13.2.2014

Mä alan itkemään...

Tänään oli tikkien poisto. Solmut sekä lankojen päät poistettiin ja tikkejä saatiin vähän poistettua (ei kaikkea kun ne oli kuulemma siellä peitteiden piilossa). Nyt kotona nukkuu pöllyinen Gee-eläin. Toivottavasti tämä nyt oli tässä ja me voidaan jatkaa harrastamista. Viikko nyt saikutellaan kunnolla ja parin viikon päästä voidaan jo alkaa puuhailemaan vähitellen. Onneksi tänään selvittiin kevyellä narkoosilla ja pienelle reiällä.

Oman elämän kännikala

Vaikka niin on tullut välillä manattua ettei mistään tule mitään niin mikään koira ei ole koskaan antanut minulle niin paljon kuin Gimma. Geessä on vaan sitä jotain eikä mikään ikinä takaa että joskus jonkun toisen koiran kanssa kohtaisin yhtä paljon näin hienoja hetkiä. Meidän mittapuussa me ollaan saavutettu jo älyttömästi asioita ja välillä asiasta ei osaa olla nöyrä. Pitäisi olla vielä parempi, vielä sitä ja tätä. Ja sitten turhautuu. Kuitenkin pitää muistaa missä ollaan jo nyt ja tuo on minun ensimmäinen harrastuskoira, ne elämän realiteetit. Ehkä näistä syistä tämä tapahtuma onkin ollut niin hemmetin raskas viedä eteenpäin. Monta kertaa olen ajatellut, että tässäkö tämä nyt oli.. Edes ajatus siitä saa kyyneleet pintaan. Ei koskaan voi sanoa, että olisi se oikea hetki, mutta minusta alle kuusi vuotias on vielä liian nuori eläkkeelle.. Joidenkin mielestä sitä voi ajatella, että ihan liian pitkälle spekuloin, mutta sellainen olen.. Ja varsinkin kun Gimma on minulle niin tärkeä..

Menimpä tänään omakoiraan katsemaan ja kuinka ollakaan. Selästä oli annettu lausunto jo maanantaina eikä mitään ilmoitusta sähköpostiin ollut siitä tullut.. No tulos oli niin loistava että muutama onnenkyynel tuli päästettyä. <3
  • Välimuotoinen lanne-ristinikama - Lumbosakral övergångskota - Lumbosacral Transitional Vertebra
    • 0 - normaali - normal - normal
  • Selän spondyloosi - Spondylos - Spondylosis
    • 0 - puhdas - fri - free
  • Nikamien epämuotoisuus - Ryggkotornas deformitet - Vertebral Anomaly
    • 0 - normaali - normal - normal
  • Röntgenlausuntoon liittyvät lisätiedot:
    • Spondyloosipiikki L3
    • Ikä huomioon otettu
Lähetin tästä postia Lappalaiselle, että mitä nuo lisätietoasiat tarkoittavat (lähinna tuo ikä huomioon otettu??). Mutta eivät ne varmaan voi mitään radikaalia tarkoittaa, koska selästä on annettu puhdas lausunto. Tämän piikin kuvannutkin elukkalääkäri huomasi, mutta ei pitänyt sitä mitenkään koiraa haittaavana. Yritin heti tietty kaivellä, jos tuosta iästä löytyisi mitään tietoa ja ainoa ikään viittaava asia mitä löysin Kennellitton sivuilta SP-lausunnosta sanoi:
Tätä asteikkoa noudatetaan koiran 5 ikävuoteen saakka. Tämän jälkeen arvostelussa otetaan huomioon koiran ikä siten, että 5–7 vuotiaalla koiralla jätetään huomioimatta yksi silloittuma ja 8-vuotiaalla tai vanhemmalla koiralla jätetään huomioimatta kaksi silloittumaa. Kuitenkin jos vanhallakin koiralla on silloittumaa, ei se voi saada SP0 lausuntoa.
Eli SP0 ei voi saada edes vanhempikaan koira jos sillä on muutoksia. No katsellaan mitä meille vastataan. :)

2 kommenttia:

  1. Meidän Kira leikataan ensi viikolla tähystämällä (jos ja kun kohtu on ihan siisti..), toivotaan että meillä menee toipumisaika sujuvammin kuin Gimmalla. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti teillä menee homma putkeen. Ei sellaista kärsimystä kyllä kenellekään halua mitä Gimma koki.. :(

      Poista