20.9.2013

Jessican opissa

Torstaina käytiin kouluttautumassa Jessicalla. Gimman ongelmina otin noudon luovutusasennon, ääntelyn ja käännökset vasemmalle. Luovutuksissa sain hyvän ja yksinkertaisen vinkin; pyydä koiraa korjaamaan ja palkkaa kunnes se on oikeassa asennossa. Palkkauksessa pitää muistaa olla rauhallinen. Gimma korjasi itseään yllättävän helposti, vähänkö hienoa! Tästä on hyötyä niin ohjatussa kuin pk:ssa jos tulee vinossa luovutukseen. :) Lisäksi katsottiin vähän erilaisia palkkaustapoja nostoja ajatellen. Yllättävän hienosti Gimma kesti vaikka tehtiin metskulla, se kun ei ole Gimman lemppari. ;) Samalla tehtiin huomio, että Gee ei osaa tulla eteen luoksarissa. Monta kertaa teki väärin eli niitäkin pitää harjoitella! Ääntelyyn puututtiin lyhyesti ja ytimekkäästi mustavalkoisesti. Jos päästi äänen mennessä merkille niin höpöhöpö ja uusi lähetys. Kun äänettömästi meni merkille niin palkkaus. Toiselle menetelmällä laitettiin nameja maahan ja luvalla sai ne syödä, uusi lupa ja merkille. Ei tullut ääntä, mutta tässäkin jos tulisi niin uusinta. Samaa mustavalkoisuutta tehtiin ruutuun lähtyksessä. Hienoa jos tämä toimisi! Vasemmalle käännöksien parantamiseksi tehtiin käännös vasemmalle ja siitä suoraan peruutusta. Tämä tehosti heti Gimman takapäänkäyttöä. Lisäksi käännös-seis -reeniä kokeiltiin. Nyt on taas eväitä talvea varten. Jessica on kyllä hyvä kouluttaja, tykkään hänen tyylistään. :)

Koulutuksen jälkeen juttelin yhden aktiivisen ja kokeneen pk/toko/agi -harrastajan kanssa Gimman kunnosta ja siitä miten Gee hyytyi mielestäni kokeessa aika pahasti. Häneltä saatiin todella hyviä vinkkejä pyörän kanssa kuntoiluun ja hän avasi minulle hänen tapaansa kohottaa koiran kuntoa. Eli nyt yritämme kohottaa kuntoa pari kertaa viikossa pyöräilemällä. :)

Pieni yllätys tuli viikolla kun Kennelliitolta tuli postia. Ajattelin jo, että mitä me nyt ollan tehty..mutta yllätys olikin ihan mukava. :)

Kennelliitolta postia
Aikas kiva :)

Niina tuli käymään kylässä ja hakemaan autoa lainaan. Gimma pöllysi karvaa aivan älyttömästi. Nyt viimeistään oli pakko ottaa Furminaattori kauniiseen käteen ja toimia. Lopputulos oli aikas hyvä taas. :) Joku on joskus sanonut että malilta ei lähde paljon karvaa..no mikä on kenenkin mielestä paljon.. Gimmasta lähtee minusta paljon karvaa, miten lyhyessä turkissa voi ollakin noin paksu villa??

Pari vetoa suoritettuna..tästä se lähtee..

..ja tämä oli lopputulos! Furminaattori on kyllä hyvä, ei sitä turhaan kehuta.

Touko on ahkeroinut metsässä. Lintuja ei ilmeisesti ole hurjasti ollut pohjoisessa, mutta Touko on päässyt toimimaan elementissään. Se on kyllä niin ihana, mennään täysillä tai nukutaan, ei ole välimuotoja. <3 Touko oli päässyt myös harjoittelemaan tiedottamista. Pieni on taas kehittynyt niin hurjasti. <3

Mamman pikku-poika <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti