28.1.2014

Valoa tunnelin päässä...??

Tässä on nyt tunteet menneet ylös alas..suurimmaksi osaksi sinne alas ja kovaa.. Gimma oireili voimakkaasti tässä välissä vaikka ja miten. Olin jo tulossa suoraan sanottuna hulluksi ja ehtisin jo ajattelemaan, että onkohan tuon koiran tien päässä.. :( Juostiin Tanjalla, juostiin lääkärillä..mistään ei tullut mitään selkeää vastausta. Varovasti ollaan tässä tokoiltu, mutta minulta meni tässä välissä täysin motivaatio kaikkeen harrastamiseen.. :(

Gimma siis alkaa olla pirteämpi, mutta kaikesta huolimatta halusin olla varma Gimman terveydestä. Niimpä tänään suunnattiin Mevettiin ja Gimman ranka kuvattiin sekä polvet tutkittiin. Konsultoin myös lääkäriä sterkasta ja näytin verikoetuloksia. Rangassa oli yksi piikki ehkä yhdessä kohtaa, mutta muuten selkä näytti lääkärin mielestä "erittäin hyvältä tuon ikäiseksi". Jäädään odottelemaan Kennelliiton lausuntoa, joka ei siis pitäisi olla mikään pommi. Lonkat lääkäri arvioi epävirallisesti edelleen A/A. Sitten polvitutkimus: aiemmin loukatussa polvessa lumpio nousee aavistuksen normaali enemmän telaurasta ulkosyrjälle. Kummatkin polvet ovat kuitenkin 0/0. Rauhoituksessa polvet kokeiltiin uudelleen: ei vetolaatikkoliikettä ( -> ristisiteet ehjät). Sterkkatikit tuntuvat edelleen mahassa selvästi, mahanpeitteet on kuulemma laitettu vahvemmalla langalla ja niiden sulaminen kestää (solmukohtien sulaminen voi kestää jopa puoli vuotta!). Siinä vaiheessa kun tikit eivät enää tunnu niin ei pitäsi olla enää mitään oireitakaan. Gimma on siis ollut mm. haluton hyppäämään minua vasten. Mahassa ei ole turvotusta tai merkkejä tulehduksesta. Verikoetuloksista taas tämä lääkäri oli sitä mieltä, että täysin normaalit tulokset tuollaiselle työkoiralle. Eli hän ei niistä ollut yhtään huolissaan, päinvastoin, täysin normaalit.

Nyt on suuri kivi vierinyt pois sydämeni päältä Gimman terveyden osalta, vaikka mitään suoraa vastausta ei tullut (paitsi tikkien suhteen, joka ainakin minun korvaani kuulostaa järkevältä!). Olen niin onnellinen, luusto on terve! Nyt ei tarvitse enää pohtia miltä rangassa näyttää. Kiitos ystäville, jotka olette jaksaneet minun päivittely ja tsempanneet. Jatkamme siis puuhailua ja Gimma pääseekin aloittamaan kuntoilun vetoilun merkeissä! Saamme jatkaa rakasta viestiharrastusta! Tokoilu jatkuu hyvillä mielin! Me saadaan jatkaa harrastamista ja kilpailemista. <3 Huomenna haen kattokaiteet autoot, joten päästään kelkkailemaan vähän kauemmaskin. Eiköhän tämä tästä..? En tunhaan todennut hallilla Gimmalle eilen, että kyllä me tästä selvitään.. <3

Kännikala

7 kommenttia:

  1. Ihanaa, jos kyse on vaan tikeistä! Toivotaan niin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että kyse olisi vain tikeistä. Jos olisi ollut viisas niin olisin antanut tähystää Gimman (jolloin tikkejä olisi tullut huomattavasti vähemmän). Jos ongelma on henkinen niin sitten ei auta kuin selättää ne! Nyt ainakin tietää, että en fyysisesti kipeää koiraa pakota mihinkään (tai tietenkin Gee voi olla kipeä, kaikkea ei pysty tutkimaan, mutta nyt on suurinosa vaihtoehdoista käyty läpite). Odotellaan vielä Kennelliiton lausunto, jos se siitä piikistä menee ykkösen spondariksi niin sitten se menee.

      Poista
  2. Spondarihan voi luutuessaan olla tautisen kipeä, joten sekin voi tuollaisia oireita aiheuttaa. Luuduttuaan se taas ei pitäisi olla kipeä, ainakaan yksittäisenä piikkinä. Tai tällaiseen uskomukseen olen vaipunut :)

    Kiva kuulla teistä! Toivottavasti nähdään 8.2.?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Senpä takia tässä yritetään parhaan taidon mukaan poissulkea asioita.. No Kennelliiton laskua ei ole vielä tullut, että sitten se pohdinta (onko vaiko eikö) voidaan lopettaa. Olen nyt saanut kahden lääkärin mielipiteen ja pakko niihin on luottaa. Ja tietty fyssarinkin mielipidettä on kuunneltu. En tiedä enää mitä voisin tehdä paremmin.

      Katsotaan päästäänkö silloin treenimään, toivottavasti...

      Poista
    2. Kuulemma selkälausunnoissa on mennyt kuukausia :/

      Poista
    3. Ai jaa.. Yksi mali on ainakin kuvattu 15.1 ja tulos on ollut jo muutaman päivän koiranetissä.. Tänään kuvat ovat saapuneet liittoon, joten katsellaan.. :)

      Poista
    4. Hienoa, jos on nyt nopeeta. Syksymällä kesti puolta vuotta...

      Poista