23.4.2012

Ylivirettä ja lepakko-laamailua

Huh huh, viikko viimepäivityksestä ja olen jo ihan ulalla. Paljon ollaan treenattu, joten yritän muistaa ainakin ne tärkeimmät asiat. Alkuviikosta Gimma aloitti juoksun niin päästään seuran kokeeseen (aikaa tulee viisi viikkoa juoksun alkamisesta). Torstaina käytiin Jessicalla. Otettiin seuraamista ja ääntä pääsi taas ja vaikka miten paljon. Ihan kauheaa. :( Seuraamisessä välillä palkkaa vasurista (niin että Gimma oikein kääntyy pois minusta), välillä oikeasta kädestä. Voisi myös harkita opettaa Gimma pyörähtämään sivulla vastapäivää, jolloin saisi ajatusta pois minusta. Stoppeja tehtiin myös, eka oli tietenkin hyvä, mutta haluttiin saada koira tyrimään ja tokalla valuikin. Tähän saatiin sitten neuvoa palauttaa koira takaisin ja kertoa että pysähdys on pysähdys. Jos yrittäisin laskea 1+1=2 niin tulisin tulokseen, että stopit on aina parempia kun Gimmalla on kova vire. Täytyy seurailla asiaa. Omaan äänenkäyttöön on kiinnitettävä huomiota, jotta äänenpaino käskyissä pysyisi jotenkin samana.

Perjantaina ajettiin Riitalle treenaamaan Kipinän ja Tikkasen kanssa. Gimma oli laama-eläin ihan koko treenin. :( Tehtiin ensin tunnari, haisteli, taisi poistua kapuloilta ja palasi kapuloille, otti oman. Ihan jees siis! Riitta näytti myös torni-tunnaria, jossa päästää puuttumaan hutiloivaan käytökseen. Myös otettiin reeniä, jossa omaa ei ollut ja haisteltiin vaan. Nämä oli minusta aika ahdistavia, mutta toisaalta varmaan Gimmalle hyviä. Jatkossa myös jos piilotellaan niin oma on vieraiden lähettyvillä, jotta ei tapahdu sitä että koira lähtee kauemmas sitä omaa etsimään. Riitta ei myöskään pitänyt huonona, että kun oma on esillä niin Gimma voi vielä jatkaa haistelua ja tarkistelua. Nämä tunnarineuvot otettiin ilolla vastaan ja yritetään jatkaa kotona niiden avulla. Seuraaminen oli korrektia. Kapulasta luopumista tehtiin myös, mutta laama-eläimelle se oli helppoa. Ruutuun myös laama löysi kivasti. Luoksarissa Riitta on käyttänyt apparia ja takapalkkaa. Takapalkkaa joskus käytinkin Gimmalla, joten otetaan se uudestaan käyttöön. Näin myös miten Riitta on puuttunut Kipinän ääntelyyn ja ainakin se on toiminut Kipinällä tosi hyvin. Riitta piti myös kirjaa tosi tarkkaa treeneistä ja suunnitteli ne hyvin etukäteen. Tuota pitäisi itsekin tehdä, ainakin kokeilla! Jonkinverran nytkin suunnittelen treenejä etukäteen, mutta en noin tarkasti kuin Riitta. Treenit oli mielettömän hyvät, suuri kiitos vielä Riitalle. Ihanaa kun joku haluaa vapaaehtoisesti auttaa. <3

Riitalta ajettiin suoraan belggarien tokoleirille. Illalla tehtiin vielä kehätarkastus, luoksepäästävyys, ryhmäistuminen ja paikkamakuu. Luoksepäästävyydessä Gimma vilkaisi tulijaa, mutta ei muuten kiinnittänyt huomiota. Kummatkin paikkikset sujuivat hyvin, vaikka istumista ei noin suuren "yleisön" edessä olla tehty. Paikkamakuuseen saati vinkki kokeilla purkkia jalkojen välissä, koska Gimma edelleen nostaa oikeaa kyynärtä. Lauantai aloitettiin taas samalla setillä, kehätarkistus, luoksepäästävyys, istuminen, paikkamakuulla. Taas nämä meni ihan hyvin. Aamupäivällä oltiin Pernilla Tallberg:n koulutuksessa. Tehtiin liikkeestä istumista ja Gimma ei istunut kuin vihdoin suurilla avuilla. :( Varmasti omaa vikaa oli taas omasta paineesta johtuva suhaaminen, mutta eläin oli myös täysin laama. Pernillakin totesi, että eipä ole Gimmaa tuommosena nähnyt. :( Iltapäivällä kentällä oli kouluttamassa Merja Korte. Tässä vaiheessa oma veetutus oli jo aika tapissa. Ajattelin siis tehdä helppoja juttuja. Kuitenkin ruutuun lähdössä Gimma sinkasi suuntaan x. Toistolla aivot löytyi narikasta ja ruutu löytyi helposti. Meitä ennen kun kentällä oli ollut toinen juoksuinen narttu niin lepakkolaama oli siitä aivan sekaisin, oikein piti herätellä koiraa. Gimma nuoli pissojakin niin, että kuola valui (siis jos huomaamattani pääsi sitä tekemään)..... Sunnuntai-aamusta meitä koulutti Sari Nieminen. Otettiin luoksaria ja loppuasentoa. Hyvällä vauhdilla eläin tuli, mutta jäi vinoon. Sarin mielestä Gimman takapäässä oli häikkää edessäistumisen vinoudesta johtuen, mutta leirillä ollut hieroja kokeili Gimmaa ja hänen mielestä Gimma oli ehkä edestä vähän juntturassa. Varmasti jotain jumia on kun harrastetaan kuitenkin kohtuu aktiivisesti, mutta varmaan myös jumeihin voi vaikuttaa autossa pienessä kontissakin nukkuminenkin. Niin tai näin, täytyy käyttää eläin jossain hoidossa. Käyttäähän jotkut hierojalla säännöllisesti, mutta täytyy myöntää että siihen itsellä ei ole opiskelijana varaa.

Tänään käytiin taas Minnan ja Kitan kanssa tokoilemassa ATCaniksella. Ensin seuraamista, ihan jees. Laama-eläin on hiljainen eläin. ;) Sitten istuminen x2, hitaampaa kuulemma kuin normisti, mutta istui kummallakin kerralla. Sitten luoksaria takapalkalla. Vähän tampio eläin se on, mutta toivossa on hyvä elää... Ei ennakoi sitten yhtään... Sitten mentiin ulos tekemään tunnarit x2. Ensimmäisellä kerralla löytyi oma, mutta sylki sen ja meni meni *askalle! :O Ja tämä ei ole vitsi.... Otti sen sitten ja kiikutti minulle. Tehtiin tietty uusi, koska olihan tuo ensimmäinen aika pöyristyttävää menoa. Meni hyvin ja toi oman. Tornit pysyi kummallakin kerralla pystyssä. :)

Viikonloppuna tuli viestiä, että meidät on valittu IKKJ:n Tokon valmennusryhmään! Aivan huippua!!

7 kommenttia:

  1. Mä olen aika kotkan silmä koiran kropan balanssin suhteen eikä kyllä pistänyt silmään mitään. En usko, että kropasta kiinni vinoudet. Eteentulojen suoruus on vaan koirille hankala tajuta, treeniä vaan :)

    VastaaPoista
  2. No hyvä, että katsoit. :) Enemmän luulen tosiaan, että olen palkannut jotenkin tyhmästi niin Gimma sen vuoksi tulee vinoon. Muutenkin se on jotenkin on alkanut tunkemaan suoraan sivulle.. :/ Tästä saa kiittää vaan itseä ja omien kriteerien vaihtamista.

    VastaaPoista
  3. Kipinä ennakoi sivullesiirtymistä. Siksi en juuri koskaan treeneissä ota sitä perusasentoon edestä - se osaa sen kyllä :P. Sen sijaan treenaan eteentuloa erikseen ja vahvistan vapauttamalla suoraan jalkojen ali ja sitten siitä saa mahdollisesti jonkun palkan. Tämä on meillä ollut tehokkainta suoruuden vahvistamiseen :)

    VastaaPoista
  4. Onnea valmennusryhmäpaikasta! :)

    VastaaPoista
  5. Riitta: Mä luulen, että Gimma ennakoi sen takia kun olen ollut sille epäselvä ja itseasiassa BH:ssa teki vuosi sitten ihan saman mokan.. Eli vanha juttu, jota en ole tajunnut systemaattisesti korjata. Lyhyeltä matkalta osaa tulla eteen, mutta pitkältä matkalta ei. Nouto sillä on jo melkein korjattu, mutta sen eteen olenkin tehnyt paljon töitä (jos muistat kuvion). Sivulletuloja harkataan ihan erikseen ja nykyään ne näyttää hyviltä (ennen jäi vajaaksi).

    Minna: Kiitos. :) Tuo oli kyllä niin helpottava uutinen, ei tarvitse miettiä onko pakerrus mennyt hukkaan. Ja eipähän tartte laittaa koiraa narikkaan 8kk:ksi. ;)

    VastaaPoista
  6. Kiitos hyvästä leiriseurasta! :) Meillä oli vasta tänään ekat treenit leirin jälkeen - tämän verran meni aikaa että sai univelat pois :D

    Kivaa kevättä ja hyviä treenejä! :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos myös itsellesi ja Kiralle. On sitä kiva olla huoneessa koiran kanssa, joka ei kävele, hauku tai/ja läähätä koko aikaa. :)

    VastaaPoista