onnistumisia. Ei meillä ehkä pitkä matka ole sinne voittajaan. Tai vaikka on niin pitäisi ottaa ilo irti matkasta eikä vain aina märehtiä epäonnistumisista. Onhan Gimma kuitenkin niin paljon parempi mitä viimevuonna! Silloin saatiin voittaja surkunolla ja koira keuli ihan ihan täysillä. Nyt se kykenee treeneissäkin välillä joissain liikkeissä ihan nappisuorituksiin! :)

Torstaina Gimma pääsi tekemään vain istumisen ja tunnarin. Ja Gimma istui! Pitää vaan jaksaa näköjään tahkoa. Tunnarista: Taas suu täyteen Frolicia ja etsimään. Oma oli kolmas oikealta. Haisteli kaikki läpi, merkkasi oman, katsoi minua ja toi sen.

Laitetaan vielä kuulumiset viimeperjantain puruista. Olisin kovasti halunnut laittaa videon tuubiin, mutta maalimies ei halunnut sitä julkiseen jakeluun niin kunnioitan hänen toivetta. Minun koneella raita säilyy, että sieltä sitä voin näyttää jos kiinnostaa. :) Olin ottanut pienelle malilleni pallon mukaan jos se ei tyynyyn osaisi purra (patukkaakaan se ei ole nähnyt varmaan pariin vuoteen....), mutta kyllä se osasi. :P Ja ote oli kuulemma maalimiehen mukaan erinomainen ja kuulemma puri kovaa. Olin myös yllättynyt, että Gimma lähti samantien haukkumaan vaikka eihän tuo ole koskaan vierasta haukkunut. Lisäksi haukkui minun edessä eli mennyt pupu pöksyyn. :) Haukku oli kuulemma sekametelisoppaa ja herkästi tuo saalille menee. On kuulemma maalimiehen mukaan ihan ok rekku, jolla ei ole pahoja puutteita. :)

Ainiin ja sain Seinäjoelta kämpän, joten ei tartte teltassa nukkua. Aksapaikka meillä onkin jo, mutta toivotaan, että johonkin tokoryhmään vielä päästäisiin. :)

6 kommenttia:

 1. Mua huvittaa tuo sun yllättyneisyys Gimmasta. Tottakai se lähti heti messiin, jopa Ninja lähti. :D Sun pitäis innostua jäljestä, niin pääsisi Gimma toteuttamaan itseään purukentälle. ;)

  Kesä on siis miltei taputeltu valmiiksi kakuksi. Toivottavasti kämppä on kiva!

  VastaaPoista
 2. Niin se vähän huvittaa minuakin, mutta kun ajattelen sitä "minun pikku Gimmaksi". Mutta tuo ote oli kyllä oikeasti yllätys, se on saanut mälvätä palloja ihan miten haluaa enkä ole yhtään välittänyt, mutta silti ote oli hyvä. :O Ja vielä nauroin Helille kun hän sanoi, että ei sen ote ole välttämättä mennyt huonoksi ollenkaan. ..Olisi pitänyt vaan uskoa.. :)

  "Kesä" (eli todellisuudessa vuosi loppuun..) on nyt sitten aika selvää kauraa. Mutta jos sulle tulee intoa lähteä pohjoseen tokoilemaan niin ilmoittele. ;)

  VastaaPoista
 3. Ootko liittynyt IKKJ:hin? Sielä on haku 15.4 asti tokon valmennusryhmään sekä tavoitteellisesti treenavien ryhmään. Toi valkkuryhmä sopis varmaan teille :) Kyllä täältä varmasti muutenkin treeniseuraa irtoaa. Nytkin meillä on tuommoinen tokoporukka, jolla kimppatreenejä pidetään.

  VastaaPoista
 4. Ilmoittaudu sinne 14-15.4 Rannikon Timon aksakurssille, pari paikkaa vielä jäljellä!

  VastaaPoista
 5. Veisin empimättä hampaansa satuttaneen koiran eläinlääkäriin kivun takia sekä komplikaatioiden välttämiseksi. Ja onhan se hammas ihan kunnolla vioittunut, jos halkesi ja liikkui.

  Vaikka tuolta asiantuntemusta:
  http://www.anident.fi/tekstit/Dobberilehti%20-Hammasvammat%20-%20Sivunum%20-%20Kotisivuille%2029.4.07.pdf

  VastaaPoista
 6. Gimmalla on kyse kuitenkin etuhampaasta, jolla ei kovin suuria juuria ole. Tuossa linkissä oli lähinnä mielestäni puhetta kunnon juurellisista hampaista, mutta toki seuraan tilannetta. Gimmalla hammasta ei tulla korjaamaan mitenkään vaan se korkeintaan otetaan pois.

  VastaaPoista