25.9.2013

Tokoa!

Mentiin pitkästä aikaa tokoilemaan, mukaan saatiin seuraksi Riikka lauman kera. Riikalta tuli todella hyvä vinkki eteenistumisen (ja siitä eteenpäin kapulankin luovutuksen) suoruuteen. Unohdettiin kokeilla sitä, mutta kokeilen sitä kotona. Katsotaan sitä sitten kun nähdään seuraavaksi! Gimman ohjelmaan kuului ensin seuruu. Siinä se oli aika kierroksilla ja levisi aika monta kertaa. Onneksi Riikka oli katsomassa niin ei tarvinnut yksin arpoa palkkaamisen kanssa. Sitten luoksaria, jossa otettiin pelkkää seisomista. Otin vaan avo-matkalta kun en osaa heittää palloa pidemmälle. :P Nämä stopit oli jees. Sitten otettiin kaukoja. Gimmalla meni herkästi pakki päälle ja kunnon seiso-istu-seiso -vaihtoja ei saatu aikaiseksi. Ehkä lähdin turhan nopeaan vaikeuttamaan..? Jatketaan siis kotireenejä. :) Sitten tunnari. Lähti vauhdilla äänen kera, mutta haisteli todella hyvin ja rauhallisesti vaikka kapuloita oli paljon. Oma tuli. :) Lopuksi vielä merkkiä ja ruutua. Muutaman kerran pääsi ääni, mutta toistolla turpa pysyi tukossa. Ehkä toivoa ei kannata menettää..?? :D On se tokoilu vaan kivaa!

5 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Eli koira laitetaan makuulle eteen. Siitä pyydetään se eteen niin että etujalat pysyisivät paikoillaan. Koira oppii näin keräämään itsensä eteen eikä tule sen vuoksi herkästi vinoon. MUTTA siis en ole kokeillut tätä, joten ei ole vielä omia kokemuksia. :)

      Poista
    2. Ja tää vinkki tuli Sirkeltä. Mullakaan ei ole omakohtasta kokemusta.

      Poista
  2. Ei toiminut meillä tuo, kun joskus testailin. Mutta koirat ja ohjaajat on erilaisia ja kaikki ei tokikaan toimi kaikilla. Meillä parhaiten on toiminut sillä, että on vaan hinkutettu niitä joka julmetun ilman suunnasta. Jos tulee vinoon, pyydän korjaamaan ilman apuja niin kauan, että on suorassa -> kehun -> uusi toisto. Palkan saa vain kun tulee kerrasta oikein. Otan näitä ihan sitenkin, että koira tulee selän takaa ja esim. perusasennosta eteen istumaan eli oikeasti joka kulmasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gimmalla on tosi vahva halu perusasentoon. Joten jos pyydän korjaamaan niin lopulta se yrittää runnoa itseään väkisin sivulle. Siksi olen palkannut jos korjaamisen seurauksena suoristaa itsensä. Tämä on hankala juttu johon ei oikein oma taito riitä. :(

      Poista