8.3.2014

Gradua, gradua, gradua ja treeniä..suhde on tämä

Viime viikonloppuna käytiin isännän kanssa paistamassa makkarat Nuuksiossa. Käveltiin Korpinkierros (reipas 8km) ja syötiin laavulla makkarat. Tämä oli juuri sitä mitä tarvitsin, nautin täysin siemauksin lenkistä ja niin nautti varmaan muutkin. Kevät on ollut kaikkinensa raskas (eikä se tästä vielä helpotu koulun osalta..) niin tällaiset nollaavat jutut tuntuvat vaan niin hienoilta.

Viime sunnuntaina ahkeroitiin ensin Hannan kanssa Graduklinikalla ja sitten ATD:n SM-joukkue treeneihin. Gimmalla teki ohjattua. Ensin vasen puoli, sitten oikea. Vasen onnistui hyvin, mutta oikealla puolella meni keskikapulalle. Pysähtyi hyvin, joten palkkasin siitä. Toistolla onnistui oikea, mutta huomasin miten viimeiseen asti empi ja oikein yllättyi kun kapula tupsahti nokan eteen. Kapulat oli vaaleita ja oikealla puolella vielä puunväristä tavaraa niin siksi oli varmaan vaikea hahmottaa kapulaa. Merkit oli melkein kaikki tosi hyviä (ainaostaan vauhdista lähetettynä valahti). Sitten luoksaria. Näin ensin kun Veera teki Saran kanssa leikitysluoksaria niin päätin kokeilla tätä myös Gimmalle. Jos ei muuten tästä ole hyötyä niin Gimma ainakin tykkäsi leikkiä Veeran kanssa. :) Kivaa vaihtelua sille varmaan. Ja siis Gimmalle tosi hankalaa jättää appari kun sillä on pallo, ei meinaa minun kutsut painaa missää kun pallo pitää jättää vieraalle... :D Tosi hyviä stoppeja saatiin, eli mennään tällä ja katsotaan mihin päästään. Käytin nyt joka kerta suullista käskyä. Maahanmenoon varmaan edelleen palkkaan sen itse (namilla), koska se on tähän mennessä ollut Gimmalla hyvä. Luulen, että takapalkalla se voisi vaan huonontua. Sitten Gee pääsi tauolle. Tauon jälkeen seuruuta ja tunnari. Seuruussa otettiin superhäiriötä ja Gimma kuumeni siitä aika paljon. No virettä ollaan haettu ja sitä ollaan saatu. :) Näitä paljon lisää, jotta oppii keskittymään eikä vaan tiirailemaan (vaikka sekin tietty tokossa on tarpeellista). Itse täytyy muistaa mustavalkoisuus sivu on sivu eikä sen jälkeen kyyläillä ja esim. ohjatussa pyytää koira vain sivulle istumaan, jolloin kyyläys on sallittua. Lopuksi tunnari. Pidempää lähettsmatkaa ei saatu, mutta kapuloissa oli pidemmät välit. Gimma oli aika kierroksilla kun häiriötä oli paljon ja noutoakin tehtiin hallissa. Toinen koira vielä varasti, joten heittoa uusittiin yms. mikä tietty malinoosille on vaikea paikka. Tehtiin tunnari sitten eri suuntaan ja käskystä otti hyvin kontaktin (JEE!) ja sai iiiiisooon kourallisen pilkottua JahtiVahti -koiranmakkaraa maahan. Sitä se siinä mussutti, rauhallinen ravi kapuloille. Haisti klo9:ä tuli klo10 (oma) ja otti sen ja tuli luovutukseen. Voitte kuvitella miten olin haljeta onnesta... :D Aivan sikahienoa. Hieno malinois. <3 Lopuksi paikkikset, istuminen oli hyvä, mutta makuussa lösähti lonkalle. Koitin nappuloita nokan edessä, mutta se ei auttanut. Katsotaan jos tähän keksisi jotain... Gimma oli ihan reipas koko reenin ajan ja niin innokas. Ääntä pääsi, mutta se oli innokas. <3

Maanantaina oli ATD:n reenit. Gimma teki luoksarin stoppia, mutta alkoi ennakoimaan todella vahvasti takapalkkaajaa.. Täytyy tähän kysyä Veeralta lisäneuvot kun seuraavan kerran nähdään.. Pitäisi varmaan ostaa se toinen purutyyny kun nyt niitä on vaan yksi (ja minun pallofani tykkää purutyynystä ehkä enemmän..?).. Jotain tehtiin tässä välissä, mutta en muista mitä.. :/ Lopuksi otettiin tunnari niin että kummatkin Miia ja Janina oli rivien päissä. Lähetysmatka pidempi ja kapuloiden väli isompi. Meni ja nappasi heti väärän. :( Uudella lähetyksellä oli epävarma ja jäikin kapuloille, mutta alkoi haistelemaan kuitenkin oma tuli. Reeniä vaan nyt paljon.. Lopuksi itsekseni kokeilin kaukoja rimalla ja ne oli ihan kamalat.

Keskiviikkona oltiin taas perinteisesti Riikan kanssa reenimässä. Oltiin Lepuskissa, perinteisessä paikassa. Mulla teki reeniin lähtö tiukkaa kun meinaan flunssaa puskea ja olo oli todella väsynyt. Siihen kun lisätään vielä kohtuullinen ressi niin olo oli kuin jyrän alla jäänyt.. Gimma teki ensin "ruudun" sivulletuloja eli jätin sen vaan maahan ja siitä otettiin sivulle. Riikka kertoi aina pari metriä ennen kun Gimma on kohdalla, jolloin annoin uuden seuraamiskäskyn. Jokainen sivulletulo oli hyvä eikä törmäämiseen viittaavaakaan ollut ilmassa. Viimeiseksi vielä ilman apuja ja sekin oli hyvä. :) Sitten kaukoja, namit sivulla tyyliin. Nyt päätin että hinkkaan tuolla tyylillä kisoihin asti ja katsotaan saako se pysyvästi asentoja paremmiksi. Nyt laitoin itse namit, mutta jossain vaiheessa appari saa ne laittaa. Kivoja toistoja saatiin aikaiseksi. Viimeiseksi otettiin tunnari, pidempi matka, mutta nyt kapuloissa oli kisaväli. Käskystä Gimma otti taas hienon kontaktin, joten sen olen osannut sille opettaa. Namit taas maahan ja sai niitä siinä syöpötellä. Hienosti kapuoloille eikä mitään empimistä, todella hieno tunnari! Paluu vielä laukalla!!! Eli tehdään nyt vähän helpotetusti, jotta saadaan taas ajatusta sitten katsotaan jos siirrytään pidempiin väleihin.. Hyvät treenit, parempi mieli on niin totta! Olen niin onnellinen näistä onnistumisista. Fyysinen olo oli väsynyt treenien jälkeen, mutta henkinen fiilis oli jotain ihan muuta. Tokoilu tuntuu taas kivalta. <3

Koulustakin kuului ihan mukavia uutisia, mulla on mahdollisuus valmistua kevään aikana.. :D Vielä töitä koulun osalta on ihan hulluna, mutta edes ajatus tästä saa hyvää oloa aikaan..painaa painaa on kuukauden sana..

Ja puolentoista viikon kuluttua päästään viesteilemään... <3 Pitkästä aikaa päästää metsään, viesti on niin mukavaa ja vaihtelevaa. Kohta pitää raahata polkupyörät varastosta ja aloittaa Gimman kunnon kohotus.

Tänään on Gimman kanssa kisanomaiset reenit, mutta niistä teen uuden postauksen. Blogi raahaa edelleen niin pahasti perässä..

Hyvää Naistenpäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti