11.1.2011

Agia ja tokoa AgiTokolassa

Sunnuntain agissa tehtiin rataa. Osa radasta onnistui hyvin, osa huonosti. Mitä juttelin kaverin kanssa niin kuulemma oli vaikeampi kuin ykkösen rata. Taas samoja virheitä mitä aikasemminkin.. Kiireessä keskityn itseeni ja lopetan ohjauksen täysin. Välillä koira juoksee minua päin kun olen sen tiellä. Gimma ohjautuu juuri sinne minne näytän, se minne näytän ei ole välttämättä se mitä tarkoitan, mutta se täytyy sanoa, että niissä esteissä mitkä sain ohjattu hyvin niin älyttömän hyvin se kääntyi! Kontaktit sujui hyvin ja ne onkin minulle henkireikä radalla, siinä saa aikaa miettiä ja kasata omaa päätä. ..Ja ostin sen kilpailulisenssin.. Tällä hetkellä se tuntuu niin tyhmältä teolta, mutta eihän sitä ole pakko vielä kisata.


Maanantaina kisamaiset tokot. Gimma teki kolme paikkamakuuta. Ensimmäinen muiden tehdessä paikkaistumista (varmaan parisen minsaa), toinen heti perään toisten tehdässä paikkamakuun (varmaan noin kolme minsaa) ja myöhemmin vielä yksi makuu toisen ottaessa kisamaisesti liikkeitä peräkkäin (ehkä neljästä viiteen minsaan). Joka kerralla olin piilossa. Viimeisessä makuussa nosti vasenta kyynärtä ehkä 2cm, se ei näkynyt piiloon, mutta ystävällisesti minulle siitä huomautettiin. Gimma on niin vaikea paikkamakuu katsottava kun sen maha ei ota maahan kiinni niin se näyttää siltä, että koko koira ilmassa koko ajan. Ei ole yksi tai kaksi ihmistä kun on siitä huomauttanut, mutta kun olen käskenyt katsomaan uusiksi niin ovat hekin tilanteen todenneet; maassa on kyynäreet, mutta ei maha. Ensin ruutu. Virittely ja lähetys. Taas pääsi vuffit suusta lähdössä. Ruudussa oli lätkä valmiina (Gimma ei nähnyt sen vientiä), ja ehkä tässä vaiheessa tuntuu että se ei enää sitä tarvitsisi kun ruutu alkaa löytymään hyvin. Laitoin koiran maahan ruudussa ja palkkasin nampalla sen sinne kun kävelin siitä ohi. Sivulle tulo seuraamaan oli kaahotusta, koira painaa pari metriä minusta ohi "jee jee"-meiningillä. Uudestaan koira ruutuun (tosin jätin sen sinne seisomaan) ja sitten tuli aika nätisti seuraamaan. Seuraaminen tehtiin sitten. Kun en ehtinyt koiraa viritellä pahemmin kehän laidalla, niin meno oli sen mukaista. Ehdin siis ottamaan muutaman perusasennon ja palkkaamaan niistä namilla pari kertaa. Se ei vaan sovi Gimmalle. Painoi ja puski *erkele.. Kaikki voittajan seuruukaavioon kuuluvat härpäkkeet otettiin, ne meni ihan hyvin. Tähän väliin tauko. Sitten alkoi normijärjestyksellä loput liikkeet. Istuminen oli kuulemma tosi hyvä. Luoksetulo tehtiin avo-malliin, ihan jees, mutta stoppi ei ollut niin hyvä kuin olisi voinut olla. Hyppynouto oli ihan jees (eteentulot alkaa vakiintumaan hyviksi!), mutta ennakoi irrotusta, joten uusintapito kapulasta ja palkka pidosta. Sitten metalli. Tässä virittelin, mutta nykyään en anna sen äännellä vaikka nostatan sitä. Vähän varovaisesti otti kapulaa hiekasta (ensimmäinen treenikerta muualla kuin ATCaniksella), mutta muuten oli nätti nouto. Palkka vauhdista. Ilme oli tosi hyvä! Tunnarissa piilotettiin yksi oma pussinpainojen joukkoon ja se sieltä löytyi. Palkka löytymisen jälkeen. Kakeissa avon kaket, ja liikkurilta huomautus tosi hyvistä ja napakoista vaihdoista. Sitten se olikin jo ohi ja odotin, että liikkeitä olisi ollut vielä lisää.


Tsekkilista loppuun (koska me ei koskaan päästä sinne voittajaan jos minä en mieti tällä hetkellä pissii ja mitä pitää treenata):

  • Paikallamakaaminen: varmuutta
  • Seuraaminen: ok, pitää vaan muistaa virittelyt
  • Istuminen: ok
  • Luoksetulo: stoppien treenaus ja maahanmenojen treenauksen aloitus (on taas jäänyt unholaan)
  • Ruutu: ääntely pois alusta, loppuosan treenaus erikseen
  • Nouto (kumpanenkin): palkka pidosta ja vauhdista
  • Tunnari: vieraat kapulat vaan pitää ottaa mukaan.
  • Kaukot: seisomista treenattava älyttömästi
Työtä tuossa on, mutta ei tuo nyt minun silmään masentavalta näytä. "Pahinta" siinä on, että varmojakin liikkeitä on pidettävä treenissä mukana jotta ne eivät unohdu eli voi vaan keskittyä treenattaviin liikkeisiin. Ja sen TK2:n haluaisin vielä Gimmalle, joten saas nähdä sekoittuuko se koira jossain vaiheessa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti