7.5.2013

Reissu Sloveniaan ja takaisin

Sunnuntaina 28.4 pakattiin kimpsut ja kampsut; suuntana Helsinki-Vantaa. Niina auttoi meitä ja kyyditsi meidät kentälle. Lentoa ennen jännitti ihan sikana, Gimma punnittiin, häkki turvatarkastettiin ja koira jätettiin häkkiin lentokenttähenkilökunnalle odottamaan lentoa. Vedimme häkin vielä nippusiteillä kiinni, että varmasti Gee pysyisi sisällä. Onneksi Gimma oli häkissä suhteellisen rauhallisesti, katseli ympärilleen ja vähän läähätti. Meidän turvatarkastuksessa jännitti hieman FitDog jauheet, mutta reppua ei pyydetty edes avaamaan. Lento meni ok, eikä mitään pahempia ilmakuoppia tms ollut. Roomasta kun tultiin koneesta ulos niin koiria otettiin myös ulos. Boksien käsittely oli aika roisia.. :/ Koirat löytyivät kentältä vähän tuurilla, yritin kysyä apua, mutta henkilöstö osasi hyvin huonosti englantia. Kentällä oli lisäksi todella kuuma. Seuraavaksi Mika lähti hakemaan vuokra-autoa. Tunnollisena Suomalaisena ajoi pikaparkkiin kun me odotimme bussi-/taksikaistalla. Sieltä siis muutkin hakivat ihmiset kyytiin. Parkkipaikka oli aivan jumissa ja syykin selvisi. Joku oli jättänyt auton parkkiin keskelle tietä eikä siitä päästy ohi. Autot olivat Italiassa muutenkin tosi lommoisia ja parkkeerauskulttuuri todella mielenkiintoinen. Saimme pakattua auton jonon seistessä ja poliisit tulivatkin sitten jonoa purkamaan ja pääsimme pois kentältä. Gimma ja Rosso matkustivat takalootassa pääosin ilman suurempia kähinöitä. Ajattelimme ajaa kentältä pois ilmaisia teitä pitkin noin 100km verran ja etsiä yöpaikan. Yöpaikan löytyminen ei ollutkaan ihan helpoin nakki kun koiria ei saanut ottaa hotelleihin. Onneksi löytyi paikka, jonne saimme koira ja nukuttua. Seuraavana päivänä jatkoimme maisemareittiä pitkin Koperiin. Hotelli löytyi kivuttomasti ja huoneessa oli ilmastointi!

Auto pakattuna kotipäässä
Sinne se jäi ja Italiaan se tupsahti :)
Meillä ei nuku koirat sängyssä..sanoo Mika.. ;)
Tämmöseen linnaankin eksyttiin matkan varrella
Käytiin myös tämmöisessa luolastossa, kokoa on vaikea selittää..se oli  ISO..ja sieltä sammui valot kesken opastuksen, onneksi ne tuli päälle uudestaan.. :D

Keskiviikkona oli aamusta eläinlääkärin tarkastukset. Todella pintapuoleisesti katsoivat koirat ja paperit. Tämän jälkeen oli suoritusjärjestysarvonta, jonne joukkueenjohtaja meni. Gimman kanssa tulisimme suorittamaan iltapäivällä. Illalla oli vielä avajaiset ja siinä vaiheessa alkoi tuntua toden teolla, että nyt ollaan isommissa kisoissa. Hyvä ettei itku tullut, taisi olla tunteet pinnalla. :) Avajaiset meni hyvin, siellä me joukkueasuissa pönötettiin. :)

Elukkalääkärin tarkastukseen pääsyyn odottelua..
Lisää odottamista
Elukkalääkärit olivat armeijan väkeä
Suomen joukkue marssii stadionille

Avajaispönötystä

Team Finland

Torstaina oli viralliset harjoitukset, harkat meni ihan jees. Mika liikkuroi meitä ja Kaarina teki tunnarin. Alusta tuntui hyvältä ja fiilikset oli mukavat. Koirien jaksaminen vaan jännitti.. :)

Perjantaina aloitettiin kisapäivä makuilla. Tämän jälkeen katottiin Marian suoritus ja suunnattiin hotellille. Oli tulossa todella kuuma päivä eikä ollut yhtään halua pitää koiraa kisapaikalla. Aurinko paistaa suoraan ylhäältä ja kisapaikalla oli kunnon paahde. Yksi koira oli jo hyytynyt kehään ja yksi saanut suorituksen jälkeen lämpöhalvauksen. Gimmalle oli viritetty lentoboksi kentän viereen, joka oli peitetty lakanalla. Ensimmäinen kerta kun se tuolleen joutuu kentän vierellä olemaan, autoon ei voinut kuvitella koiraa jättävänsä. Aamulla Gimma oli saanut ruuan ja juotin FitDogin energiajuomaa paikanpäällä. Ihan hyvä suoritus, loppuakohti Gimma väsyi silminnähden. Kaukot nollaantui hyytymisen + paineistumisen takia. :( Päivän tuloksena EVL2 231,25p, sij.7.

Video näyttää loppuvan kesken, asia korjataan. :)



Kun pääsimme kisapäivän päätteeksi hotellille niin Gimma oli niin väsynyt ettei pienellä tönimisellä herännyt. Pelästyin jo, että onko se terve..no olihan se onneksi kunnossa, todella väsynyt vain. Pissilenkin jälkeen Gimma pääsi takaisin hotelliin nukkumaan ja me lähdimme joukkueen kanssa syömään. Enemmän ja vähemmän auringosta kärvähtäneitä Suomalaisia nautti hyvästä ruuasta. :)

Lauantaina oli vapaapäivä. Me kävimme kiertämässä Koperissa ja loppupäivästä shopattiin kisa-alueella. Illalla oli "gaalaillallinen", johon meidän joukkueesta osallistui meidän lisäksi Miia ja Janne. Kiva ilta kokonaisuudessaan. :)

Tänne käveltiin jo ruutiinilla..vrt. Thaimaan tiikeriluolatemppeli 1237porrasta..
Kivannäköinen torni
Sunnuntaina oli toinen kisapäivä ja nyt oli käänteinen lähtöjärjestys (ensimmäisen päivän paras starttaa viimeisenä). Meille siis osui taas lähtö keskipäivän jälkeen. :/ Onneksi nyt tuuli eikä kuumuus tuntunut niin kamalalta. Hotellin olimme luovuttaneet jo aamusta, joten koko päivä piti koiraa pitää kisapaikalla boksissa. Tänään en antanut aamusta ruokaa Gimmalle vaan ajattelin kokeilla FitDogin energialla menemistä. Olin laittanut jauheet edellisenä iltana pulloihin ja paikanpäällä sheikkasin ne. Energiajuoma oli jaettuna kahteen pulloon kun sitä ei suositella säilytettäväksi pitkiä aikoja lämpimässä (veden laitoin sitten vasta seuraavaan kun edellinen oli juotu). Juomaa meni ja piti alkaa lopuksi tarjoamaan jo vettäkin. Gimma kun normaalisti juo todella huonosti niin tuolla sai olla todella tarkkana. Ennen yksilösuoritusta kävin vielä suihkuttamassa Gimman märäksi kisapaikan vedenottopisteellä. Tänään Gimma jaksoi paremmin. Harmittava virhe tuli luoksarissa kun Gimma tuli stopista läpi. Oma vika kun en ottanut treeneissä stoppia ensimmäisen kisapäivän jälkeen..sitä ennakointia odotellessa... :D Tunnarissa Gimma ei  kumpanakaan päivänä päässyt lähellekään Suomessa tehtyjä suorituksia (veikkaisin yhdistelmää paine + helle). Päivän tuloksena EVL1 261,5p, sij. 4. Kokonaiskilpailussa Gimma sijoittui viidenneksi. Suomen joukkueesta Udo ja Gimma olivat ainoat ykköstuloksen saaneet. Saa olla tyytyväinen! Muutenkaan kisoissa ei tullut yhteensä kuin viisi ykköstulosta. Itävallan joukkuejohtajakin tuli vielä onnittelemaan meitä hienosta suorituksesta.



Kaikki kisakuvat Gimmasta on ottanut Janne, kiitos kuvaamisesta.

Seuruuta
Lisää seuruuta

Hyppynouto

Ohjatun merkki, hyvä vauhti ja fokus!

Merkiltä kapulalle
Luoksarin maahanmeno
Ruutuun!
Suomen tiimillä oli pääosin hyvä tsemppi päällä ja jaksettiin kannustaa toisiamme. Oli aivan ihana tunne kun pääsi kehästä pois ja joukkuekaverit tuli halaamaan. Koskaan en ole jännittänyt kehän laidalla toisten suorituksia yhtä paljon kuin tuolla. Lisäksi meillä oli mahtava joukkueenjohtaja (ja vaimo!) joka toimi pallokoneena ja antoi tukea hermoheikoille kisaajille. Lisäksi mahtavat kepot! Tätä reissua ei ihan heti tule unohtamaan. :)

Kumpanakin kisapäivänä Gimman suusta ei päässyt pihaustakaan ja toisen päivän kaukoissa huusin kimeällä äänellä Gimman istumaan eikä se loikannut yhtään. Siitä voi päätellä miten paljon kuumuus vaikutti. Suomessa ei tulisi kuuloonkaan kimitus ja sivuaskeleissa pitää olla äänenpainon kanssa todella tarkkana.

Tulokset alla kopsattuna kisasivuilta. Ensimmäinen tulos koirakon nimen jälkeen on perjantain tulos, toinen sunnuntain tulos. Jälkimmäisenä pisteet yhteenlaskettuna, jota kautta mestaruus jaetttiin. Voittajasta jäätiin siis 17pistettä. Olen todella tyytyväinen meidän kumpaankin suoritukseen. Aina voi jossitella, mutta se on niin turhaa. Joukkuetuloksiin laskettiin joukkueen kolme parhasta tulosta yhteen (koirat saa olla luokista CAT 2 & CAT 3). Joukkueena Sveitsi sai kultaa, Suomi sai hopeaa ja Saksa pronssia. Kokonaisuudessan Suomen ainoat mitalit olivat agilityn yksilöhopea ja tokon joukkuehopea.

Suomen hieno toko-tiimi kisan jälkeen
Palkintopallilla
Yksilökilpailun voittajat
Palkintojen jaon jälkeenkin otettiin kuvia :)
Me ja pytty
Overall Results Class 3

  1. GER   Frederike Goetzendorf  The Charmed Witches A'Hailey 229,50 280,25 509,75
  2. SUI    Désirée Jenny                Ain de Vulcain 257,75 242,00 499,75
  3. AUT   Doris Kriz                     Felice vom Heustadlwasser 232,25 264,50 496,75
  4. FIN    Sari Nieminen               Udo des Crétuz Neufs 229,25 265,50 494,75
  5. FIN    Eeva Jalovaara              Ruutipussi Gimma 231,25 261,50 492,75
  6. FIN    Maria Montell               Off Line's First One 235,00 248,00 483,00
  7. GER   Helmut Schlagmann       Emma 242,00 234,00 476,00
  8. FIN    Miia Lönnqvist              Tammikallion Femma 239,50 229,25 468,75
  9. CZE   Vilemina Kracikova       Dargo Novterpod, s.r. pE Int.Ch. 234,75 222,25 457,00
  10. GER   Klaus-Dieter Wilken      Fionne vom roten Merlin 204,50 237,75 442,25
  11. GER   Ulla Claus-Graf             Kiki Airport Hannover 220,50 219,75 440,25
  12. POL   Andrzej Morawiec        Nord Druga Era 207,25 213,75 421,00
  13. SUI    Janine Metzler               Haifa vom Urnerland 206,00 210,25 416,25
  14. AUT  Christian Steinlechner     Danou von der Simmeringer Haide 210,75 182,25 393,00
  15. FIN   Sari Pehkonen                Tulikuuma Oljenkorsi 108,75 205,50 314,25
  16. NED  John van Hemert            Mr. Briskey of Dark Brightness 35,00 56,25 91,25

Toivottavasti joukkuetuloksetkin saataisiin nettiin niin laitan ne tähän. :)

Päättäjäisten jälkeen lähdimme suoraan kotimatkalle maksullisia teitä pitkin. Nämä tiet olivat erittäin hyvässä kunnossa ja pääsimme ajamaan reippaasti. Päästyämme Roomaan otimme parin tunnin unet huoltoaseman pihalla. Pieniä ongelmia aiheutti auton tankkaus (vuokra-auto luovutetaan tankki täytenä) kun emme löytäneet yhtään asemaa, joka ottaisi vastaan VISAa yöllä. Aamulla tankkasimme auton ja palautimme sen. Lentokone oli tällä kertaa täynnä myös koirien osalta (neljä koiraa). Niina oli taas meitä vastassa kukkapuskan ja luun kera. <3 Lopuksi on hyvä todeta, että ennen kaikkea minulla on ihana koira. Gimman kanssa on kiva olla, elää ja liikkua. <3 Lisäksi minulla on ihana puoliso. <3

Gimma ja Niinan antama luu

Niinan antamat kauniit kukat <3

32 kommenttia:

  1. Paljon Onnea! Upeasti menneet kisat, hieno koira ja lisäksi yhteistyönne näyttää kivalta (se paras juttu mielestäni). Ehkä Gimma ja sinä olette ns. "match made in heaven"?

    Enkä kyllä ihmettele, jos oli Suomi-puku päällä herkistyminen lähellä. En minä voi noita kuviakaan kuivin silmin katsoa. Oli kiva yrittää seurata tapahtumia online, pääsi jotenkin tunnelmaan mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä uskon myös, että Gimma on elämäni koira. <3 Välillä niin helvetin rasittava, mutta siitä en luopuisi mistään hinnasta. :)

      Onneksi kisat on ensivuonna Suomessa niin pääsee paikanpäälle fiilistelemään. :) Se tunnelma on kyllä hieno, ainakin ensikertalaiselle.

      Poista
  2. Onnea maailman valloituksesta :) Hienoa työtä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Oli tuo aikamoinen lämpöshokki koiralle, mutta parhaansa se yritti. :)

      Poista
  3. Mä täällä ihan tippa linssissä luen sun reissukertomusta :) Varmasti ihana kokemus koko reissu. Nyt sitten kohti SM-kisoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Jos ei muuten SM-kisoihin päästä taaskaan niin onneksi EVL:aan pääsee yksilönä. :)

      Poista
  4. Katsoin nyt perjantain videon. Se oli tosi hienoa työskentelyä -hyvä te! Harmi ne kaukot :/ Näin katsojan näkökulmasta siirtymät oli todella (!) pitkät ja ohjatun kapulat hillittömän suuret :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmittaahan nuo kaukot, mutta turha sitä on miettiä. :)

      Nuo siirtymät oli joka kerta kentän poikki, siis pisimmät mahdolliset. Ohjatun kapulat olivat isot, mutta ne oli todella hyvät. Vaikka aurinko paistoi mistä kulmasta tahansa kirkkaana niin nuo superisot kapulat näkyivät. :) Isossa metallissa oli hillittömän iso keskikohta. Yleensä käytän keskikokoista, mutta tuolla muut koot oli niin pieniä ettei voinut edes harkitakaan niiden käyttöä. Lisäksi tunnari viimeisenä oli erittäin hankala kun koirat olivat jo niin puuskuttavia, että haistelu oli hankalaa.

      Poista
  5. Onnittelut hienosta tuloksesta ja joukkuehopeasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt voidaan taas tulla esineruutuilemaan. :)

      Poista
  6. Hurjasti onnea hienoista suorituksista! Oli varmasti hieno reissu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Slovenia on kyllä hieno maa ja sinne kannattaa eksyä jos mahdollisuus tulee. :)

      Poista
  7. Viidessija on hieno saavutus yksilötasolla ja jo ykköstuloksen teko isoissa skaboissa - onnea ja isosti! :)

    Katsoin ekan päivän videon. Gimma veti sika hienoa sarjaa! Harmi, että kaukoissa uupumus puski läpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja kiitos tuhannesti avusta. <3

      On se harmi, että Gimma uupui kaukoissa. :/ Parista plusasteesta helteeseen on aika iso muutos, mutta minkäs sitä voi kun täällä Suomessa asuu. :)

      Poista
  8. Gimman rintamerkki on muuten tosi hyvä - sillä löytyy vähän isommastakin lössistä pikkukuvasta. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa kiinnitin huomiota, että kisapaikalla oli paljon ulkomaalaisia koiria isoilla valkoisilla rintamerkeillä. Suomessa nuo ei taida olla niin yleisiä?

      Poista
  9. Onnea kovasti upeista suorituksista! :) Kuvistakin välittyy, kuin mieletön reissu on ollut! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että välittyy. <3 Kuvia olisi vielä miljuuna, mutta ei tässä hädässä jaksa niitä käsitellä. Kaikesta huolimatta hieno reissu vaikka raskas olikin. :)

      Poista
  10. Paljon onnea hyvistä suorituksista! Täällä jännättiin teiän puolesta! :) Hyvä te!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos mukana elämisestä. Aina ei voi onnistua, mutta hienosti nuo kisat meni tälläkin vaatimattomalla kokemuksella. :)

      Poista
  11. Jes, näitä jännitettiin ja hyvinhän ne meni! Hienon näköisiä liikkeitä, vaikka kuuma olikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt tietää, että pitää kunnolla vaan kannustaa koiraa kun se alkaa hyytymään. Tuo kimeä "istu" kaukoissa tuli mieleen aika loppuvaiheessa vasta, mutta eihän noita kikkoja voi tietää kun ei ole tullut tommosiin tarvetta. :)

      ps. Broilerin sydämet maistuivat hyvin ja eikä säilyvyyden kanssa ollut ongelmia.

      Poista
  12. Itku tuli, hyvä työ <3 :´)! Oon niin sairaan ylpeä teistä, Gee oli super ja sä vedit ihan proona! Loistavat ekat mämmämmät molemmilta. :) Hopiaa ja teidän hyviä suorituksia pitää juhlia, kuhan taas nähdään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti juhlitaan! <3 Itsestäni en tiiä, mutta Gee veti hyvin. Mm. tuossa ekan päivän seuraamisen alussa olin menossa luoksariin, liikkuri toteaa siinä "heelwork" meitsi: "aaa, okei". :D Seuraamisessa tyrin pahimmiten kun en osaa kääntyä vaan sudin miten sattuu.. No onneksi tuo malinuaa ei ota tuommosista "pikkuseikoista" nokkiinsa. ;)

      Poista
    2. Minuun nähden sinä sudit kyllä harvinaisen vähän. :D Ja ne vähätkin Gee paikkaa. :)

      Poista
  13. Onnea viidennestä sijasta, joukkuehopeasta ja ykköstuloksesta! :) Tosi hienon näköstä työskentelyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nyt ollaan taas yhtä kokemusta rikkaampia. :)

      Poista
  14. Onnea hienoista tuloksista! Oli kiva lukea teidän reissusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Paljon varmaan jäi vielä kirjoittamatta, mutta ajattelin, että parasta se on mahdollisemman nopeasti jotain raapustaa ylös. Ensivuonna kannattaa tulla katsomaan Suomessa olevia skaboja, niissä on ekaa kertaa uusien sääntöjen mukaiset kokeet (CAT 1-3). :)

      Poista
  15. Onnea hienoista tuloksista reissussa! Nuo matkat on niin älyttömän muistorikkaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. <3

      Ei voi kun ihailla sinun Meten taivalta, aivan mahtava. Monen koiran kanssa ei tuommosiin suorituksiin kyetä. Metelle haleja. <3

      Poista
  16. Onnittelut hienoista tuloksista!!

    VastaaPoista