5.12.2010

Vetoa ja tokotusta

Tou sai Faster-valjaat. Myyjän kanssa niitä mallattiin ja yllättävän kiltisti Toukkis oli vaikka jännittihän sitä myyjän käsittelyssä olo. Lisäksi mukaan tarttui kahden koiran vetonaru. Myyjä heitti hyvän pointin, että koirat on hyvä laittaa vielä pannoista kiinni toisiinsa eli semmoinen naru on vielä kehitettävä. 


Toukkis pääsi tietysti illalla testaamaan vermeitään. Ja sehän vetää! Mentiin yhdelle kävelytiellä, jossa oli aika pitkälle hyvä näkyvyys. Ei muutakuin pylly pulkkaa ja "mene mene"-kannustus. Vitsi miten se vetää kovaa..!! Vielä en uskalla Toukoa edes laittaa itseeni kiinni vaan pidän narusta kiinni. Illalla jostain syystä kädet kipeinä..


Perjantaina käytiin aamusta tokoilemassa ATCaniksessa. Ensin ajattelin tuossa pihalla jotain touhua, mutta onneksi lähdin hallille. Voi sitä ihanuutta kun pääsee halliin. Gimma ilmoittaa heti halliin päästyään haukulla, että nyt voitais jo jotain tehdä. Ensin metallia tolppaa kiertäen. Ilme on parantunut koko ajan. Otetta pitää vielä hinkata (pitää metskua aika usein silleen vinossa suussa), mutta vielä ei ole sen aika. Sen jälkeen maahanmenoja. Ne oli muuten ok, mutta tuppaa jättämään kyynäreet ilmaan. Hinkattiin sitä ja hyviä toistoja saatiin alle. Sitten kierrettiin tolppaa ja siinä yksi stoppi, ihan hyvä. Sitten seisomisia ja malinuaa istuu kaksi kertaa..no sitten hinkattiin sitä ja saatiin hyviä seisomisia. Seisomista ja maahanmenoa pitää ottaa vielä ennen koetta. Sitten kaket, vaihdot oli aivan ihanat. Vähän eteni ensimmäisellä nousulla kun nousu oli niin reipas (hyppäsi), mutta ennemmin näin päin. En tykkää sellaisista hipsuttelukakeista. Sitten hyppyä, perusasento on monesti vino eikä siinä auta namilla avittaminen. Se ei katsokaan namiin päin vaan tulee siihen kohtaan minkä näkee itse hyväksi. En tiedä oikein että luuleeko se että nami on jokin hämy (katso sitä niin saat palautetta) kun se ei herättänyt mitään elukassa. Lopuksi vielä vein puisen noutokapulan melkein hallin päähän ja siitä otettiin nouto, ja palkka vauhdista (otan melkein 75% noudoista aina eteen, ei varmaan tuommonen kaavamaisuus tee hyvää).


Treenien jälkeen Gimma pääsi juoksemaan naapurin sakemannilapsosen kanssa. Voi sakumaanikko parkaa kun eihän semmonen nelikuinen nyt Gimman perässä pysy. Sillä pääsi välillä oikein itku Gimma pisti lällättäen karkuun lumessa.

Lauantai-aamusta Niinan kanssa hallille tokottamaan. Jäävät meni aika hyvin, tosin maahanmenossa kyynäreet jää herkästi ilmaan. Onneksi ei paljoa, mutta kovalla pohjalla sen huomaa jos kyykistelee vieressä. Seisominen oli hyvä, eikä tarjonnut ollenkaan istumista! Sitten sain idean ottaa häiriössä seuraamista (voihan kökkö tätä olisi pitänyt treenata paljon aikaisemmin!!  ). Niina heittele noutokapullaa meidän ottaessa seuraamista. Kontakti katkesi alussa vahvemmin, lopussa ei niin pahasti enää. Kaket myös ok, Niina oli liikkuroimassa. Hyvät vaihdot tuli (i-m-i-m-i). Noutoa metskulla ja se näyttää jo aika hyvältä. Vauhdissa metalli ei ole ällö, mutta jos se pitäisi nostaa maasta edestäni niin sitten kalisee. Treeniä lisää niin eiköhän se siitä! Hyppykin onnistui hyvin, tosin siinä tulee herkästi vuf..


Lauantai iltana isäntä meni minareilla Toukkiksen kanssa ja minä pulkalla Geen kanssa. Kerran ne pääsi vierekkäin vetämään niin tsiisus kun ne alko kilpailemaan. Matkaa ei tullut paljoa (1,8km), mutta haluttiin jättää kummallekin "lisää lisää" -mieli päälle. Ei Gimma niin hyvä vetäjä ole kuin Toukkis, mutta on niillä vähän eri massatkin..Toukkis 61cm/35kg, Gimma 62cm/25kg.

Tänään aamuna käytiin tokoilemassa ATCaniksessa. Mukana oli Toukkis ja Gimma. Gimma pääsi ensin tokottamaan. Maahanmenossa toinen kyynär jää inan ilmaan. Seuraaminen liikkeessä, edisti törkeesti. Sitten luoksaria kiertämisen kautta, valui stopissa liikaa. Takapalkalla huomattavasti parempi. Sitten seisominen, kun menen koiran taakse niin liikuttaa toista etujalkaa, mutta sille en ehdi tekemään mitään. Sitten metallia, agre on kyllä hyvin pinnassa. Asennekoulutus metallin kanssa on mennyt perille. Sitten kaket. Hyvät napakat vaihdot (taas i-m-i-m-i), takajalat pysyi paikallaan. Hypyssä taas alkoi kiehumaan ja vuf tuli.. Sitten Toukkis-Poukkis pääsi areenalle!  Toukkis teki ensin seuraamista. No siinä on Toukkis-style ja saa ollakin. Välillä mielenkiinto hallia kohtaa tuli liian kovaksi, mutta pääosin teki kivasti omaan tyyliinsä töitä. Vähän käännyttiin vasemmalle ja täyskäännöstä (Tou kääntyy mukana). Sitten liikkeestä maahanmenoa, Toukkiksen maahanmeno on sika-nopea!! Se on ehdottomasti sen paras liike (seisomista se ei osaa edelleenkään...jos joku tietää miten seisojalle opetetaan liikkeestä seisominen niin saa kertoa...). Sitten lyhyeltä matkalta luoksetuloa, tulee nopeasti ja törmää.  Vähän kaukoja lähietäisyydeltä ja Tou nousi maasta istumaan, hienoa, yleensä se ei meinaan nouse. Lisäksi Toukkis sai noutaa metallia ja kerran otti varaslähdöt.. Lopuksi sai leikkiä isännän kanssa niin ei jää liian totinen maku lapselle suuhun. En tosin tiedä mistä se jäisi kun Tou saa olla juuri sellainen kun on. On se vaan niin ihana "pikku"-miäs. 

3 kommenttia:

  1. Moni opettaa kantaan metskua vinossa. Ei siitä pisteitä mene, jos kapula on vinossa suussa :).

    Tsemppiä koitokseen!!

    VastaaPoista
  2. Jee, löyty tuttuja :) Gimman treeneistä on kivan lukea ja Toukkis on vaan niin liikkis!

    VastaaPoista
  3. Tou on Tou. <3 Kiva, että olet viihtynyt visiitillä ja toivottavasti visiitti ei jää viimeiseksi. :) Minä tulen tutkailemaan teidän blogia.

    VastaaPoista