19.1.2011

Agit ja Korrien tokot +Toukkiksen terveyskuulumiset

Agissa harkkasimme itsenäisesti  kontakteja (puomi, A) ja keppejä höystettynä pussilla ja putkella. Nyt alkaa jo ATD:n treeneissä näkyä samaa mitä Savikon harkoissa. Hitto kun tuo eläin bongaa noita esteitä, käännän selän niin se juoksee puomin tai A:n ja jää venailemaan kontaktille, tai sitten hyppii aitoja, livahtaa putkeen.. Sitä saa haukkana tuijottaa, ettei se lähde ominpäin agsaamaan. Tuntuu, että nyt on ehkä vähän liian hauskaa ja oma-aloitteisuutta karvan verran liikaa.. Eikä se siis lähde toisten perään tms., mutta siirtymissä tuo bongailu näkyy. Muutenhan tuo onkin "taukoajat" narunnokassa koko ajan. Sitten oli tehtiin rataa. Ensin vaan rallitettiin ympyrää kumpaakin suuntaan. Pyrimme saamaan koiran liikkumaan mahdollisemman vähällä omalla liikeellä. Merkkasin *:llä sijaintini eli olin tällä puolella aitaa koko ajan (eli ohjasimme aidan takaa). Oli kiva huomata, että kun tein itse virheen pysähdyin yhtäkki niin Gimmakin pysähtyi..putken ja muurin väliin.. Tämän jälkeen mentiin numeroiden mukaan ja Gimma oli kyllä aika pätevä. Piti lopettaa kun kaikki meni niin putkeen, etten taas tyrisi viimeiseksi.. Ratapiirros tulee myöhemmin takaisin kun huomasin, että olen numeroinut esteet väärin.

Nyt on sitten Korrien tokot ohi tämän talven ja kevään osalta.  Minä pidin valtavasti Riitan kokemuksesta (niin kouluttajana kuin itse kisaajanakin) ja todella mielyttävästä tyylistä opettaa. Riitta oli siis joka kerralla neuvomassa meidän ryhmää. Neuvoja ei tarjottu bulkkitavarana vaan ne tuli jokaisen koiran mukaan, jos ne eivät sopineet niin kokeiltiin muuta.

Viimeisellä kerralla otimme usean liikkeen putkeen. Lopuksi Riitta antoi meille oman mielipiteensä liikkeestä sekä neuvoja ja korjausehdotuksen. Minä valitsin meille pääosin voittajan liikkeitä; seuraaminen, luoksetulo (avo), ruutu, metalli ja tunnari. Kirjoitan jokaisesta liikkeestä ylös Riitan huomiot:
  • Seuraaminen: Todella hyvää, erityisesti täyskäännökset olivat hyviä. Yksi vino perusasento. Askeleet taakse olivat todella hyviä. Seuraamisesta tullaan arvokisatasolla ottamaan pisteitä, mutta jos itse siitä pidän niin syytä muutokseen ei ole edes tokon vuoksi (hän myös ymmärsi kun sanoin, että toimintamallien muuttaminen ei tässä liikkeessä ole pala kakkua). Vastasin siihen, että meillä kylläkin suuri tavoite on TVA. Tähän Riitta totesi, että nälkä kasvaa syödessä..
  • Luoksetulo: Otimme avo-malliin kun hallin toisessa päässä oli tunkua. Stoppi ei ollut hyvä (Gee oli valuva ja kyylä). Tähän Riitta antoi hyvän huomion, kunnon virittely jotta ajatusta saadaan taakse! Olenhan tuota itsekin miettinyt, mutta miksi aina hätäilen liikkeen alussa (enkä virittele kunnolla??).. Tässä liikkeessä voisi hyödyntää apparia.
  • Ruutu: Lähtö-äänähdys (hemmetti kun taisin ottaa sitä pannasta kiinni..koska opin??). Sivulle käskin tiukasti, ja sehän tuli mielettömän nätisti seuraamiseen (täysillä ja korrektisti). Ruutu oli kuulemma todella hieno.
  • Metalli: Koira lähtee hyvin nopeasti kapulalle, mutta paluu pikaravilla. Loppuperusasento vajaa. Niistä pieni vähennys, muuten nätti suoritus.
  • Tunnari: Tässä vaiheessa otimme vain neuvoja vastaan (ei kisamaista suoritusta, todellakaan). Riitan mielestä post-it -laput ovat vaihtoehto, mutta hän ei niihin vielä menisi. Hän kokeilisi kapuloihin totuttamista, nampan syöntiä tunnarit maassa. Tämän jälkeen ehkä hajustaisi omaa hieman ruualla ja namikasa ennen tunnareita yms. Kokeillaan näitä.
Lopuksi Riitta tokaisi "Teistä tulee vielä hyviä.". Vitsit kun tuntui hyvältä. Ja kehotus mennä nyt heti avoon, jotta saadaan voi liikkeet täyspainoiseen treeniin. Tämän teemme!


Sitten vielä ryhmäpaikallaolot x2. EVL-koirat teki istumisen niin minä tein sitten kaksi makuuta. Ensin menin piiloon hallin ulkopuolella, toisen kerran olin hallin sisällä olevassa piilossa. Vähän oli Riitan mukaan pää pyörinyt, mutta ei pahasti. Eli hieno juttu, koska toinen ryhmä otti vielä hallissa liikkeitä niin häiriötä oli normaalia enemmän (ja Gimma oli linjassa ensimmäisenä, eli lähimpänä häiriötä).


Loppusummaus: perusasennot, takapalkan mielikuvatreenejä, ruutuääntelyn tarkkailua, metallissa saatava aina laukka takaisin ja TUNNARI KUNTOON..


Ja Gimma pääsee Tamaralle huollettavaksi kun vihdosta viimein muistin hänelle soittaa. Vähän jännittää, mutta ei auta. Toivottavasti tuo eläin on vielä jossain kunnossa vaikka välillä haukon henkeä sen kanssa touhutessa.


Toukkiksella valui eilen pissaa tosi paljon, ihan läikkiä (halkasijaltaan n.4cm, määrää on vaikea arvioida) tuli muutama sisälle ja lisäksi virtsatippoja oli lattioilla runsaasti. Ei se ole aiemmin noin paha ollut! Ja vielä iltalenkin jälkeen nämä tuli.. Toivottavasti tämä olisi vain jostain lumen syönnistä. Jos ei niin pakko on kokeilla lääkitystä vaikka lääkäri oli sitä mieltä, että meidän tapauksessa siitä ei olisi hyötyä. 

2 kommenttia:

  1. Oon ihmetelly, että ookkonää koomautunu bloginkirjottamisesta, kun ei mitään viestejä tule. No poistamalla evästeet ja muut haitakkeet tänne ilmestykin uusia viestejä! ampöliivopul!

    VastaaPoista
  2. Elämä on raskasta kun on tuollainen tietokone-nero.. :P

    VastaaPoista