7.3.2009

Belgianpaimenkoira malinois pentutokossa


Heti aamusta lähdettiin liikkeelle, suuntana Musti ja Mirri. Halusin ostaa Gimmalle Hurtan uuden Hurtta Pro pistolukkopannan (vanha panta on mielestäni liian ohkanen). Mallailtiin sitten Gimmalle niitä liikkeessä. Katseltiin Riikan kanssa ihan ihmeissään Hurtta-pantaa, aivan törky kaponen koko 35-45cm. Lisäksi mitä enemmän pantaa suurenti, sitä enemmän pehmustettu kohta pieneni. Neopreenipehmus oli hyvä, mutta vanha versio pannasta oli parempi.. Jäi panta sitten ostamatta, ylläri.. No siellä oli nahkaisia leveämpiä pantoja (suojelussa käytettävia pantoja), että katsotaan jos niitä kävisi joku kerta sovittamassa..


Mustista ja Mirristä suunnattiin meille lenkkeilemään. Gimma oli ihan innoissaan saadessaan lenkkikavereita. Hieman emäntä pelkäsi pienen Tempo-schipperken puolesta, mutta Tempo osoittautui varsin reippaaksi pikkukoiraksi. Tempo taisi suorastaan rakastua Gimmaan.. Ihan mielettömän kiva lenkki, kivaa pitkästä aikaa saada jutella hyvässä lenkkiseurassa!


Lenkin jälkeen tultiin kotiin lepäämään, jonka jälkeen suunnattiin pentutokoon. Halli oli mielestäni aika pieni (440 neliötä) ja siellä oli 20. koirakkoa. Mä jo etukäteen pelkäsin, että tuleekohan tästä belgianridgebackin ensimmäiset viralliset tokoreenit, mutta Gimma yllätti. Ainoastaan kun saavuttiin paikalle niin Gimma vähän nosti karvoja, mutta muuten oli tosi nätisti (eli kykeni rauhoittumaan ennen treenien alkua ja niiden aikana). Yksi olisi koirakko olisi välttämättä halunnut tunkea koiraansa joka koiran luo, mutta me kieltäydyttiin tästä kunniasta. Vähän meitä katsottiin kieroon, mutta minusta vaikka kyseessä on pentutoko niin en ole siellä etsimässä Gimmalle leikkikavereita. Ensin hallissa hieman Gimmaa ihmetytti paikka, eli katseli rauhallisesti ympärilleen. Sitten tehtiin kontaktia, istumista ja maahan menoa. No Gimma hallitsi nämä kaikki, myös häiriössä mikä itselle oli positiiivinen yllätys. Muutaman kerran ehdotti maahan menoa kyynereet ilmassa, mutta niitä en tietenkään hyväksynyt. Hieman myös kierrettiin kentällä ympäriinsä ja kiinnitettiin huomiota, että koira myös kiinnittäisi meihin huomiota. Lisäksi tehtiin muutamia temppuja. Tunnin lysti kesti ja yllätyin kuinka Gimman keskittymiskyky riitti koko touhuun. Aivan mahtava likka!!!!   Mä en olisi koskaan uskonut, että nämä reenit olisivat menneet näin hyvin. Me kiitetään täysin tästä remukavereita Nattaa ja Tempoa sekä niiden huoltajaa Riikkaa. KIITOS!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti