16.9.2013

VK1 Ruutipussi Gimma

Minä, Gimma ja Niina -tästä ei tiimi parane!

Otsikosta ehkä selviääkin jo olennainen.. :D Tottikseen oli tarkoitus mennä ja tehdä vähintää 70pisteen tulos. Lauantain hieno maasto jo täytti tavoitteet täysin, olen niin onnellinen Gimman jäätävän kovasta juoksusta. Tottiksessa jännitti ihan sikana ja se näkyi hillittömänä tuskana koko suorituksen ajan. Unohdan kehuakin koiraa kun elän vaan tuskaa eteenpäin.. Tottiksesta tuli kuitenkin 89p. Tuomarina oli Tero Oravasaari, joka vaikutti todella tarkalta. Hän antoi suorituksen jälkeen hyvän palautteen, jotta jatkossa osaan jatkossa välttää turhat pistemenetykset. En esimerkiksi tiennyt, että noudoissa ei saa sanoa istu enää ennen heittoa. No oppia ikä kaikki. :) Tottiksen aikana ja jälkeen iski taas jumalaton ketutus. :( Arvostelen itseäni jo ennen kuin tuomari.. :( Videolta katsottuna suoritus ei taaskaan näytä niin pahalta miltä se tuntui. Esim. hyppynoudon kolautus + kapulan luovutus sivulle ei ollut mitenkään selkeä koira tyrii -juttu. Ensinnäkin heitän liian läheltä estettä. Kapula oli jotenkin ihan villin oloinen (siksi koska en ole tuommoseen ennen koskenut :D ), pakko mennä ostamaan tuollainen. Joka tapauksessa minun heittotaidoilla tuo on aivan erilainen heittää kuin "normaali" kapula. Eli jätin liian lyhyen tilan, jotta Gimma olisi saanut kunnolla vauhtia menohyppyyn (takaisinpäin se hyppäsi hyvin). Luovutus sivulle johtuu taas lyhyestä välistä ja siitä, että se kompastui tms. juuri vasemmalle eikä saa hidastettua (ja tietää ettei saa törmätä), jolloin luovuttaa sivulle. Luoksarin sivulletulo oli ihan Geen oma moka. :) Mutta muuten tuo näyttää ihan kivalta. :) Eteenmeno oli hienoa, tuomari tosin nipisti tuosta taputuksestakin pisteitä.. Nyt täytyy laittaa tottis uudestaan atomeiksi ja hyökätä ongelmien kimppuun. :)

Tottisaamuna Gimma sai taas FitDog Energy & Rehydrate -juomaa ja ruuan annoin vasta tottiksen jälkeen. Vaikuttaa toimivalta systeemiltä. Gee saa energiaa, mutta vatsa ei täyty samalla tavalla kuin ruuasta. :)

Viesti on armoton laji, kolmesta kisaajasta (kaikki alo-luokkalaisia) Gimma oli ainoa koularin saanut. Se tulikin hienolla ykköstuloksella 281p.

Olen niin ylpeä meistä. Niinan kanssa olemme täysin ratkoneet keskenämme viesti-ongelmia, lopputuloksena on tuulispäänä ja itsevarmana juokseva malinootti. Niina on tehnyt niin hienoa työtä Gimman kanssa, että Gee on ihan myyty kun näkee jo Niinan. Esineruudussa olemme saaneet ulkopuolisilta apua (kiitos Riikka ja Minna!), mutta siinä tarvitsemme vielä paljon apuja. Se on heikko lenkki Gimman huonon kunnon lisäksi.

Kiitos Riikalle kuvaamisesta! Onneksi  olen saanut useimmiten kuvaajan tottikselle, se on niin eriä nähdä suoritus videolta kuin omat mielikuvat. Antaa perspektiiviä aika paljon.. Nyt nokka kohti tulevaisuutta, tästä on hyvä jatkaa!

Videon asetuksista kannattaa valita HD niin tarkkuus parantuu.

30 kommenttia:

  1. Onnea hurjasti toivottelee toinen viestiharrastaja! :) Olisi huippua nähdä teidän tottiksesta videota. ps: missä päin maailmaa asutte?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista! Mahtavaa kuulla muistakin viesti-harrastajista. Me asutaan pääkaupunkiseudulla, että jos asut täällä suunnalla niin voitaisiin mennä treenaamaan. :)

      Videon pitäisi näkyä nyt. :)

      Poista
    2. Hieno tottis oli! Me asutaan Sipoossa, joten ei oo pitkä matka. Treeniseura olis kiva, varsinkin esineruutu täysin vieraissa maastoissa.

      Poista
    3. Mennään tekemään vaikka esineruutu ja viestipätkä! Minun sähköposti-osoite löytyy profiilista. Laita mailia tulemaan niin sovitaan reenit! :)

      Poista
  2. Suuret onnittelut koko teidän tiimille, upea suoritus!! Töitä ootte tehnyt ja se näkyy :) Gimma on niin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna. <3 Töitä ollaan Niinan kanssa tehty, sitä ei sovi kieltämään! :) Gimma on aika ihku..minun ferrari (niin vauhdissa kuin äänessäkin..).. <3

      Poista
  3. Onnittelut vielä! Olitte kyllä päteviä. Eikä saa olla niin kriittinen. Pitää osata nauttia silloin kun tehty työ tuottaa tulosta vaikka se ei olisikaan ihan pilkun päälle tehty :)

    t: se paraskin puhuja :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. <3 Ja näinhän asia on, ei aina saisi ruoskia itseään. Toteutus on kuitenkin hankalaa.. :/ Jonkintyyppinenhän asennevamma se on ja jotenkin se pitäisi korjata..

      Poista
  4. Onnittelut vielä! :)

    En jaksanut katsoa kuin yksilö osuuden videosta, kun netti pätkii, joten en tiedä, mitä kaikkea tuomari on sanonut, mutta muutama ajatus heräsi itselle:)

    - Suorittavan koirakon pitää olla lähtöpisteessä valmiina, kun paikkamakuuseen menevä koira on omassa aloituspisteessään. Ja tästä huolehtiminen on ohjaajan vastuulla.
    - Kiinnitä huomiota noutokapulan hakuun, aika holtittomasti nyt rynnit telineelle hakemaan kapulan. Ei näytä hyvältä ja koirakin siitä vähän sekoili. Itse menen kapulatelineelle aina kaartaen oikealta siten, että minä olen aina kapulatelineen välissä ja koira saa katkaista kontaktin vain sen hetken, kun nostan kapulan eli jos menen kapulatelineelle ja pysähdyn, niin koiran tulee ottaa perusasento ja tillittää minua herkeämättä. Eihän sitä kapulan hakua arvostella, mutta se vaikuttaa kokonaisuuteen ja etenkin koiran mielentilaan, väitän minä :)
    - Väitän, että Gimma olisi lähtenyt eteen ilman taputteluitakin. Näkee, kun se perusasentoa ottaa, että tietää kyllä, mitä tuleman pitää :)
    - Malttia, tuntuu kuin sulla olisi hirvee hätä päästä kentältä pois. Jaksotukset vähän unohtuu välillä, kun hätäilet. Anna aikaa itsellesi ja koirallesi nauttia kentällä olosta :)

    Mutta pirun hyvältä näyttää tuo seuruu! Ihan kade oon. Kipinää ei saa reeneissä ryysimään, mutta kokeessa se kyllä osaa esittää kaikki maailman tuhmuudet mm. edistää puolikkaan koiran mittaa, mur!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnittelusta! :D
      Minähän meinasin paikkamakuusta viedä Gimman jo pois kentältä, aika paljon tuomari tuolla neuvoi ja hyvä niin. Vaikka lukee sääntöjä huolella niin on se vaan eri juttu kuin itse siellä paniikissa suhata. :) Kiitos vinkeistä, yritän ensikerralla on ajoissa paikalla.
      Täytyy kiinnittää huomiota kapulan hakuun, ei me tuommosta telinettäkään olla ennen nähty..
      Luulen myös, että Gimma olisi lähtenyt eteen ilman taputteluita. Päätin kuitenkin tehdä niin, koska olen tähän mennessä tehnyt aina reeneissä niin. Tarkoitus on lopettaa taputtelu.
      Malttia pitäisi saada, mutta kuten totesin niin aika tuska tuo koko tottis oli, miten siitä osaa nauttia..ehkä joskus kun saa pulssia alemmas..?
      Kiitos seuruun kehumisesta. Se ikuinen ongelma näyttää joskus ihan kivalta. :)

      Poista
  5. Isot onnittelut hyvästä tuloksesta vielä tätäkin kautta:-D Sitten vaan eteenpäin;-)

    VastaaPoista
  6. Paljon onnea koko tiimille hienosta suorituksesta!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olo oli vähän samansuuntainen kuin ensimmäisessä tokokokeessa, ihan jäätävä paniikki.. Se on avoin luokka sitten seuraavaksi.. :)

      Poista
  7. Huippua!! Onnea koularista, ja ei kun etiäpäin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eteenpäin pitäisi suunnata, mutta kokeiden onneton määrä vähän rajoittaa kisaamista.. :/

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Kiitos! Tästä se alkaa..kolmosissa sitten pitäisi oikeasti tehdä jotain tulosta. :P

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt on helppoa hengittää ja olla loppuviimein tyytyväinen. Kyllä se ketutti niin paljon ensimmäisen kokeen jälkeen, että tässä on nyt vähän helpotusta siihen. :)

      Poista
  10. Kyllä tyä ootte hyviä! Nauttikaa ja fiilistelkää, ootte sen ansainneet kaikki kolme!

    Niin ja jäitä hattuun, harmonisen ja loppuunsa hiotun tottiksen tekemiseen menee aikaa. :) Tuntuu että sinä (ja muutkin) meinaa vähän unohtaa, että tarvii olla armollinen itselleen ja sen hetkiselle koulutustasolle. Täydellisyys on tietysti tavoite, mutta matkalla sinne täytyy tsekkailla koulutustasoa ja oman pään kestävyyttä myös niiden ei-niin-täydellisten suoritusten muodossa.

    Oon tosi ylpeä teistä, hyvin on alkanut palveluskoirailu-ura. :)) Ei muuta ko koulutuksessa eteenpäin ja kohti isompia geimejä.

    ps. Kuvat seuraa perästä, kuhan ehdin pöytäkoneen ääreen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna. <3 On tämä aika uskomatonta. Palveluskoirakokeet on kuitenkin aika iso peikko vielä minulle ja nyt sitä on osaksi selätetty. :)

      On täysin totta, tottiksen tekemiseen menee aikaa. Tuo on kuitenkin tehty aika äkäsellä aikataululla..ja siis eihän minulla silleen ole haisua pk-tottiksesta.

      Odotan kuvia innolla! :] Kiitos jo etukäteen vaivannäöstä!

      Poista
  11. Onnea kovasti! *Siirtyy taas seuraamaan blogiasi*.


    Marttiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. <3 Aina puhutaan, että meidän tarvitsisi nähdä, mutta seuraavan kerran kun ajat/kuljet täältä ohitse niin sitten nähdään!

      Poista
  12. Mahtava pk-uran korkkaus, Suuret onnittelut :) Ja tuo tottis näytti oikeen hyvältä, hienoa työtä oot tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy korjata, että ei tuo korkkaus ollut.. ;) Onneton korkkaus tehtiin kesäkuussa, josta ei jäänyt mitään kerrottavaa jälkipolville..

      Ja kiitos. <3 Itsekin osaa olla näin jälkikäteen ihan tyytyväinen, varsinkin kun miettii kuinka vähän sitä on pk-tottista tehty.

      Poista
  13. Voi vitsi, tuo Gimman seuraaminen on kyllä nättiä! :)

    VastaaPoista