14.3.2009

Lenkityksiä ja pentutokoa


Perjantaina käytiin lenkkeilemässä uusissa maastoissa Riikan luona Vantaalla. Gimma oli taas oikein apina parhaasta päästä, veti kuin höyryveturi ja voitte kuvitella menikö hermo. Tottelevaisuus on täysin onnetonta kun muita koiria on mukana lenkillä. Edes luoksetulo ei toimi!!! Täytyy miettiä olisiko tässä tilanteessa hyvä ostaa liina, millä saisi annettua pienen huomautuksen.. Mitään ongelmaa luoksetulossa ei ole kun ollaan kahdestaan eli tietää tasan tarkkaan käskyn. Lisäksi lenkillä vastaantulleet haukkuvat pehko-colliet saivat aikaan pöhisevän malin... Lenkin jälkeen käytiin sisällä ja olin oikein yllättynyt miten Gimma rauhoittui syliini makaamaan. Gimma oli ihan huuli pyöreenä kun Riikan lattialla oli vaikka mitä leluja (meillä kotona ei ole mitään leluja esillä)! Ennen lähtöä huomasin Riikan noutokapulan maassa ja tarjosin sitä Gimmalle (Gimma ei ollut nähnyt tätä ennen noutokapulaa). Likka oli tosi kiinnostunut kapulasta ja käveli se suussa ympäri asuntoa. Nattakin piti hetken kapulaa, mutta kun se tipahti sen suusta niin pikku-apina oli paikalla otti kapulan omaan suuhunsa.. Mä olin ihan yllättynyt tästä, mutta toisaalta niinkuin isäntäkin totesi..Gimmalla ei ole koskaan ollut ongelmaa ettei se haluaisi jotain suuhunsa. Hyvä niin.


Tänään oltiin tokottelemassa. Gimma oli ihan pro!! Ainoastaan ulkona piti kerran nostaa karvat ja pöhähtää yhdelle koiralle. Tämän jälkeen taas oli iholle tunkemassa yksi koirakko, mutta ymmärti yskän (käskin Gimmaa istumaan) ja jätti meidät rauhaan. Gimma oli tosi nätisti vaikka vieressä tämä cavalieri vinku, vonkui ja hyppi Gimman suuntaan koko sen ajan kun odotettiin halliin pääsyä (eli viisisentoista minuuttia..). Onneksi tuo ei omaa piipparin vikaa... Otettiin kontaktia, istumista, maahamenoja, seisomista (sitä Gimma ei osaa vielä, otetaan tehoreenin alle), luoksetuloa ja käsittelyä (ohjaaja silitteli jokaisen koiraa). Olin ihan yllättynyt, että Gimman jalat pysyi maassa kun ohjaajat sitä silitteli. Toinen ohjaaja oikein kehui, että olempa löytänyt kivan malikan itselleni. No oikeessa oli! No jottei verenpaine pysyisi liian alhaalla koko reenejä niin kyllä se kohosikin... Vierailevalla ohjaajalla ollut lapinkoira hyökkäsi kaksi kertaa Gimma iholle räkyttämään. No toivottavasti tästä ei nyt ala kumpuamaan mitään...


Ainiin ja lopuksi kuvia minun rinsessasta uuden pannan kanssa! Tottakai joka malilla tulee olla vaaleanpunainen panta..  Panta vaikuttaa todella hyvältä ja laadukkaalta. Enää ei harmita pätkääkään, että Hurtan panta jäi kauppaan!


 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti