19.10.2012

Ei tuu mitään, ei sitten mitään... *huoh*

Pitäisi varmaan tehdä tunnarilaskuri, koska nyt tuntuu, että se kusee vaan ja paljon ja pelkästään ja ja ja.... :( No mennään keskiviikon reenilöihin. Minä aloitin reenit yksin kun Jonna oli myöhässä. Tehtiin seuraamista, ensin namilla ja lopuksi sai pallon. Ihan kivaa työskentelyä. Sitten luoksarin stoppeja palloleikin avulla. Kivasti stoppaili, jossain vaiheessa pitää vain katsoa miten leikki vaikuttaa oikeaan liikkeeseen. Ainakin pitää vielä venyttää aikaa siihen, että Gimma saa ampua palkalle takaisin. Sitten tunnari. Gimma tuo ensin väärän todella itsevarmasti, sanon sen olevan väärä ja Gimma tuo oman. Tästä autoon. Uudella kiekalla ensin zetan vaihtoja,  joissa ei ollut ongelmaa. Oli heti kuulolla. Viimeksi kisoissahan se ei ollut oikein kunnolla hereillä ja arpoi asennon. Sitten ohjattua. Merkiltä ensin pallo, sitten merkki ilman palkkaa ja oikean nouto. Sitten merkiltä pallo, merkki ilman palkkaa ja vasemman nouto. Mitenkään älyttömän nopeita merkit eivät olleet (liikkuminen oli varovaista), mutta nyt aletaan olemaan rajoilla varastaako Gimma kohta. Se on ihan rysyssä perusasennnossa ja nykii siinä... :( Tämän jälkeen uudestaan tunnari. Menee ja tuo väärän, tehdään uusiksi ja tuo väärän => koira autoon. :( Sitten uusi yritys ja ensin piilotettiin vain omaa, jossa Gimma haisteli hyvin ja oma löytyi varmasti. Tämän jälkeen uudestaan tunnari ja oma löytyi. Mä olen niin epätoivoinen nyt tuon tunnarin suhteen. Gimma mokaa joka reeneissä. :( Se kyllä taitaa nyt aloitella juoksua, että voisiko toivoa sen saavan päätä sekaisin.. Ainoa mitä keksin on oman piilotus, jotta ei mun ahdistus nouse tästä enää. Miten jo tokoliike voikin olla niin inhottava kuin tunnari..? :( Treenien jälkeen illalla aloin tarkastelemaan Gimman tassuja ja kuinka ollakaan sieltä löytyi syy sipsutteluun. Yhdestä tassunsivusta oli tosi isosta kohtaa nahat irti. :(  Ei ihme kun Gimma tuntui olevan tosi kovassa viressä, mutta toiminta ei tukenut yhtään viretilaa. :/

Reenien jälkeen tein kootun listan mitä pitää jatkossa miettiä ja treenata:
 • seuruun käännökset => parempaa työskentelyä
 • zeta => kuuntelua ja vahvistelua
 • luoksarin stoppi
 • metalli => puulla iskuja ja yritystä saada hyppyä kapulan päälle pois
 • tunnari => paljon toistoja, nyt vain erittäin helppoja reenejä, jolla saadaan taas onnistumisesta kiinni!
 • kaukot => kotiharjoittelua
 • ohjattu => sorvatuilla kapuloilla, koska niitä käytetään kuulemma ulkomailla
  • olettaisin sorvattujen olevan matalampia, joten tässä tulee se meidän akilleen kantapää treenin alle
Reenien jälkeen Kennelrehun autolle hakemaan ruokaa. Jauhelihaa, mahaa, lohta, broilerin siipiä ja lohiöljyä. Noilla pärjätään taas pitkään!

Torstaina Gimma pääsi taas Jaana Timosen hoidettavaksi. Jaana on kyllä kiva ihminen ja osaa hyvin käsitellä koiraa. Gimman niska oli paljon parempi, mutta sama nivel oli taas vähän "poissa linjasta". Nyt kuitenkin se meni oikeaan paikkaan heti. Gimma on kyllä hieno elukka, antaa käsitellä, venuttaa ja vanuttaa itseään. Uusi aika otettiin taas marraskuun loppuun. Pitäähän Gimman olla kunnossa kun treenitään paljon! Varasin myös ensiviikoksi Gimmalle elukkalääkäri-ajan. Gimmallahan ei ole passia kun sen kanssa ei pitänyt mihinkään ulkomaille lähteä.. :) Mutta nyt se tarvitaan, niin ajattelin, että on selvempää kun käydään se samalla klinikalla missä rokotukset uusittiin hakemassa.

Torstai iltana kävin ostamssa Lotan ja Visan innoittamana Gimmalle lasten korokejakkaran. Illalla oli pakko tietenkin alkaa naksuttelemaan. Tavoitteena olisi, että jos korokkeella saisi Gimman tajuamaan merkillä asennon paremmin. Eli Gimma tajuisi asettua vastapäin minua. Ei tarvinnut kuin ottaa namit ja koroke esille niin Gimma astui jo toisella jalalla korokkeelle. Etujalat tulivat myös nopeasti korokkeelle, mutta niin tuli myös raapiminen. Se on kyllä niin syvässä tuolla!  :D Mutta päästiin tosi pian jo siihen, että Gimma kykeni jo vähän liikuttamaan takajalkojaan! Aivan tosi hienoa. Katsotaan nyt siirtyykö tämä koskaan tokon merkkiin, mutta ei tästä mitään hallaa ole vaikka ei siirtyisi. Otetaan sitten vaikka tajalkojen hahmottamis ja -käyttö treeninä. :) Olen yrittänyt tätä samaa reeniä suoraan merkillä, mutta silloin iski epätoivo. Malinuaa ei oikein tajunnut.. :D

Tällä viikolla olla myös pyöräilty. Tiistaina 5,43km ja keskiviikkona 4,9km. Nyt on varmaan pakko siirtyä jokirantaan vaan pyöräilemään kun en tykkää yhtään mennä siellä pilkkopimeessä. :( Mutta pupuja tuolla jokirannan varressa on ja sekös on niin kettuttaa että.. :( Yritän kieltää, yritän möyhentää, mutta tuntuu ettei se vaan tajua. :(

Viikonlopuksi lähdetään Savoon. Toivottavasti siellä on paaaljooon sieniä. :P Junassa saadaan istua onneksi vain 5h kun löydettiin hyvä yhteys. Ensimmäinen vaihtoehto oli 8h.. Suomen poikittaisliikenne on aika huonoa. :/ Lyhyempää yhteyteen kuuluu valitettavasti junabussi, joten toivottavasti mukaan ei mahdu yhtään asiakasta, joka ei halua olla koiran kanssa samassa bussissa..

2 kommenttia:

 1. Tunnariahdistuksessa meitä auttoi metsätunnari. Koirahan osaa aina metsässä tuoda sen oikean kepin vaikka sen viskaisi minne. Testaa: Lenkillä ota joku keppi käteen, tee tunnari viritykset ja vie keppi muiden risujen sekaan. Sitten vaan tunnarikäskyllä hakemaan. Näitä kannattaa toistaa muutama päivä.

  Sitten otat lenkille mukaan tunnarikapuloita. Teet alle tuon metsätunnarin ja sitten perään siellä metikössä tunnarin niillä oikeilla tunnarikapuloilla.

  Tämä auttoi meitä ihan ratkaisevan paljon. Toivottavasti toimisi teilläkin :) Ekalla kerralla tosin Kita otti väärän tunnarin suuhun, mutta sitten näin kun se mietti ja vaihtoi oikeaan. Sen jälkeen ei tuonut väärää lainkaan.

  Jos toimii niin kantsii tehdä tunnaria hetki vaan metsässä ja vuorotellen metsätikuilla ja oikeilla kapuloilla. Sitten vaan siirrät sen kentälle :)

  Tämä on musta sairaan hyvä kikka saada koira tajuamaan, että kyse on haistelusta eikä noudosta :)

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa. Meidän kannattaa nyt palata alkuun, noita käpytunnareita me alussa tehtiinkin. Mutta itse tunnaria me ei olla metsässä tehty. Kiitos vinkistä näillä ohjeilla edetään. Uskon, että tuollainen treeni-ohjelma sopii Gimmalle. :)

   Se on niin sula fakta, että tuolla onnistumisprosentilla mikä nyt on niin me ei edetä yhtään mihinkään..muuta kuin suota kohti.. :(

   Poista