2.8.2012

Korjaussarja vai rikotussarja?

Tiistaina eksyttiin kentälle Liisin kanssa. Luvassa oli eilisen korjaussarjaa ja pohdintoja. Gimma teki ensin ruutua. Ruudussa olen arkaillut Gimmaa viritellä (jotta menisi merkille), mutta nyt asiaan tulee muutos. Hyvät virittelyt, jotta koira bongaa lähtöpaikalta jo ruudun. Merkki on vaan suoritettava välissä, siitä ei lipsuta! Vähän Gimmalla oli ensin hankalaa hakea ruutua, mutta hieman käännyttiin siihen suuntaan niin se helpotti bongausta. Merkki menikin hienosti joka kerta, eikä Gee yrittänyt edes siitä lipsua (hyvä että joskus näinkin). Merkki oli eiliseen verrattuna ihan eriltä planeetalta! Sitten ohjattua. Nyt Gimma yritti törkynä jättää merkin välistä. Eli tähän lääkkeeksi vaan liikkuri viemään kapuloita, mutta niitä ei noudetaan vaan harvemmin. Merkkiä sen sijaan tehdään huomattavasti noutoja enemmän! Palkkausta merkillä on myös varioitava (tähän asti Gimma on saanut palkan minun luota) ja jatkossa palloa voisi myös heittää. Hitto kun tulee yksinkertainen olo.. Lopuksi tunnari. Gimma oli taas vähän takki auki. Kosketteli vääriä, mutta toi oman. Nyt taitaa täälläkin taloudessa jatkossa olla tulitikut muussakin käytössä kuin kynttilän sytyksessä.. :D

Hengittely siis osin kannattaa.. ;)

Iltalenkin yhteydessä tehtiin tulitikkutunnaria ja minä tunaroin taas.. No ensin laitoin sen vähän liian vaikeasti, Gimma kyllä etsi ja pitkään, mutta peli piti viheltää poikki kun siitä ei näyttänyt tulevan mitään. No sitten alkoi sujumaan, kunnes merkkasin naksulla Gimman voimakkaita tökkäsyjä nurmeen. Siellä olikin hiiri! Noooooo, kato ei aina voi onnistua.. Sitten otettiin vähän jääviä ja Gimma on ollut niissä aika varma. Nyt päätti sitten sekoittaa istumisen ja maahanmenoon..joskus muinoin istuminen ja seisominen sekoittui, mutta nyt näköjään voi soppaan sotkea maahanmenonkin. Sitten otettiin vähän kierron kautta stoppeja ja makuita, ne oli ok. Myös seuraamaantulot ok (ruudun loppuosa), vähän tökkäsee kättä tullessa, mutta ei sen pahempaa. Seuraaminenkin oli ihan kivaa (askeleet, käännökset, juoksu). Siinä pikkuiset iltapuhteet..

Gimma teki tistaina yllärin kun tulin kotio.. Ihmettelin, että miten täällä on niin lämmintä. No syy selvisi, liesi oli täysillä päällä! Hitto että pelästyin... Toivoa sopii, että tämä oli malinoisin ainoa älyväläys.. Nyt olen ottanut liedestä kaikelta varalta sulakkeet irti. No yksi päivä Mika näki Gimman seisovan neljällä jalalla ikkunalaudalla..apinoille taitaa olla sukua..tai sitten niille podengoille.. ;)

Keskiviikkona tokoiltiin taas porukalla. Me touhuttiin vähän ennen kaikkien paikallesaapumista kun illalla oli vielä aksat. Ensin ruutua vasemmalle. Ihan jees. Sitten ohjattua, joka ei sujunut millään. :( Heidiltä tuli onneksi hyvää vinkkiä ohjattuun, mm. keskikapulan tilalle jotain muuta ja ennen koetta helpotetaan treenejä. Lopuksi vielä paikkikset (makuu 4min + istuminen 3min). Makuussa oli valahtanut taas lonkalle, mutta pysynyt siinä. Istumisessa oli siirrellyt tassuja, muuten ok. Sitten agsailemaan. Agissa oli kiva rata, joka sisälsi mm. välistävetoja. Gimma selviytyi treenistä yllättävän. Ohjasin sitä pääosin ilman ääntä ja se sai Gimman skarppaamaan. Täytyy kokeilla jos tämä toimisi jatkossakin..

Torstaina mentiin kahdestaan tokottamaan. Ensin ruutua oikealle sitten vasemmalle lähettäen. Ihan hyvin meni! :) Muistin viritellä Gimman ruutuun ja sitten muistutin merkistä, toimii! Ohjatussa yritti ensin vetää merkin ohi. Sitten toi oikean kapulan. Mietin, että pitäisikö vaihtaa käsky vai "tuo":ksi ennen olen käyttänyt "oikea tuo/vasen tuo". Ainakin pelkkä tuo toimi paremmin..ehkä kokeillaan mennä sillä. Viikonloppuna toivottavasti ehditään vähän veivaamaan tokoa vaikka yhdet häät ja asuntomessuillekin pitäisi eksyä (ja samalla reissulla kyläilemään)..

Joka aamu ollaan lisäksi käyty ravailemassa pyörällä (noin 4,8km) ja uimassa. Pitäisi malinootin kuntokin kasvaa!

2 kommenttia:

  1. Ohjatun merkkiin vinkki:

    Ota koiraa pannasta kiinni ja heittele kapuloita (+ leluja) merkin taa, sivuille, eteen, koiran reitille merkille menossa... ja sitten käsky mennä merkille. Eli opeta se tosi vaikealla treenillä luopumaan niistä ihanista mitä se siinä halajaa, niin jo oppii malinoiskin keskittymään merkin tekoon ennen kuin päästää herneen pyörähtämään kohti kapuloita :) Toimii, mutta on alkuun ehkä mega vaikeaa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, kuulostaa juuri sen tyyppiseltä treeniltä mitä me kaivataan. :D

    VastaaPoista