25.1.2013

Hiihtoa

Gimma on saanut vetää lonkkaa ja Toukon kanssa käytiin hiihtämässä. On se vaan kivaa touhua! Matkaa kertyi 7,19km. Ihan kivasti meni muuten, mutta kaaduin kolme kertaa. Hitto kun inhoan yhtä kohtaa tuolla ladulla. :X Ladulla kurvin kohdalla on kuivunutta pujoa ja vaikka miten yritän varoa niin siihen kun suksi ottaa kiinni niin matka tyssää kuin seinään..lopun varmaan arvaatte..turvalla ollaan.. Toinen kohta tuli kun edessä oli ohitettava ja Toukkis siitä kiihtyi ja oikaisi ladulla.. Taas matka vauhti tyssäsi kun oltiin päästy ohi, mutta onneksi kun edessä ei näkynyt ketään niin Toukkis alkoi taas ottamaan vauhtia alleen. Suksi luisti kyllä hyvin kun muistin voidella ne, mutta täytyy katsoa saisinko jostain pidempiä sauvoja kokeiluun. Hiihdon lopuksi juotin koiran ja yksi mies hiihti ohitsemme (juotin ladun vieressä pientareen puolella) ja huikkasi tervehdyksen. Touko tietenkin päästi karmivan haukahduksen. Minä en ymmärrä, miksi se ei vaan totu asioihin. Tuokin oli vain puhuva aikuinen ihminen (joka tietty yllätti vähän koiran kun se oli juomassa palautusjuomaa), mutta ei sen kummempaa. Päätimme isännän kanssa, että Toukkis viedään kastroitavaksi ennen Slovenian reissua. Toivottavasti se voidaan kastroida (eli sisuksistä löydy mitään yllättävää) eikä pissavaiva siitä yltyisi. :( Minusta Toukkis muutenkin reagoi tosi voimakkaasti nykyään ääniin vahtihaukulla, Eikka-Einari puskee vahvemmin vaan läpi  mitä vanhemmaksi Touko tulee. :( Luulisi, että koira vahvistuisi iän myötä? Kaupan päällisiksi Toukolla valui virtsaa hillittömästi kotona. Annoin sen juoda aivan liikaa..tyhmä minäkin.. :(

Huomenna sitten aamusta Vuokkosille. Jännittää jo! :) Vuokkosilta saa ostettu meidän joukkueen tukituotteita. Tule vaan vetämään hihasta! :)

4 kommenttia:

 1. Voi Toukoa.. Vaihtoehtojahan on karkeesti kolme; koiran reagointi pahenee, ei muutu tai paranee iän myötä. Reaktiot myös on juuri niin tilannekohtaisia, viedäänkö koiraa sille vaikeisiin tilanteisiin viretilassa, jolloin asiat ovat sille kaikkein vaikeimpia? Vai viedäänkö koira kenties sille vielä suht helppoon (ja usein tuttuun) paikkaan optimaali vireessä? Toivottavasti Toukon osalta kastrointi onnistuu hyvin ja hormonien muutos tasoittaa isoimpia särmiä.

  Isosti tsemppiä huomiselle! Hyvällä fiiliksellä vaan katsomaan tän hetken taso! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuohan on ne vaihtoehdot.. Onneksi Touko tajutessaan, että se normaali aikuinen ihminen niin ei enää välitä vaan jatkaa omia touhujaan, mutta.. En voi sille mitään, että en täysin pysty vaan ignooraamaan sen käytöstä..ottaahan se pattiin kun se tuolleen tekee. Eihän se ihminen voi tietää, että tuo on vaan tuommosta Eikka meininkiä kun toinen röhäsee niin että peräsuoli pullistuu.. Ja ymmärrän nuo viretila jutut, mutta..miten sitä voi aina tarjota helppoja paikkoja ja pitää sille optimaalinen vire?

   Ja kiitos tsempeistä. Toivotaan etten koomaa. :) Onneksi Niina tulee tukijoukkoihin. <3

   Poista
  2. Meinasin tuolla viretilajutulla sitä, että tuleeko hommat mitenkä esiin arjessa, elossa ja olossa. Jotkut kun onnistuu jotenkin huomaamattaan (tai tarkoituksella) koiran eloa pehmentämään valinnoillaan. Mie en kanssa ymmärrä, miten jotkut onnistuu tuota harrastamaan suurimman osan elukan eloa..

   Poista
  3. Arjessa nimenomaan. Suurin asia olisi varmaan, että minä kykenisin sulkemaan koiran käyttäytymisen ja olla välittämättä siitä..

   Poista