20.7.2015

Nyt pitäisi suunnitella eikä harmitella jälkikäteen..

Perjantaina lähdettiin Naantaliin ja Geellä oli perjantai lepopäivä. Lauantaina sitten touhuttiin enemmän. Aamusta esineet. Paikka ihan pjärseestä, mutta tein kaksi kaistaletta. Ekalla kaistaleella Gimma toi mulla ruutumerkin.. No palkkaisin sen ja toisella sitten löysi esineenkin. Että otti taas pattiin oma toiminta. Esineiden jälkeen mentiin uimaan. Touko ja Gimma sai vetää nupit kaakossa vedessä. Paluumatkalla tultiin yhden ison nurmialueen ohi ja päätimpä tehdä ekstempore-tottikset. No nekin meni hyvin siihen asti kunnes laitoin luoksarissa pallon Gimman nähden kainaloon (piti palkata siirtymästä sivulle..), mutta kuinkas ollakaan huomasi sen ja tuli sivulle. Siinä vaiheessa taas ketutti oma tyhmyys enemmän kuin paljon.. Uusinnalla tuli onneksi eteen vaikka ei niin röyhkeästi. Eteenmenon hanskasi hienosti. :)

Kaikki yhes koos! Gimma haluaa kantaa palloa kun ollaan menossa uimaan. :)

Lauantaina käytiin ostamassa koirille uusi uimalelu. Lelu oli ihan jees, mutta jäätävät hampaanjäljet siihen jää (vaikka vain Touko sitä nouti)! Saas nähdä kuinka kauan tuo kestää.. :( Ostettiin lähinnä se siksi, että tuota on helppo heittää (heitän niin lähelle, että Gimma ei juuri ui vaan vetää jäätäviä hyppyjä vetään ja pelkään, että loukkaa itsensä sillä aivottomuudella) ja lisäksi lelun pitäisi jäädä pystyyn. Ainakin merellä tuo jäi pystyyn, mutta meidän kodin lähellä lammessa on paljon lumpeita niin jaksaakohan tuo nousta sielläkin pystyyn?? Siellä on normaaleilla palloilla katoamisvaara jos ne jäävät piiloon jonkun lehden alle (onneksi näin ei ole vielä tapahtunut).


Lelu uutena..

--ja lelun yhden uintikerran jälkeen... :/ Näkyyhän tuo majakka paremmin kuin narupallo, mutta tyynellä merellä näkyy pallo ihan tarpeeksi hyvin.

Topi odotti kiltisti puussa kun nämä kaksi huligaania ui. Se on sen verran pienempi että parempi vaan pysyä kauempana, ei jää jalkoihin vahingossa tms. Gimma on kyllä niin hullu veden äärellä, että sen kanssa saa olla varovainen..

Topikin osaa joskus odottaa kiltisti, vanhuus tekee ihmeitä.. :)

Launtaina syötiin lettuja, raparperihilloa (josta tykkään nykyään todella paljon!), mustikoita (niitä on jo!), vaahterasiirappia ja kermavaahtoa.... Oli hyvää.. :D


Nams :P

Sunnuntaina taas esineitä. Ei mennyt taaskaan putkeen. Paikka oli huono, heinittynyttä peltoa. Seuraavaksi teen esineet vain hyvässä paikassa ja piste. Tämä oma idiotismi saa loppua! :(

Maanantaina tottisteltiin Riikan kanssa. Tein vähän kisanomaisen setin. Alkuseuruut normisti. Istumisen Riikka valvoi ja Gee meni maahan. Toistolla nätisti. Maahanmenossa muuten ok, mutta lähtee maahan jo suun aukaisusta. Luoksetulo ja sivullesiirtymä ok. Seisominen ok, luoksetulo ok ja palkan sai sitten edestä. Ei edes aikonut tulla sivulle, jee!! Noudot tehtiin pariin kertaan hetsillä ja ihanaa miten se nousee ja vetää kilarit kun oppari sitä estää, pikku-Gee. <3 Loppuun eteenmeno. Oltiin Talissa niin vähän meinasi usko loppua, mutta meni loppuun asti. Täytyy varmaan tulla ottamaan Taliin jossain välissä vaikka vain eteenmeno, jotta saisi vahvistettua todella pitkää matkaa. Tottis on kyllä kivalla mallilla ainakin asenteen osalta. :)

Tällä viikolla on luvassa ainakin tottista ja viestiä mutta esineitäkin pitää tehdä sekä yksi pyörälenkki. Viikonloppuna sitten varmaan on uintia taas kuvioissa. :)

4 kommenttia:

  1. Ootko miettiny ottaa luoksareita vaan eteen, et pyydä vähään aikaan sinne sivulle ollenkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentoinnista. :) Olen sitäkin miettinyt taas uudelleen, mutta toisaalta se ei ole ratkaissut kisoissa olevaa ongelmaa. Siellä Gimma väsyneenä pyrkii vanhaan malliin, joten se ei ole oikein ratkaissut ongelmaa. Tällä hetkellä kun eteentulot ovat onnistuneet lukuunottamatta tätä idioottia "laitan pallon kainaloon niin että koira näkee" -episodia. Enemmän koen, että tässä tilanteessa auttaa se, että vahvistan vain että edessä on hyvä olla kuitenkin hakien sitä kuuloakin. :) Koska nykyään Gimma tietää mikä käsky on edessä istumiseen ja millä tullaan sivulle, osaa vaihtaa sivulta eteen, joten mielestäni kun tämä erottelu on nyt kunnossa niin kuulokin pitäisi saada vielä kohdilleen. :D

      Poista
  2. Ootko leikkiny erotteluleikkejä? Eli esim. heittelet namppaa ympäriinsä ja käskytät koiraa sekaisin istumaan, maahan, seisomaan sekä tulemaan luokse eteen ja sivulle? Tai samaa vaikka hypyn kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeastaan ollaan vaan eteen ja siitä sivulle ja eteen -leikkiä. Nyt luoksarissa Gimma tulee aina eteen, joten sivulle suoraan en aio edes leikkimielestä pyytää (ainakin nyt ajattelen asian näin).

      Gimma on aika yksinkertainen, joten yritän mennä sen mukaan. Asiat pitää tehdä simppelisti niin silloin pikku-Geellä on hyvä olla. Jos nyt yhtään osaan koiraani tulkita. :)

      Poista