14.1.2011

Savikon agit

Tällä kerralla tehtiin takaakiertoja. Savikko opasti ne tosi hyvin, koiran puoleinen jalka ja käsi ohjaa koiran. Tällä hetkellä pyritään muuten olemaan normaalissa asennossa välttäen mitään ylimääräisiä liikkeitä, jotta koira oppii lukemaan käskyä. Olisi hyvä jos saisi apparin katsomaan kiertoja, koiran tulee kierroissa katsoa siivikettä eikä ohjaajan jalkaa!! Gimma suoriutui kummiltakin puolilta yhden esteen kiertämisestä todella hyvin. Otettiin myös niin että pidin palloa kädessä, eikä Savikon mielestä siinä ole mitään ongelmaa. Totuttaa koiraa ensin parilla esteellä siihen, että palkka on kädessä ja sitten vasta enemmän esteitä mukaan. Luulin, että homma olisi mennyt pipariksi: Gimma kurkkasi kyllä joka kerta Savikon mukaan palkkaa, mutta sen jälkeen keskittyi hyvin. Rima tippui jos hosuin kädellä tai annoin palkan liian aikaisin. Palkka vasta kun koira on maassa! Sitten tehtiin rataa, joka meni yllättävän hyvin. Olin ihan varma, ettei loppuun asti päästä, mutta niin vaan päästiin ja ihan nätillä suorituksella. 

Juteltiin myös puomin ylösmenoista ja Savikko oli sitä mieltä että ehdottomasti ei pysäytystä! Ennemmin opettaa koiraa menemään täysillä (ei mitään pitkää laukkaa, jolloin loikkaa yli). Näin hän on saanut omalla koirallaan kontaktit kuntoon. Tuli vaan mieleen, että helkkari jos teetättäisin ne kaaretkin vielä jossain...tietäis vaan missä..??  Alasmenoilla ei saa koskaan itse pysähtyä kun koiran tulee pysähtyä!

Tauolla tein keppejä ja keinua, ainakaan nyt ei näkynyt suorituksessa mitään eroa eiliseen (kun Savikko kerran epäili, että jos Gimma olisi sen vuoksi mennyt huonommin kun ATCaniksella on puukeinu ja Sporttikoirahallissa metallinen). Ensimmäinen keinu oli taas lentokeinu, vahvistaa ehkä sitä ajatusta, että tuo ei erota puomia ja keinua.. 
Ilmosin meidät vielä seuraavalle kurssille.   Oli taas tosi hyvät treenit ja paljon jäi käteen mietittävää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti