21.5.2009

Tottista ja jälki nro17


Aamulla tottista. Ensiksi sivulletuloja. Taaskaan ei tarvinnut sen enempää hetsata (näytin sille pallon kävellen siitä poispäin) vaan hyvin Gimma nosti itsensä. Tosi hyvä juttu! Seuraava kiekka seuraamista. Gimma nosti taas hyvin itsensä. Aloitettiin seurauttamalla pidempää pätkää, mutta luovuttiin ajatuksesta, koska Gimma edisti eikä pakoitteet tehonneet. Pari askelta ja siitä pysäytys. Näissä pakotteet tehosivat ja saatiin hyviä suorituksia. Vaikka tosiaan pitkällä matkalla pakotteet eivät tehonneet niin ne eivät laskeneet yhtään mikä on tosi hyvä hyvä!!


Sitten jäljestä... Pohjana kesanto. Lämpöä 20 astetta. Jälki meni aluksi (70 askelta) metsän puolella pellolla, jossa ei ollut juuri nurmea (rikkaa ja paljasta multaa).Tämän jälkeen käännös oikeaan noin 30 askelta. Jälki vanheni noin 25 minuuttia.


Mä olen umpikujassa tuon jäljestyksen kanssa. Aluksi Gimma meni ihan hyvin, tarkisti kaikki askeleet (välillä pidätin, mutta se ei häirinnyt yhtään). Käännös oikeaan, jonka jälkeen alkoi alkoi mennä mäkeen.. Käännös oli suoraan tietä kohden, josta käveli pariskunta pulisten ohi (ei mielestäni mikään hirveä häiriö..) niin Gimma alkoi tuijottamaan niitä kiinnostuneena. Odotin, että Gimma kiinnostuisi jäljestä. No pää meni alas, josta se nousi ylös melkein samantien. Sanoin "jälki", nokka meni maahan ja taas nousi ylös. Sanoin "EI", jolloin Gimma alkoi pyörimään. Huoh...ei noi konfliktit ainakaan tee hyvää, mutta mä en tiiä. Tuntuu, ettei olla edetty puusta pidemmälle touhussa..


Näitä asioita mietin.... Jos koiralla ei ole paloa jäljestykseen niin miten saan sen jäljestämään ympäristön häiriöistä huolimatta? Menemällä oikeasti johonkin paikkaan missä ei ole ketään?? Teurastanko Toukon jäljen päähän palkkioksi?? Miten saan palon touhuun? Tuleeko Gimmalle jostain syystä uskon puute?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti