28.1.2011

Ruokintamuutoksia

Tuli tehtyä ruokavaraston täydennys, Toukkis siirtyi syömään JahtiVahdin Extra Energiaa. Idea syntyi siitä kun halusin kokeilla miten ruuan vähennys vaikuttaa ulosteen määrään. Nappulan määrä siis puolitetaan ja lihan määrää nostetaan. Mukaan tarttui taas putelo Pellavaöljyä, joka näyttäisi auttavan Toukkiksen tassuihin!


Keskiviikko iltana vähän tehtiin tokojuttuja sisällä. Kaukojen vaihtoja n.3m, välillä pyrki eteenpäin välillä meni inan taaksepäin. Vaihdot oli tosi kivoja, reippaita ja iloisia. Kun se kakehärveli ei varmaan koskaan tuolta taivaasta tipu niin olen sitten muita vaihtoehtoja miettinyt. Kotona käy ihan sohvatyynykin, hallilla jos sen putken kanssa harkkaisi.. Ja istumisissa ei ollut mitään ongelmaa, joten taisi se putki vaan viimeksi siellä mahan alla häiritä. Olen superyllättynyt miten kaket on alkaneet toimia (matkaa täytyy vielä tietty lisätä, palkkaa vähentää jne.). Enää se tunnari...... Tosin kakejen jälkeen otin tunnarin nostoja lattialta. Gimma oli matalassa vireessä ja homma toimi tosi hyvin. Tiedän kyllä, että kokeessa en saa sitä tuohon tilaan, mutta jos nyt onnistuisi aluksi edes kotona. Tunnari oli maassa ja palkkasin vaihdellen nostosta-luovutukseen. Täytyy jatkaa tätä treeniä niin jos se oikea tunnari tulisi minulle vähemmän rusennettuna.


Torstaina käytiin vetolenkillä, matka 2,7km. Normisti kummatkin vetävät hyvin, mutta jyrkissä ylämäissä Toukkis on vähän luovuttaja. Onneksi Gimma vetää ylämäissä, niin kannustamalla Toukkiskin alkaa vetämään kunnolla. Suorilla taas Toukkis vetää ehkä jopa paremmin eli ehkä sillä ylämäissä tulee helpommin vaan uskon puute. Tou on kuitenkin todellisuudessa Gimmaa todella paljon voimakkaampi! Onneksi yhdessä ne täydentävät toisiensa puutteita. Vetotouhu on kivaa! 


Savikon ageissa katsottiin puomin ylösmenoa. Ensin tosin teimme keinua pari kertaa muistutukseksi ja ne meni ihan ok, reippaasti, mutta 2on2off. Sitten rataan..Gimma jätettiin ensimmäisen hypyn taakse (rima maassa) ja siitä vähän vino linja puomille. Näin muutama kerta. Sitten hyppy 50cm ja uusinta muutaman kerran. Joka kerta otti ylösmenon. Alasmenon juoksi kaksi kertaa läpi kun porhalsin täysillä eteenpäin. Kun himmasin (mutta jatkoin juoksua) otti kontaktin. Savikko sanoi, ettei edes kykenisi ottamaan tuossa menossa pysähdyskontaktia. Sitten putki ja A. Tässä vaiheessa koira oli jo ihan liekeissä. Gee meni ihan hullunkiilto-silmissä, lensi harjan yli eikä kyennyt siinä vauhdissa enää pysähtymään kontaktille (palasi kyllä kontaktille kun oli lentänyt siitä läpi). Sitten kepit oli kivasti ja minun ohjausvirheestä yritti mennä kepeille (ja onhan sinne kova imu). Sitten uudelleen hyppy-keinu ja taas vauhtia oli riittämiin. Gimma yritti pysähtyä kontaktille, mutta takajalat lipsahti sivulle ja keinu pamahti haarojen väliin..oli tytsy vähän ihmeissään kun yritti hakea kontaktia uudelleen, ei oikein keinulla onnistu.. No uusiksi vaan. Loppu meni ihan jees, kunhan muistan olla vaihtamatta ohjausta kun koira on esteen päällä (tiputtaa riman). Tokan kerran yksi rima tippui kuulemma malivian takia eli Gimma nuoli niin läheltä siivekettä, että rima tippui. Tosi hyvät treenit eikä niin epäonniset kuin viime ATD-treenit. Savikon mielestä Gimma on hullu mali tai jotain sinne päin. Taas meni esteitä ihan hulluna kun käänsi selän, se on kyllä niiiiin oma-aloitteinen..

4 kommenttia:

  1. Tuollainen ruokintamuutos tuskin vähentää jätösten määrää, koska tuossa tulee ihan hirveesti proteiinia ja koira ei pysty sitä kaikkea käyttämään, proteiinin saannin tulisi olla mahdollisimman tarkalleen se, mikä on tarve, kaikki ylimäärä poistuu elimistöstä. Lisäksi liika proteiinin syöttö voi aiheuttaa monenmoisia vaivoja, koska elimistö joutuu tosi koville joutuessaan hajottamaan ison määrän ylimääräisenä syötettyä proteiinia.

    VastaaPoista
  2. Olen taas itse funtsinut sen niin, että koska muroissa on paljon hiilareita niin paljon liikkuvan olisi hyvä saada kohtuu rasvaista lihaa lisäksi (+rasvahappolisä). Mutta täytyy punnia noita määriä, syöttää ne exceliin ja funtsia etten tee tyhmää. :)

    VastaaPoista
  3. Jep. Nimenomaan eläinperäisen rasvan lisäys olisi varmasti paikallaan ei niinkään proteiinin lisäys. Proteiini on toki tärkeä osa ruokavaliota, mutta koirillehan rasva on se pääasiallinen energian lähde.

    Tuli siis vain tuossa lukiessa mieleen tuo proteiinihommeli. Uskon, että teet varmasti ihan oikeita ratkaisuja ruokinnan suhteen:).

    VastaaPoista
  4. Elä usko minun oikeisiin ratkaisuihin, vedän ihan tuntumalla.. Mutta siis viikonloppuna imen vanhasta koneestani ruokintataulukon, jonka tein Kempen kurssilla. Katsotaan sitten uudestaan miltä ruokinta näyttää. :)

    VastaaPoista