8.11.2010

Nyt ei irtopisteitä jaeltu..

Viikonloppu meni Naantalissa vanhempien luona. Herra Topiaksen tulos oli tullut patologilta ja kummatkin kasvaimet olivat hyvälaatuisia eikä kuulemma edes uusivia. Sanoinkuvaamattoman hieno asia, minun pikku Topias.

Lepotauko möksällä


Sunnuntai aamuna Toukkis pääsi etsimään mamman entiselle kodille keppiä. Tou oli työstänsä iloinen, tosin minä tein huomion, että Toukkis saisi avata nenukkaansa paremmin. Jalat menee kovaa tahtia, mutta nenä on kiinni. No Tou on silti pätevä poika, mamman muru. Eihän sille voi mitään jos pojalla on vaan niin kiire. Olisi se vaan kivaa kun meilläkin olisi joskus noin iso piha... Ehkä kymmenen vuoden kuluttua..

Puolen päivän aikaan suuntasimme TSAU:n tokokeeseen. Tuomarina oli Kari Kielo, joka oli tarkka, mutta reilu. Videon sain tuubiin kahdessa osassa. Eli video lopussa.
  • Paikalla makaaminen: 8,5
    • TAAS Gimma nosti kyynäreet ja ryömi (eli polkasi ilmeisesti kummallakin takajalalla)!!!! Taas paikallamakuussa härdelliä (yksi koira lähti samantein). Mikan mukaan kuitenkin tämä ei aiheuttanut kyynäreiden nostoa vaan se teki sitä ihan muista syistä. Hemmetti kun se ei tee tätä treeneissä!!
  • Seuraaminen: 10
    • Arvatkaa tuntuuko hyvältä...jos ette arvaa niin voin kertoa että tuntuu aika *elvetin hyvältä! Kerran tippui kontakti, muuten niin hyvä tokotusvire! Kielo on kyllä mahtava kun se tulee seuraamisessa mukana, sekä perässä kuin edessä peruuttaen.
  • Maahanmeno: 9
    • Hidas.
  • Luoksetulo: 8
    • Minä muistin kertoa liikkeen koiralle, jes! Stoppi oli huono, mutta huomattava parannus edelliseen kokeeseen!
  • Seisominen: 9
    • Otti pari askelta käskyn jälkeen + LIIKUTTAA TAAS toista etujalkaa.
  • Noutaminen: 8
    • Gimma yritti tulla eteen (vino luovutus) vaikka heitin kapulan todella huonosti! Tuomari kertoi, että kapulaa kuuluisi heittää eteenpäin...ei ylöspäin...aijaa...
  • Kauko-ohjaus: 10
    • Jee! Kyllä Gimma vähän ihmetteli kun tuomari laittoi kynän maahan (jotain herkkuja siellä on oltava malin mielestä kun joku jotain maahan laittaa..). Lisäksi Gimma kattoi kun liikkuri pyöritteri sitä vekotinta..
  • Estehyppy: 8
    • Nyt se mali sitten repesi..
  • Kokonaisvaikutus: 9
=176,5p, 1.palkinto, 1.sijoitus







Ennen paikallamakuuta otin Gimman kanssa jäävät ja luoksetulon (suora, stoppi, suora). Pallon sai luoksetulossa palkaksi. Sitten koira taas autoon rauhoittumaan. Autosta otin Geen suoraan paikkamakuuseen, jossa maattiin ensimmäisessä setissä. Suunnitelmissa on jatkossa toteuttaa paikkamakuuta lyhyempänä setteinä (palkkaa välillä ja taas piiloon) ja joku on aina vahtimassa jos en pysty sitä luotettavasti itse treeneissä tekemään. Yksi mikä tuli mieleen, että olen kokeissa palkannut hihkumalla koiralle, mitä en tee treeneissä koskaan.. Ennen yksilöliikkeitä tein perusasentoja ja pikkuseuraamista nampalla. Se selkeästi rauhoitti koiraa ja tällä nyt mennään. Liikkeiden välissä yritin pitää koiran lähellä (pää kainaloon ja silleen...) ja haukkumista ei tullut kuin vasta hypyssä. Hyvin huomaa kun kehun sitä, se odottaa palloa, mutta homma ei leviä käteen. Tämä on ehdottamasti parhaimpia kokeita niiden kahden ensimmäisen alokokeen lisäksi! Gimma on aivan mahtava koira.Loppupalkaksi (ja itseni killeriksi) TSAU:n pihalla Gimma sai tehdä kepit, eikä yhtään kaarta tietty olla mukana. Eip siinä mitään onkelmaa ollut.







Illan agit meni päin mäntyä, Gimma meni ihan omiaan ja minä en saanut siihen oikein otetta. Hyvät ohjeet tuli taas kontakteihin ja tästä eteenpäin kontaktilta tullaan aina yhdellä käskyllä pois (ajattelin ensin, että seuraavan esteen nimi olisi lupa). Sillä pidetään homma yksinkertaisena niin ei mene pienen malin pää sekaisin. Kontaktiharkatkin meni ihan päin pyllyä. Ehkä oli liikaa äksöniä yhdelle päivälle..

Tänään Korrien koulutuksessa tehtiin tunnaria ja nyt jatketaan oman piilotuksella. Liika metsätikkujen käyttö kuulemma voi saada koiran sekaisin. Lisäksi nampalla yritetään saada Gimma tiputtamaan oma pian löytymisen jälkeen, jotta jyrsintä ei lähtisi käyntiin. Lisäksi otimme luoksetulon maahanmeno eri variaatioilla. Vielä en osaa sanoa onko nampan heitto vai takapalkkanamppa parempi juttu. Palloa ei suositellut jos on kyyläkoomaeläin, kuten Gee on. Katsellaan nyt mitä tehdään, Riittaaa...

11 kommenttia:

  1. Teitähän saapi onnitella ihan jatkuvasti, onnea siis jälleen ykkösestä! Hienoa, että virehallintahommakin onnistui! :) Son semmonen, että menee "käsipelillä".

    Viimeistä ykköstä ootellaan.. ;)

    ps. Gimman korvat kun lääpytät sen päätä <3

    VastaaPoista
  2. Isosti Onnea ykköstuloksesta ja sijoituksesta :):)

    Tsemppiä jatkoon:)

    VastaaPoista
  3. Minna: Näin näyttää menevän, saas nähdä toimiiko nakkimeininki jatkossa. Toivottavasti. Täytyykin kattoa miten minä sitä lääpyttelen.. :] Ja minullahan ei ole pakkoliikkeitä..... Kiitos onnittelusta.

    Jaana: Jatkossa homma ei helpotu, stempit tulevat siis tarpeen. Kiitos onnittelusta. :)

    VastaaPoista
  4. Onnittelut ykköstuloksista!:)


    Marttiina

    VastaaPoista
  5. Pakkoliikkeet.. mitä ne on?! ;--)

    nimimerkki pakkoliikkeetön ohjaaja

    VastaaPoista
  6. Paljon onnea jälleen ykköstuloksesta, yhtä enää uupuu...:)
    Teillä on mukavasti nouseva suunta tuon pistemäärän suhteen!!

    VastaaPoista
  7. ^Kiitos Virpi. :) Olen itsekin todella tyytyväinen viime kisaan. Vaikka pistemäärä ei ollut numeroissa ihmeellinen edistys niin tämä koe meni moninkertaisesti paremmin mitä Pornaisten koe.

    VastaaPoista
  8. Onnea ykköstuloksesta!

    Tohon luoksetulon makuuseen. Mä olen tehnyt sitäkin takapalkan kanssa. Yleensä siten, että käyn palkkaamassa maahan namilla ja palaan takaisin omalle paikalle, kutsun luokse -> nami -> vapautus takapalkalle. Kipinän kyyläys on vähentynyt viime aikoina paljon, kun on saatu asennetta muuttumaan, joten välillä vapautan suoraan takapalkalle.

    Luoksetulon stoppi tossa videolla näyttää muuten ihan hyvältä, mutta näyttää ihan koomalta. Asennetta tohon, niin tulee hieno!

    Ajele joku päivä tänne päin reenaan?

    VastaaPoista
  9. Ennen Joulua on nyt aika haipakkaa, mutta jos katsotaan viimeistään keväämmällä? Tämän tiedon mukaan kaikki kurssit on melkein Jouluun asti, mutta jos niitä loppuu aiemmin niin sitten voisi katsoa sopisiko sinulle myös sama päivä. Ajoaikaa täytyy varata kuitenkin reilu kaksi tuntia siivuunsa.. :/

    VastaaPoista
  10. Matka on kyllä pitkä.

    Voi myös miettiä niin päin, että jos saat jonkun pari tuntisen hallivuoron (lämpimän, kiitos, ja sellaisella alustalla, että Kipinääkin siellä uskaltaa treenata :P) niin voisin kaverin kanssa ajella joskus sinne suuntaankin treenaan.

    -riitta

    VastaaPoista