10.12.2012

Huhhuh...nyt saa oikeasti vähän vasta lomailla!

Torstaina oli meidän joukkueen koulutus. Koirakoita oli useita ja päällimmäisenä jäi mieleen, että potentiaalisia toko-belggareita on paljon. Kivoja koirakoira, mukana on myös pari mustaa pupsia. <3 Tosi mukava päivä, toivottavasti kisoissa tavataan. :) Hanna toi Gimmalle TK4 nameja ja narulelun. Vähänkö ihanaa. <3 Gimma oli fiiliksissä narulelustaan ja minäkin koin sen käteväksi. Pienenä leluja se on helppo rutata käteen ja sitä kautta nopeasti esillä palkkaustilanteessa. Kiitos Hanna! <3

Perjantain-sunnutain vietin messarissa töissä. Perjantai oli leppoisa päivä, mutta lauantai ja sunnuntai tietenkin kiireiset. Meidän seura vastasi näytöshallista, joten siellä tuli vietettyä ovilla aikaa. Joidenkin oli tosi vaikea ymmärtää, että katsomossa ei saa syödä ja juoda ja oletetaan, että eihän säännöt juuri heitä koske. Onneksi suurin osa ymmärti, että kyse on säännöistä ja kaikkien niitä kuuluu noudattaa. Myös koirien pissaaminen ja kakkiminen sisällä oli jotain, mitä ei vaan pysty ymmärtämään.. Paljon tuli myös nähtyä tuttuja, mikä oli tietenkin huippua. Tuli myös nähtyä yksi henkilö, jonka muistan tokoilujeni alkuajoita (tämä kuulostaa ihan siltä, että olisin harrstanut mooonta vuotta :D ). Kerroin hänelle tämän hetken tilanteen missä ollaan ja mitä ollaan tänä vuonna saatu aikaiseksi. Hän onnitteli ja totesi, että "teillä on ollut sitten todella hyvä vuosi". Tulin tästä mielettömän onnelliseksi. Mutta palatakseni messariin niin myös kivoja esityksiä pääsi seuraamaan aitiopaikalta. Ehdottomasti hienointa oli Frisbeekoirien esitys. Areenan pohja oli vaan tosi karmiva, että minä en olisi yhtään liikettä siellä uskaltanut tehdä (liukas+polttava matto). Tosi kivan oloinen laji, mistä Gimma pitäisi ihan varmasti. Tosin loukkaantumisriski ihan hyvälläkin alustalla pelottaisi. Tottakai sitä piti myös tuhlata vähän rahaa (noin 90€ yhteensä) ja ostin Gimmalle ja Toukolle passeihin kuoret, Gimmalle kansion papereille, Topille Leuchtie-valopannan, lohilöljyä ja D&C foam-pallon. Saas nähdä kuinka kauan tuo foam-pallo kestää kun meillä on yleensä vain noita superpalloja. Kiva myös nähdä millainen tuo Leuchtie-panta on käytössä. Olen kyllä tosi tyytyväinen, että hommasin noille Orbilocit. Leuchtie-panta on materiaaliltaan sellainen kumiletkua, joka ei todellakaan kestä puremista tai repimistä (Gimma ja Toukohan sitä harrastaa aina kun vapaana juoksevat). Rukan neonkeltainen puolikuristava heijastinpanta jäi ostamatta kun se oli myynnissä ihan normihintaan.  Jotta ostokset ei jäisi tähän niin ostin Minnalle vielä enemmän kamaa. :D

Toivottavasti Messarista ostettu lohiöljy auttaisi Toukon jalkoihin. BioACT® OmegaVET™ on ainakin tieteellisesti todistetusti hyvä öljy. Pellavaöljyn kanssa tuota vuorotan ja katsotaan mihin lopputulokseen päästään. Toukolla on siis anturat todella kuivat, ne halkeilee ja kun menin heittelemään frisbeetä sen kanssa niin kynsien alapuolta tuli ihan verta. :( Kummallakin myös parit kylmänhalkeamat jo nyt, no se oli odotettavissa. Viimevuonna kun artikkeleita aiheesta luin niin jos halkeamat kerran tulevat niin sen jälkeen niistä saa riesan. :( Onneksi keli on tällä hetkellä parempi tassujen kannalta eli ei ole kovaa pakkasta+puuterilunta. Tekisi aivan älyttömästi mieli pulkkailemaan ja hiihtämään koirien kanssa, mutta mitään asiaa siihen touhuun ei ole ennen tassun parantumista. :(

Gimman kanssa tokoiltiin vähän pihalla sunnuntaina, seuraamisessa valuu herkästi eteen ja lieveilmiöt (painaminen ja poikittaminen) tulee esille. Ääntä ei päässyt yhtään vaikka tein sivuaskeleet, peruutukset ja täykkärit peräkkäin. Jäävissä ei ollut yhtään kuulo päällä, teki jonkun asennon ja sen jälkeen korjasi käskyn asentoon. Kaukoja tehtiin vähän pallo takapalkkana ja Gimma kykeni taas tekemään kaukoja pallo palkkana. Vähänkö elukka on tuuliviiri... Messarissa kuulin hyviä uutisia, että meille olisi tarjolla vapaaharjoittelukortti seuran halliin. Vähänkö hieno juttu!

Maantaina harjoiteltiin kaukoja ja vihdoin kokeilin käsikosketusta. Kaukoissa tekee hyvin kunhan keskittyy. :/ Mutta jossain vaiheessa on vaan pakko saada tekniikka toimimaan vaikka vire olisi korkea. Käsikosketusta alan käyttämään perusasentojen korjaukseen. Tämä supervinkki tuli Heidiltä. Eli sillä saa "kytsäävän" koiran kunnon ryhtiin! Gimma tajui käsikosketuksen aivan heti, ojensin käden, Gimma koski siihen ja sain merkattu kosketuksen. :) Vielä siis pitää siirtää liike sivulla istumiseen, mutta alku oli jo lupaava. Jotain on tosi helppoa Geelle opettaa ja jotain joutuu sitten veivaamaan maailman tappiin.. No sitä se on. :)

19 kommenttia:

 1. Mäkin olin sunnuntaina messarissa turistina. Hitsit kun ois tiennyt, että olet siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsit. En kyllä yhtään ihmettele vaikka en olisi sinua huomannut ohi kävelevän kun tuojotti vaan ihmisten käsiä. Muutenkin tuttuja oli vaikea tunnistaa kun olivat puhtaissa vaatteissa ja meikattuna. :D

   Poista
 2. Mäkin ostin koirien papereille kansion ja tuon pallon :) Oli kiva nähdä pikaisesti. Treeni-iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansioon ei mahdu agi- ja pk-kilpailukirja, typerää. :/ Tai sitten se iso sivu pitää uudelleentaitella. Treeni-iloa myös sulle, ensivuonna sitten Kitasta tuplavalio. ;)

   Poista
  2. Ääh voi perse ei muuten mahdukkaan :(( Ja olin niin katsovinani, että ostin kansion jossa vaan eka muovi on taittuva ja loput taskuja...ei sitten ollutkaan. Eihän tuolla mitään tee kun se on vaan rekkareille tarkoitettu. Pöh!

   Poista
  3. Joo ihan hanurista, mutta kait sillä on nyt jotenkin pärjättävä kun siihen rahat tuhlasi.. :( Jos jotenkin niitä isoja sivuja yrittäisi taitella uudestaan vielä isommiksi. En kyllä tiiä saako siitä siistin näköistä sen operaation jälkeen..

   Poista
 3. Minkälaisen kansion oikein ostit? Mun pari vuotta sitte messarista kennelliiton ständiltä hankkimaan kyllä mahtuu kilpailukirjat kaikki. :o

  Ja vielä tännekin iso kiitos kauppajuhtana toimimisesta <3 ! Huomena nähdään. :)

  VastaaPoista
 4. Meidän Lystillä on kylmähalkeamat myös. Olet varmaan ennaltaehkäisynä tossut jo kokeillut? Ja tassukarvojen leikkuut & rasvat ennen ulkoilua? Tulikin tuosta mieleeni, että Lystille pitäisi ostaa talvitossut. Kesätossuja on liuta. Kuivista anturoista ei toistaiseksi ole onneksi kokemusta, mutta tassurakkuloista siitäkin edestä. Oletko kokeillut kuiviin tassuihin sisäisten hoitojen lisäksi esim. yöksi kunnon rasvausta ja sukat päälle nuolemisen estämiseksi? Kunhan jotakin heittelen ihan pyytämättä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tossuttanut ennakkoon kun kaikki fleecetöppöset on kadonneet taloudesta kuin tuhka tuuleen (tilaus äidillä on päällä ja saadaan ne jouluna :) ). Meillä ei kerry lumi kiinni tassuihin (ei ole sellaisia karvoja) vaan pikemmiten ongelmana on melkein karvattomat tassut joihin sitten puuterilumi jäätyy ihoon.

   Toukon kuiviin tassuihin on nyt otettu käyttöön Bepanthen rasvaus ja sukatus joka ilta. Apteekissa sanoivat, että pitäisi auttaa kun uudistaa ihoa. Kokeillaan nyt näin. Myös Superkoira salvaa on kokeiltu, mutta katsotaan auttausiko Bepanthen paremmin..

   Ja saa heittää vinkkejä jatkossakin. :)

   Poista
 5. Teillä on sitten eri mekanismi kylmähaavaumien taustalla. Meillä lumipaakut jäätyvät tassukarvoihin kiinni (voi alla lumi jäätyä ihoonkin).

  Sisäisistä vahvisteista tuli vielä mieleeni sinkki ja b-vitamiinit (jotka ihan oikeasti tutkitusti auttavat), mutta muistelen teillä vitamiineja menevän ruokailun ohessa.

  Ulkoisista valmisteista unohdin sinkkisalvan (vauvojen Natusan tms.). Sen nimeen vannon nykyään! Kun Lystille tulee haavauma tassuun, laitan sinkkivoidetta ja aamulla haavauma on käytännössä kuivahtanut & kivuton. Salva ei varmaankaan kuiviin tassuihin ole ideaali, mutta haavaumissa voisi tepsiä.

  Lystille ei sopinut Bepanthen, pihkasalva, Betadine-kylvyt ym., mutta nämä ovat niin yksilökysymyksiä. Yksikin toimiva konsti riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kylmähalkeamat tulee juuri kun hienorakeinen kylmän sään lumi tarttuu hikisiin tassuihin. Lähde: http://www.nic.fi/~hra/Translations/Tassut.htm

   B-vitamiinia nuo ei saa erikseen, mutta niiden ruokavalio perustuu lihaan ja satunnaisesti saavat munia. Voisiko silti olla puute B:stä?

   Sinkkisalvan hyvyys on täällä myös todettu, se on tosiaan ykkönen kylmähalkeamiin! Bepanthen on siis tarkoitettu vain Toukon hyvin kuiviin tassuihin, mikä Lystin kuiviin tassuihin sitten auttoi?

   Poista
 6. Olemme lukeneet samaa lähdettä. :) Meillä syy on luullakseni tämä, suora lainaus linkkaamastasi artikkelista "Pääsyy on polkuanturoiden välikarvoihin kiinnijäätyvät jääpallot." Meillä turmiollisiin lenkkeihin on aina liittynyt nuo jääpallot. Inha vaiva, tuli kummalla mekanismilla hyvänsä.

  En uskalla nyt Lystin tassuja oikein hehkuttaa, mutta yllättäen sen tassut eivät oireilleetkaan syksyllä, vaikka oli märkää. Elokuun suolistotulehduksen jälkeen sillä oli labroissa kaksi B-vitamiinipitoisuutta alhaisia, toiseen sai pistokset ja toiseen tabletit. Syynä pidettiin imeytymishäiriötä, mutta onhan ruuassa voinut olla puutettakin. Olen jatkanut B-vitamiineja senkin jälkeen, kun arvot kontrolloitiin ja olivat normaalit. Sinkkiäkin se on saanut nyt tabletteina. Molemmista (B-vit ja sinkki) ell sanoi olevan hyötyä, kuten myös oikeanlaisista öljyistä. Voithan mittauttaa arvot, jos mietityttää?

  Lystin tassujen takana on monta syytä, joten en tiedä mikä niihin on toistaiseksi auttanut. Ehkä siitepölykauden loppuminen, ehkä broilerin syöttämisen lopettaminen ja eliminaatiodieetti muutenkin, tossut pahimpana kautena (myös sisällä nuolemisen estäjinä), B-vitamiini ja sinkki?

  Lystin pahin ongelma tassuissa on ollut rakkulat, olihan tassujen pinta vähän kuivakin, muttei halkeiluun saakka. Syksyn myötä tassujen pinnan kuivuus väheni, niistä tuli taas tummat ja joustavat. Yksi juttu voisi olla sekin, että kun ne ovat kunnossa, niitä ei tartte nuolla, minkä voisi ajatella ärsyttävän tai kuivattavan tassuja lisää. Siksi sukat voi olla Toukolle ihan hyvä juttu.

  Ennen ajattelin, että tassuvaivat on vaan "sellaista pikkuvaivaa". Keväällä vihdoin valkeni, että rikkinäiset tassut vaikuttavat kaikkeen. Kuin olisi kavioton hevonen. :(

  Kylmähaavaumista vielä, oliko se just linkkaamassasi jutussa, että sekin menisi geeneissä, jostakin siitä luin. Ei tietty niin iso ongelma kuin rekikoirien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä B-vitamiinia annat Lystille? Meillä ruokaan lisätään kalaöljyä/pellavansiemenöljyä (vuorotellen), dorwest easy-green:ä, kalkkia, biotiinia (sis. sinkin), c-vitamiinia, MSM-jauhetta ja merilevää. Ehkä tuossa oli kaikki.. :D Ja tosiaan raakaa syövät. Ruuassa on lisäksi mukana ihraa.

   Eviran sivuilta lainattu: "B-vitamiinien puute on harvinaista, koska vitamiineja saadaan yleisesti käytetyistä peruselintarvikkeista kuten maidosta ja maitovalmisteista, lihasta, kananmunasta, viljasta ja kasviksista. B-ryhmän vitamiinien puute johtuu tavallisesti huonosta ravitsemustilasta, jonka vuoksi sitä tavataan lähinnä runsaasti alkoholia käyttävillä tai tiukkaa vegaaniruokavaliota noudattavilla."

   Tuli muuten mieleen, että mitä Lysti söi silloin kun sillä oli tuota puutetta?

   Poista
 7. Lysti saa nyt ihmisten B-vitamiinisekoitusta, koska kaikissa eläinten vastaavissa on joko soijaa, maissia tai muuta Lystille sopimatonta materiaalia. Silloin kun Lystillä mitattiin matalat arvot, sillä oli tullut kaikki läpi noin 3 viikkoa ja syönyt suurin piirtein pelkkää riisiä eli oli vegaaniruokavaliolla. :/ Sehän ei voi syödä B-vitamiinilistan tuotteista maitoa, viljaa, kasviksia tai lihaa. Matalat pitoisuudet sillä oli B1-, B9 ja B12-vitamiineissa. B12 erityisesti mittaa paljonko maha-suolikanavasta imeytyy tavaraa eli se sopi imeytymishäiriöön, minkä näki jo koiraan (ja kakkaan) katsomalla. Sillä sen hengenlähtökin oli niin lähellä - kun ei ollut löytyä proteiinia. Onneksi löytyi keitetyt kananmunat, ahven ja seiti. Sinä muuten taisit siitä seitistä lopulta vihjaistakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No noihin tietoihin perustuen en usko, että meillä ei ole puutetta B-vitamiinista. Kun tosiaan hyvin harvoin saavat edes puuroa tms. :)

   Minä taisin siitä seitistä vihjata. Yritän olla hintatietoinen koiria ruokkiessa, harvoin meillä syödään lammasta tai heppaa. Kaurista ja peuraa useammin kun niitä täällä jää autojen alle (Mika kuuluu suurriistavirka-apuun ja niistäkin elikoista vain ihmisille kelpaamaton osa päätyy koirille). :) Mutta siis joka tapauksessa pyrin syöttämään eri eläimiä ja kalaa, jotta ruokavalio olisi monipuolinen.

   Poista
 8. Kiva kun tykkäät lelusta, ole hyvä :D Ja jes, hyvä että pääsette treenaamaan! Munkin pitäisi aktivoitua näissä omatoimitreeneissä, varsinkin aksan suhteen.. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottelen edelleen päätöstä siitä vapaaharjoittelukortista.. :X Mutta hei, jos tokoilut kiinnostaa niin meistä saa seuraa (kunhan se vapaaharjoittelukortti saataisiin..). :D

   Poista
 9. Siis todella kiinnostaa :D Mä voisin treenaa vaik kaks kertaa päivässä, mut täytyy vähän rajottaa et sais graduakin eteenpäin.. Mut sovitaan tammikuulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on siis samansuuntaiset suunnitelmat! Gradu... *yritän olla voimatta pahoin..* Jes, tammikuuta odottaen.. :D

   Poista